torstai 20. helmikuuta 2020

Weledan Skin Food-perhe

*saatu ilmaistuote


Heii!

Weledan alkuperäinen Skin Food-voide on klassikon maineessa ja sen ympärille onkin sitten haluttu luoda kokonainen tuoteperhe. Tuoteperheeseen on kuuluu nykyään neljä tuotetta ja pääsin nyt tunnustelemaan kaikkia. Kurkataanko?


Skin Food* on paksua ja jäykkää, ei sula käsien välissä vaan on parempi levittää kasvoillekin painelemalla ettei venytä ihoa. Voide on pääpiirteittäin mehiläisvahaa, öljyjä ja uutteita, joka selittääkin "sitkeyden". Tämä tuntuukin minulle selkeän vahamaiselta ja jopa pakkasvoidemaiselta. Mietin ensin, että miten hitossa tätä käytän - tämähän siis jättää ihon tahmeaksi, eikä todellakaan humahda ihoon. Olinkin todella yllättynyt, että muutama tunti levittämisen jälkeen voide oli hävinnyt ihoon vain jättäen kevyen tuotetunnun jälkeensä! Tämä ei siis ole kasvoilla käytettäessä mikään kiireisen voide, muuten varmasti liimaat tyynyliinat naamaasi kiinni. Olen käyttänyt tätä esimerkiksi kuivattavien retinolituotteiden kanssa tai oltuani hyytävässä tuulessa päivän mittaan, tämä pehmentää ihoa aivan todella hyvin, mutta ei ole itselläni sitä kuitenkaan tukkinut, joka oli todellinen yllätys. Lähinnä olenkin kuullut ihmisten käyttävän tätä vartalolla, tämä toimii varmasti aivan loistavasti niin kuivissa kyynärpäissä kuin jaloissakin.

Uudempi versio Skin Foodista on Skinfood Light*. Light ei nimestään huolimatta ole mitenkään aivan älyttömän kevyttä, mutta toki on alkuperäiseen verrattuna. Koostumus on alkuperäiseen verrattuna huomattavasti voidemaisempi ja liukuvampi, mutta kuitenkin hyvin ravitseva. Tämä selittyykin sillä, että vaikka INCI-lista on samantyylinen alkuperäisen version kanssa, löytyy tästä esimerkiksi kahta erilaista voita. Tätäkin olen käyttänyt pääasiassa kasvovoiteena ja tämäkin jättää iholle jälkeensä selkeän tuotetunnun. Jos et halua käyttää tätä yleisvoiteena niin kuin tätä ja alkuperäistä Skin Foodia mainostetaan, näkisin tämän toimivan monella yövoiteena, jos ihosi on kuiva niin miksei päivälläkin.


Body Butter* on jäykän paksua purkissa, mutta sulaa käsien välissä yllättävänkin liukkaaksi. Tiedättekö niitä "vispattuja" paksuja koostumuksia? Se minulla tulee tästä mieleen. Massa ei nimittäin järkähdäkään purkissa, mutta levitettäessä notkistuu. Vartalovoi tuntuu ravitsevalta ja jättää hieman nahkean pinnan jälkeensä, ei kuitenkaan yhtä ravitseva mitä olisi luullut ja atooppinen ihoni jäi kaipaamaan lisää.

Viimeisenä perheeseen kuuluu Skin Food Lip Balm*. Huulivoide on pakattu pyöreäpäiseen tuubiin, josta voidetta on helppo levittää joko suoraan huulille tai napata sormen päähän hieman tuotetta ja levittää se sitten niin. Odotin huulivoiteen olevan voidemaista ja tönkköä, se olikin läpikuultavaa ja huulille lähes kuulikiiltomaisesti sulavaa. INCIä kurkkaillessa huomasinkin huulivoiteen pohjautuvan lähinnä öljyihin ja mehiläisvahaan. Sulavuutensa takia tämä ei montaa tuntia huulilla pysy, mutta itse olen tykännyt käyttää tätä päivisin sen antaman kiillon takia.


Luonnonkosmetiikkamerkkinä Weleda edustaa sitä hieman perinteisempää - en ole koskaan kokeillut Weledalta tuotetta, jossa ei olisi selkeästi luonnonkosmetiikalle ominaisempi yrttinen tuoksu. Niinpä sellainen löytyy tästäkin tuoteperheestä, joten jos sinulla on hankaluuksia luonnonkosmetiikan perinteisempien tuoksujen kanssa, kannattaa näitä käydä tuoksuttelemassa jossain ennen ostamista.

Weledan tuotteita voit kurkata esimerkiksi täältä.


Ihanaa loppuviikkoa💓





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti