torstai 27. helmikuuta 2020

Palettien kierrätystä, uusimmat tulokkaat!

Heii!


Tänään halusinkin kirjoitella vähän erilaisen postauksen!

Kosmetiikkaa rakastaville usein kosmetiikkaa kertyy enemmän kuin sitä ikinä ehtii käyttää ja moni kosmeintoilija kierrättääkin kosmetiikkaa innolla. Usein tuotteet ovat uusia tai vain vähän käytettyjä, tottakai siinäkin on rajansa millaista kosmetiikkaa voi kierrättää. Itse ostan käytettynä lähinnä paletteja, nestemäisten värikosmetiikkatuotteiden on aina oltava uusia.


Olenkin siis ostanut "lähiaikoina" (eli viimeisen vuoden aikana😅) kolme palettia ja saanut yhden eräältä toiselta kauneusbloggaajalta. Olen huono tilaamaan ulkomailta ja usein ostankin kierrossa olevia kosmetiikkatuotteita, joita ei Suomesta saa. En ole kova sortumaan kosmetiikkaostoksiin, mutta silloin tällöin en vaan voi vastustaa kiusausta! Läjästä paljastuukin kaksi Colourpopin, yksi Pürin ja yksi Juvia's Placen paletti.

Alapuolella olevassa kuvassa alempi paletti on Pürin Festival. Festivalissa on 4 mattaista, kuusi hohtavaa ja kaksi glittersävyä. Paletti tuoksuu hieman ja napit ovat kohtalaisen napakoita. Pigmentti on kuitenkin ihan hyvä, petyin tosin upeaan violettiin, joka jäi kovin vaatimattomaksi. Ihmettelin myös hohtavien sävyjen murenemista napakamman siveltimen alla. Glitter-sävyt on tehty ilmeisesti vaseliinimaiseen pohjaan, joten ne ei tahdo pysyä luomilla kasaantumatta edes puuteripohjalla.

Ylempänä löytyykin sitten Juvia's Placen The Saharan. The Saharan paletissa on neljä mattasävyä ja kahdeksan hohtavaa. Mattasävyt ovat lähes pelottavan pigmenttisiä, mutta silti helposti työstettävissä (varovaisella kädellä) ja paletin hohtavat sävyt vain ovat upeita. Ne levittyvät pigmenttisinä ja pehmeinä, tämä vakuutti minut huomattavasti enemmän kuin Pür. Haluan ehdottomasti lisää paletteja tältä merkiltä!


Alapuolella olevassa kuvassa on kaksi Colourpopin palettia, joista vaalea paletti on All I See Is Magic. Se oli merkin Limited Edition paletti joulukaudelta 2017. Kuivatuotteet eivät mene huonoksi niin nopeasti, joten uskalsin sen hankkia. Sävyt ovat helppoja ja todella helppokäyttöisiä, olen valehtelematta käyttänyt jokaista ja tämä taitaa tällä hetkellä olla käytetyin palettini. Mattasävyt ovat pigmenttisiä, metallinhohtoiset ultrahohtavia ja helmäishohtoiset helppokäyttöisiä. Paletin viidestätoista sävystä kuusi on täysin mattaista, loput enemmän ja vähemmän hohtavia. Ylärivin kolmas vasemmalta on paletin ainoa ongelmallinen sävy, joka tahtoo varista.

Ylempänä oleva paletti on Element Of Surprise, joka on ilmeisesti myös vuodelta 2017 ja se lahjana minulle kiertoon tullut. Koen tämän paletin laadun huonompana kuin All I See Is Magicin. Tässä on useampi ongelmallinen variseva sävy ja vaikka mattasävyt ovat taas pigmenttisiä, jäi hohtavat sävyt hieman harmittamaan. Tämä on kuitenkin jo mattaisten sävyjensä takia helppo arkipalettikin.


Tätä yhteenvetoa kirjoittaessa oli jännä huomata, miten paljon palettien laaduilla voi oikeasti olla eroja! Samalla myös huomasin selkeästi mistä oli tullut oma lempparini ja mihin olen tarttunut jo useita kertoja. Minulla on isoja paletteja yhteensä alle 20kpl ja välillä on ihan kiva hankkia uusia sävyjä joukkoon, pistän kuitenkin käyttämättä jääneet paletit herkästi kiertoon ja siitä syystä minulla ei ole isoja kosmetiikkajemmojakaan.

Ostatko itse kosmetiikkaa käytettynä tai käyttämättömänä muilta? Mihin vedät rajan jos ostat käytettyä kosmetiikkaa?

Kirjoittelen poikkeuksellisesti teille jo maanantaiksi postauksen, silloin on nimittäin synttärini. Aion nyt viikonloppuna heittää kannat kattoon, jos itse lähdette ulos, kilistelkää minullekin!


Ihanaa viikonloppua💓




 

6 kommenttia:

  1. Kyllä mä kavereilta ja ylipäätään tutuilta bloggaajakamuilta uskallan ostaa kosmetiikkaa, koska tiedän, että niitä on varmasti säilytetty asianmukaisesti ja käytetty puhtain siveltimin. En tietenkään vaikkapa ripsivärejä, mutta olen vaihtarikasoista poiminut myös esim. testattuja huulituotteita. Mistään kirppikseltä en käytettyä kosmetiikkaa ostaisi.

    Kivoja synttäreitä näin etukäteen ja ihanaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  2. Tuo PÜrin paletti on kyllä kiva! Miulla tosin nuo glitteriset sävyt kestää todella hyvin :O Vasta kun yrittää poistaa, niin lähtee liikkeelle, muuten pysyy.

    Mie ostan sekä että, lähinnä esim. luomiväripaletteja ja kynsilakkoja tulee ostettua myös käytettynä, muuta kosmea ei.

    VastaaPoista
  3. Mä ostan myös käytettynä jonkin verran luomiväripaletteja jos ne on hyvässä kunnossa ja vähän käytettyjä.

    Tuo pur paletti oli mullakin ja huomasin ihan saman jutun noiden glitter sävyjen kanssa. Ne kasaantui luomille ja parin tunnin päästä lopputulos näytti aivan järkyttävältä. En tiedä olisiko pysynyt paremmin glitteriliimalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin glitterliimaakin, mut eihän se saa sitä glitternspin rasvaisuutta lukittua :|

      Poista