lauantai 16. tammikuuta 2016

Puhtaus on puoli ruokaa

Kosmetiikan rakastajathan sen tietävät.

Pakollinen sivellinpyykki,meikkien desinfiointi,vanhojen tuotteiden läpikäyminen.. Valtaosalle varmasti ihan tuttu savotta.

Meikeillä on hauska pelata mutta miksi se puhdistuspuoli ei olekaan enää niin kivaa?


Minulla siveltimet ovat hyvin sekalainen setti. Hajanaisia siveltimiä löytyy Yves Rocherilta,Avonilta,Ecotoolsilta,The Body Shopilta,Oriflamelta.. Sen lisäksi "pahnan pohjimmaisena" löytyy vielä satunnaisista paikoista mukaan tarttuneita muutaman euron siveltimiä. Minä kuulun niihin ihmisiin ettei siveltimien merkillä tai hinnalla ole väliä,minulle kelpaa ne muutamankin euron siveltimet jos ne vaan pärjäävät tehtävässään.

Voin kuitenkin rehellisesti sanoa että itselleni eksyneistä laadukkaammat ja parhaimmat ovat olleet Ecotoolsilta ja The Body Shopilta. Pehmeitä,kestäviä ja näppäriä käytössä.


Minulla ei ole siveltimien pesuun mitään niille tarkoitettua saippuaa. Olen kokeillut useita siihen virkaan ja tullut vain siihen tulokseen että tärkeintä on hyvä puhdistusteho,harjaksien jääminen pehmeiksi sekä se ettei puhdistusaine ole liian "kuivattava". Parhaiten minulla onkin käytössä toiminut kosteuttava shampoo - se jättää harjakset sileiksi ja suoriksi mutta silti pystyy puhdistamaan tarpeeksi tehokkaasti.

En harrasta luonnonsiveltimiä vaan aina keinokuitua,enkä käytä beauty blendereitä sun muita. Ajoitankin pesun yleensä sunnuntai iltaan jolloin siveltimillä on tarpeeksi aikaa kuivua lämpimässä kylppärissä yön yli. Pesen siveltimet normaalisti lavuaarissa liottamatta,liottamalla harjakset lähtee herkemmin irti ja liimaukset pettävät. Pesun jälkeen asettelen normisiveltimet lappeelleen pyyhkeen päälle ja kabukit seisomaan harjallaan harjaosa alaspäin ettei vesi valu liitoksiin ja liukuu paremmin pyyhkeelle harjaksia pitkin.


Meikkivoiteen usein levitän sormin mutta jos levitän sen siveltimellä,pyrin pesemään meikkivoidesiveltimen joka ilta. Meikkivoidesivellin "lähmäytyy" herkästi meikkivoiteesta eikä sillä saa sitten niin helposti tasaista jälkeäkään,tokihan siinä on myös se hygienia-aspekti. Siveltimienpuhdistussuihkeille en ole tähän mennessä niinkään lämmennyt,jotenkin siveltimet jäävät niin likaisen tuntuisiksi vaikka meikki niistä sulaisikin pois. Tiedättekö,vähän niinkuin "tahmeiksi"?


Minun on nyt pitänyt jo kauan hankkia lisää silmämeikkisiveltimiä joten minkä merkin siveltimiä te suosittelisitte?

2 kommenttia:

  1. Sedona Lacen siveltimet on osoittautuneet omassa käytössä parhaimmiksi. Kokeiltu on vaikka kuinka monen merkin siveltimiä :) Mutta jos ei ulkomailta halua tilata, niin Mariela Sarkiman siveltimet on hyviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite oon kyl tykänny EcoToolsista tähän mennessä mut ne Real Tecniquen ruusukultaset..! ♡_♡

      Poista