tiistai 15. joulukuuta 2020

Rakas Joulupukki

Heii ihanat!
 
Joulupukkilistaukset taitavat kuulua jos huomattavasti aikaisemmaksi kuin joulukuun puoleen väliin, mutta heräsin vasta nyt siihen, miten lähellä joulu onkaan! Samalla olen tuumaillut joulua ylipäätään, tämä vuosi on opettanut selvästi paljon. Äitini kysyi minulta, mitä aion pyytää "joulupukilta" ja pääni meni aivan tyhjäksi - tajusin, ettei minulta puutu mitään.

Aiemmin tuntuu, että oli helpompi kerätä ihan selkeätä listaa siitä, mitä haluaisin, nyt taas ensimmäinen ajatus oli, että minullahan on kaikki mitä tarvitsen. Niin clicheltä kuin se kuulostaakin, minulla on ruokaa ja lämmin koti, olen siis onnekkaampi kuin niin moni tässä maailmassa.

 
On hyvä pysähtyä huomaamaan, että on pikkuhiljaa oppinut arvostamaan kaikkea sitä, mitä jo on. Kyllä, minulla ei ole pyykinpesukonetta, mutta voin pestä pyykit pesutuvassa. Joo, minulta puuttuu lipasto ja tavarat ajelehtivat joka puolella, mutta kukaan nyt ei kärsi ilman sitä lipastoa. Ei, minulla ei ole korttia tai autoa, mutta selviän hyvin kävellen ja julkisilla. Ajateltuani muutaman viikon, mitä edes osaisin pyytää nyt joulupukilta tajusin, että aika moni pyyntäni liittyisi jotenkin hemmotteluun tai hyvinvointiin.

Huomaan selkeästi, miten raskas tämä vuosi on ollut minulle. Kaipaan hyvänä pitämistä ja huolenpitoa, jostain syystä nämä on vain niin paljon helpompi toteuttaa muille kuin itselleni. Kaipaisin hierontaa, vartalonaamioita ja pysähtyneitä hetkiä. Hyvinvoinnin puolelta taas lahjatoiveeni olisivat hieman enemmän aineellisia, kaipaisin painavampia säädettäviä käsipainoja ja treenihanskoja.
 
Kai tämä vuosi on vain saanut minut pysähtymään enemmän itseeni, millään aineellisella kun ei ole niin väliä kuin omalla mielenterveydellä ja hyvinvoinnilla. Joulu tuo tullessaan aina ihania joulukokoelmia ja glitteriä, kaikki on vain tuntunut niin erilaiselta tänä vuonna. Joulufiilis on ollut muutenkin aivan hukassa, aivan kuin sitä ei olisi olemassakaan.
 

Kuvituksena teille tänään hieman jouluisempi meikki. Paleteista käytössä oli luomivaossa ja alaluomella Tarte Clay Palette Face Shaping Palette, Pur Festival paletin kultainen glitteri ja voidemaisen glitterin päällä Colourpopin All I See Is Magic paletin upea kultainen.

Mitä sinä olet pyytänyt joulupukilta tänä vuonna? Onko tämä vuosi muuttanut sinussa jotain tai näetkö asioita eri tavalla?


Lämmintä alkuviikkoa💓
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Kaunis meikki, ja hyviä pohdintoja <3 Aika samoja ajatuksia mullakin tänä vuonna. Isänikin kyseli tapansa mukaan joululahjatoiveitani, ja yritin saada häntä lupaamaan, ettei ostaisi mitään. Korkeintaan jotain herkkuja, sillä en oikeasti tarvitse mitään erityistä tällä hetkellä. Ainoa toiveeni on, että ensi vuonna saisi taas elää vähän normaalimpaa elämää :')

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisin yllättynyt, jossei aika monet olisi pysähtyneet näiden asioiden äärelle. Sitä oppii arvostamaan jo olemassa olevia asioita ihan eri tavalla!

      Poista