torstai 29. lokakuuta 2020

3x luonnonkosmetiikan löytö

*saatu ilmaistuote
 
 
Heii!
 
Olen saanut vinkkauksen, että tykkäisitte kuulla erilaisia poimintoja, joten tässä nyt tulee sellainen luonnonkosmetiikan saralta :) Luonnonkosmetiikkahan on Suomessa nykyään tosi iso juttu ja monista varmasti tuntuukin, että uusia tuotteita tulee ovista ja ikkunoista. Sillä onkin joskus vaikea bongata, mitä voisi kokeilla ja tässä nyt minun kolme viime aikaista suosikkiani.
 
 
Mossan Vitamin Coctail Energy Boost*-silmänympärysvoide oli minulle käytännöllinen löytö. Hygieeniseen pumppupulloon pakattu silmänympärysvoide tulee pullosta paksuhkona, mutta levittyy silmänympärysiholle liukkaahkosti ja on riittoisaa. Oranssista voiteesta löytyy niin hyaluronihappoa kuin erilaisia uutteita ja öljyjäkin kirkastamaan ja ravitsemaan.
 
Itsehän suosin silmänympärystuotteissa niitä tuhdimman puoleisia, mutta aamuun ja meikin alle ne eivät välttämättä niin istu. Tämä voide on juuri sopivan täyteläistä pehmentämään silmänympärysihoa ennen meikkiä, mutta ei kuitenkaan niin tuhtia, että se sulattaisi meikkipohjan päivän mittaan. Ja se ensimmäinen piirre mihin tässä ihastuin oli se, ettei tämä rullaa meikin alla!
 
 
Seuraavat kaksi tuotetta olivat totaaliyllättäjiä ja Zuii Concealer Pen sävyssä Fair* oli yksi niistä. Luonnonkosmetiikan meikkipohjatuotteet ovat minulle niitä, joille vähemmän lämpenen. Koen koostumukset usein hankalaksi tai tuotteet huonosti toimiviksi. Tämä peitekynä on paksuhkoa, mutta ihonlämmössä notkistuvaa, tällä peittää näppyjä niin meikkivoiteen alla kuin päälläkin ja paksuhkon (plus kitkaisemman) koostumuksensa takia tämä ei liu'u herkästi pois paikaltaan. Käytän tätä aivan syvimpään kohtaan silmänalusillani ja näppyjen päällä, enkä voisi olla tyytyväisempi. Olen ihonsävyltäni todella vaalea (esimerkiksi Lumenen 00 meikkivoide on minulle hieman liian tumma) ja väri ei voisi olla parempi, se on todella vaalea ja keltapohjainen. Peiteainekynä käy myös täydellisesti meikittömämpiin päiviin pieneen ehostukseen ilman meikkivoidetta! Peitevoiteen ainoa miinus tulee sen nopeasta kuluvuudesta ja pienestä pakkauskoosta.
 
Toinen todella yllättävä tuote oli Madaran Skin Equl Soft Glow Foundation sävyssä 10 Porcelain*. Tämä oli niin yllättävä, etten uskoisi vielä huomennakaan kyseessä olevan luonnonkosmetiikan meikkipohja, jos tätä sokkona kokeilisin. Koostumuksella saa aikaan kuulaan, heleän näköisen ihon. Meikkivoide ei hulahda ihohuokosiin, eikä ruttaannu ikävästi "kurtuiksi" jos sitä yrittää liikuttaa/häivyttää pidemmän aikaa. Luonnonkosmetiikan nestemäisten meikkipohjien ongelma kun usein on, että meikkivoide kuivahtaa ihoon hetkessä ja sen jälkeen lähinnä rullautuu ees taas levittymättä kunnolla. Tämä liukuu synteettisen meikkivoiteen tavoin, on kerrostettavissa, asettuu kauniisti erilaisten hoitotuotteiden päälle ja pysyy puuteroituna kokonaisen päivän. T-alue minulla aina kiiltelee, mutta paperilla rasvoittuvat kohdat painellen iho näyttää taas raikkaammalta eikä meikkivoide vieläkään vaju ikävästi suurempiin ihohuokosiin. Olen itse levittänyt tämän sormin ja meikkimunalla, molemmin tavoin pohjasta tulee kaunis. Ja siis tämän sanoo se ihminen, joka suosii henkeen ja vereen synteettisiä mattameikkivoiteita😅 Meikkivoiteen INCI-lista on myös mielenkiintoinen, listasta löytyy muun muassa hyaluronihappoa, C- ja E-vitamiiinia sekä aloe veraa. Sävyvalikoima on rajallinen, mutta sieltä löytyy todella vaalea ja upean syvä sävy, molemmat ääripäät on siis aika hyvin huomioitu. Itselläni on vaalein eli Porcelain ja se on minulle lähes tarpeaksi vaalea. Pohjasävy tässä on minulle liian kylmä, kaikkea ei ilmeisesti voi saada kerralla!

 
Luonnonkosmetiikan akilleen kantapää usein on sen säilyvyys, luonnonkosmetiikassa kun ei voida käyttää kaikkia niitä säilömiseen tarkoitettuja aineita joita usein muuten käytetään. Sillä kehoitankin aina kurkkaamaan purkeista ja purnukoista tarkoin kuinka kauan tuote säilyy avattuna tai mihin mennessä se on käytettävä. Toki maalaisjärki ja hajun/koostumuksen seuraaminen auttaa myös tässä :)

Onko joku näistä tuotteista sinulle tuttu? Mitä luonnonkosmetiikan meikkipohjatuoteitta suosittelisit itse?


Rentouttavaa loppuviikkoa💓
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti