tiistai 4. elokuuta 2020

Ajatuksia, pohdintaa ja meikkikuvia

Heii!

Siitä onkin jo hetki taas vierähtänyt, kun olen viimeksi istunut alas vain kirjoittelemaan teille niitä näitä. Kiireessä tai stressaantuneena on helppo mennä tiettyä rataa sen suuremmin ajattelematta, josksu on kuitenkin hyvä pysähtyä ja muuttaa kaavaa.

Sillä halusinkin aloittaa tämän viikon ihan vain näyttämällä teille erilaisia silmämeikkejä ja pohdiskelemalla vähän tätä maailmanmenoa💓


Yksi asia mistä täällä minun blogini puolella ei ole puhuttu on korona. Silloin kun tämä koko "hulluus" alkoi, tuli koronaa joka paikasta 24/7 ja huomasinkin monien ahdistuvan siitä. Sillä silloin päätinkin, että jätän sen kokonaan blogin ulkopuolelle ja täällä keskityttäisiin vain kevyeen hömppään. Kaikki varmasti ajattelivat, että kyseessä on vain joitan kuukaisia kestävä kriisi, mutta niin kuin olette varmasti pistäneet merkille, tuntuu tämä vain pitkittyvän ja pitkittyvän. Miten tämä kaikki on vaikuttanut sinuun ja sinun joka päiväiseen elämääsi?

Samalla moni on ollut huolissaan läheisistään. Miten iäkkäämmät vanhemmat tai riskiryhmäläiset pärjäävät? Sairastutaanko me kaikki jossain vaiheessa vai kuivuuko pandemia kasaan? Minulla on jäljellä enää yksi vanhempi ja hänkin on jo lähemmäs 70 vuotias, voin myöntää miettineeni usean kerran miten tässä käy. Samaan aikaan itse sydänsairaana on miettinyt, miten oma elimistö ottaisi tämän kaiken vastaan. Oletteko itse pysyneet terveinä, miten läheisenne?

Korona iski minuun kovimmin silloin, kun kuulin iäkkään läheiseni olevan sairaalassa sen johdosta Englannissa. Englannissahan tilanne on huomattavasti meidän tilannetta pahempi ja sairastuneen ollessa jo huomattavasti vanhempi, pelkäsin tosissani. Jotenkin oli helpompi turruttaa ajatuksia koronan suhteen niin kauan kuin se ei ollut "todellista", niin kauan kuin siihen ei sairastunut kukaan läheinen tai tuttu.

Olen kuunnellut ihmisten pohdintaa ja huolia tähän kaikkeen liittyen. Ihmiset ovat huolissaan onko töitä, pysyykö terveinä, miten tämä kaikki vaikuttaa kaikkeen. Olen omien huolieni keskellä yrittänyt myös ajatella, mikä voisi olla tämän kaaoksen hopeareunus. Yhteisöllisyyden kipinä? Tiiviimpi yhteydenpito läheisiin? Pysähtyminen? On myös ollut mielenkiintoista seurata, millaisia puolia erilaisista ihmisistä on tullut esiin. Joistain on tullut lämpimämpiä ja yhteisöllisiä, toisista itsekkäitä ja taktikoivia. Huomasin arvojeni olevan todella erilaiset monen tuttavani kanssa ja näenkin usean ihmisen nyt eri silmin.


Se miksi halusin nyt kirjoittaa teille tästä on, että saatte tilaa purkaa, jos jokin huolestuttaa tai ahdistaa. Kaikki ei aina ole niin simppeliä ja yksinkertaista, huolia ja murheita ei kuitenkaan ole hyvä padota sisäänsä. Mikä sinua huolestuttaa? Miltä sinusta tulevaisuus näyttää? Minulle voi myös heittää viestiä instan puolella (_nannatee) jos jokin asia painaa mieltä.


Olette kaikki tärkeitä minulle, ihanaa uutta viikkoa💓




2 kommenttia:

  1. Hyvää pohdintaa! Korona on tosiaan tuonut monistakin ihmisistä esiin uusia puolia. Mä en oikein vieläkään tiedä miten suhtautuisin joihinkin läheisiin ja tuttuihin, jotka kertoo tehneensä sitä ja tätä ja olleensa siellä ja tuolla, kun samaan aikaan uutisista saa koko ajan lukea, kuinka kyseisissäkin paikoissa (esim. huvipuistoissa) on altistunut iso määrä ihmisiä koronalle. En missään nimessä oo sitä mieltä, ettei missään saisi käydä ja eläminen pitäisi lopettaa, mutten toisaalta myöskään itse lähtisi tällä hetkellä laivaristeilylle tai vaikka sinne huvipuistoon. Ja se on toki vain mun valintani. Oonkin hiljaa mielessäni vaan ajatellut, että kunhan ne ihmiset ei sitten tuki meidän ajanvarausjonoja koronanäytteille oman toimintansa takia, niin ihan sama mulle. Jokainen tekee kuten parhaaksi näkee, mutta harmittaa, etteivät kaikki ihan oikeasti ymmärrä, ettei korona ole ohi. Monia kivoja asioita kun pystyy varmasti tekemään myös noudattaen just turvavälejä sun muita, mutta tiedän etteivät kaikki niin tee ja niistä myös kovaan ääneen sitten kailotetaan.

    Pahin on kun menee lukemaan jotain Iltalehden kommenttipalstoja ja siellä kovaan ääneen paasataan, ettei mitään lisätyötä tästä enää ole kenellekään, kun sairaalahoidossa olevien potilaiden määrä on niin vähäinen. Labran toiminta nyt muutenkin on valtaväestölle tosi näkymätöntä, eli ei pitäisi sinänsä olla lainkaan yllättynyt tästä, mutta siis faktahan on, että ainakin täällä päin Suomea niitä näytteitä otetaan tällä hetkellä moninkertainen määrä vaikkapa kesäkuuhun verrattuna. Jos silloin puhuttiin kymmenistä testeistä per päivä, nyt puhutaan sadoista testeistä päivässä. Hyvä että testataan, mutta se kertoo tosiaan mun mielestä myös siitä, ettei tää missään tapauksessa ole vielä ohi. Ehkä just se oma ammatti ja työnkuva tekee sen, että välillä pistää ärsyttämään ihmisten välinpitämättömyys.. Onneksi oon nyt lomalla niin ei tarvii stressata noita työjuttuja vähään aikaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välinpitämättömyys ja röyhkeys on ihan älytöntä. Oon seurannut keskustelua muutamissa ulkosuomalaisten ryhmissäkin (joihin oon vielä jäänyt Suomeen paluun jälkeen) ja oon ollut pöyristynyt kuinka moni on tulossa huonossa tilanteessa olevasta maasta Suomeen lomalle kun "suomalaisen Suomeen tuloa ei voi estää". Ratsastetaan siis ihan törkeästi säännöksillä, joita ei todellakaan pitäisi väärinkäyttää!

      Samaa oon pohtinut itsekin, en tiedä mitä ajattelisin näistä matkustajista sun muista, piittaamattomuus muita kohtaan on järkyttävää. Varsinkin kun ei vielä edes tiedetä kuinka moni vammautuu mahdollisesti pysyvästikin koronasta.

      Poista