torstai 6. elokuuta 2020

Eroon haisevista kainaloista!

*saatu ilmaistuote


Heii!

Luonnonkosmetiikan puolelta löytyy ihan yhtä tehokkaita tuotteita kuin synteettisenkin, sillä halusin nostaa esiin muutaman sellaisen.

Kovin moni meistä kärsii epäpuhtauksista tai haisevista kainaloista. Joskus kainaloihin tuntuu oikein pinttyvän hienhaju jos se on ollut tarpeaksi voimakasta. Haju aivan niin kuin epäpuhtaudetkin ovat usein peräisin bakteereista ja moni luonnonkosmetiikan deodorantti perustuukin erilaisiin suoloihin, jotka neutralisoivat bakteereja.


Ensimmäisenä haluan nostaa esiin Infinitan Suolasaippuan*. Saippuaahan tämä ei siis varsinaisesti ole ollenkaan, vaan mötikkä himalajansuolaa. Kauniin ulkomuotonsa puolesta tämä käivi ihan vaikka vain koristeeksi altaan reunalle! Koska kyseessä ei ole saippua, ei tämä vaahtoa ja sillä tavalla pese, vaan perustuukin lähinnä juuri bakteereiden neutralisoimiseen. Tätä voi käyttää niin kasvoilla kuin vartalollakin, omassa käytössä tämä on ollut ainostaan kainaloissa.

Koin suolasaippuan karheaksi suorassa käytössä ja sainkin siitä naarmuja ihoon, joten hankasin tätä ensin käsien väliin ja sen jälkeen ihoon. Suolasaippuan sanotaan toimivan paremmin jos sen jättää iholle muutamaksi minuutiksi ennen huuhtelua, itse huuhtelin tämän lähes heti ja hien haju oli täydellisesti ihosta poissa. Syy miksi tämä ei sovi minulle koko vartalon tai kasvojen käyttöön on se, että vartaloni iho on jatkuvasti atooppisen rohtunut. Tämähän on suolaa ja kaikki lienee tietävät miltä suola tuntuu rikkoutuneella iholla. Kokeilin tätä kaksi kertaa vartalon iholle ja kirvely oli sen verran massiivista, että käytän tätä ainoastaan niille alueille, joilla koen tämän tehon olevan tarpeen. Jos olet kokeillut tätä kasvoilla, mitä olet tykännyt vaikutuksista?


Jos kaipaat bakteereja neutralisoivaa tehoa, mutta et lämmennyt suolasaippualle, kannattaa kurkistaa Santen Kristallideodorantti*. Nimensäkin mukaisesti kyseessä on deodorantti eikä antiperspirantti, tämä siis neutralisoi hajuja mutta ei hillitse hikoilua. Ja kuulkaa, näistä kristallideodoranteista on tullut minulle salaisia aseita!

Kristallideodorantit perustuvat (joskus erilaisiin) mineraalikristalleihin, Santen deodorantissa se näyttää olevan kaksoissuola kalialuna. Mineraalikristallit toimivat bakteereja neutralisoivina ja niitä voi käyttää myös ihon pieniin nirhaumiin.

Kristallideodorantit ovat usein tälläisessä kuivassa kivimuodossa, ne kastellaan esimerkiksi hanan alla ja hangataan ihoon. Käytön jälkeen tykkään vielä huuhdella ja kuivata omani ennen pakkauksen sulkemista. Miten itse tykkään käyttää tätä, on aamulla ensimmäisenä ennen antiperspiranttia. En tykkää "peittää" antiperspirantilla mahdollista hienhajua, joten tällä hajut saa neutralisoitua tehottaasti ja sitten voi jättää antiperspirantille sen hikoilua hillitsemisen työn.


Olen kokeillut kiinteää kristallideodoranttia aiemmin Puhdas+:lta ja se kesti minulla vuoooosia! Nämä eivät todellakaan kulu viikossa tai kuukaudessakaan. Olen myös kokeillut muutamaa nestemäistä kristallideodoranttia, niistä lisää jossain vaiheessa.


Rentouttavaa loppuviikkoa💗






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti