tiistai 14. huhtikuuta 2020

Uudet suosikit Nurmelta

*saatu ilmaistuote


Heii!


Kirjoitan teille tänään tätä postausta aivan innoissani, nyt on nimittäin löytynyt uusia suosikkeja!

Virolainen luonnonkosmetiikkamerkki Nurme on tullut minulle tutuksi vain muutaman tuotteen kautta, mutta käsitykseni merkistä on, että se valmistaa aika perinteistä luonnonkosmetiikkaa. Tuotteita ei "jalosteta" hirveän pitkälle, vaan luonnonmukaisuudesta ja tietynlaisista koostumuksista pidetään kiinni. Sillä olinkin yllättynyt jo uusien tuotteiden tuoksumaailmoista - sieltä löytyi muun muassa monoita, tyrni-appelsiinia ja vaniljaa.


Itse usein vältän tiettyjä tuotteita luonnonkosmetiikassa, yksi niistä on tuhdimmat vartalovoit ja voiteet. Luonnonkosmetiikan tuhdimmat tuotteet ovat usein huonommin imeytyviä ja niiden annostelussa on oltava todella tarkka, sillä olenkin kokenut synteettisempien merkkien tuotteet tässä tehtävässä helpommaksi. Olen vuosien saatossa kokeillu lukuisia luonnonkosmetiikan vartalotuotteita, enkä ole koskaan löytänyt "helppoa" tuhdimpaa tuotetta.

Rich Cream Monoi Tiare* oli yksi niistä tuotteista, joiden arvelin olevan juuri näitä voimaisia, yliöljyisiä tai salvamaisia, huonosti imeytyviä tuotteita. Rehellisesti sanottuna hieman viivyttelin purkin korkkaamisessa. Olin kuitenkin niin väärässä.


Tämä tuote on ehdoton suosikkini ravitsevimmista luonnonkosmetiikan tuotteista IKINÄ. Täyteläinen ja ihoa pehmentävä koostumus vaikuttaa sormin kauhaistuna lähes vispatulta, se levittyy pieninä määrinä suihkun jälkeen hieman kostealle iholle vaivatta ja imeytyy nopeahkosti. Maltillisella annostuksella voide jättää vain hieman tuotetuntua, raskaammalla kädellä levitettynä tykkäämäni nahkeahkon pinnan. Sitten päästäänkin ainesosiin. Olin nimittäin aivan varma, että tästäkin löytyy tuttuun tapaan sheavoita, mutta tuote onkin öljypohjainen heti veden jälkeen. Tätä ei todellakaan uskoisi, niin onnistunut koostumus on kyseessä jo tunnun ja imeytymisen suhteen! Ainoa miinus on pieni 100ml purkki, tosin tämä on sen verran riittoisaa, ettei lopu siltikään heti.

Samasta sarjasta löytyy myös 50ml pumppupullossa oleva Hand Cream Monoi Tiare*. Missä Rich Creamin koostumus oli jäykän vispattua, mutta hyvin käsissä sulavaa, on käsivoide selkeästi voidemaisempaa. Yhdellä pumppauksella tuotetta tulee maltillisesti, se levittyy käsiin liukkaasti ja aivan kuin humahtaa ihoon. Tässä on ensimmäinen käsivoide jonka kanssa tulee tunne, että voisi jatkaa puuhiaan ilman käsienpesua ensin. Iho ei siis jää liukkaaksi tai "lähmäiseksi", jokin tämänkin tuotteen koostumuksessa on mennyt niin oikein. Ihmeekseni tässäkään ei ole sheavoita, vaan kookosöljy löytyy heti veden jälkeen.


Viimeisenä haluan vielä puhua tuoksusta, se nimittäin yllätti minut myös. Odotin voimakasta, imelää tuoksua (rrrrrakastan monoin tuoksua!), joten yllätys olikin suuri kun tuoksu oli pehmeä, mieto ja aivan ihoa tuoksuttamalla havaittava. Monoi on siis tuoksuöljy, joka on saatu Tiare-kukkia öljyssä hauduttamalla, tuoksu on varmasti monelle tuttu esimerkiksi Yves Rocherin tuotteista.

Nurmen suunta tuntuu olevan niin oikea, tykkään yrityksen tavasta kurottaa hieman perinteisen luonnonkosmetiikan ulkopuolelle ja kokeilla erilaisia tuoksumaailmoitakin. Olen aivan myyty!

Nurmen tuotteita löydät esimerkiksi täältä ja täältä.


Ihanaa uutta viikkoa💓






 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti