torstai 6. helmikuuta 2020

Poistuneen tuotteen haikailua ja kuinka hoidan vartaloni ihoa juuri nyt

Heii!


Mietin pidemmän tovin mistä haluaisin teille tänään kirjoitella. Sitten se iski minuun, minähän korostin ihonhoidon "esitöitä" ennen itseruskettavia/päivettäviä tuotteita tiistain postauksessa, joten miksi en sitten kertoisi enemmän vartaloni ihonhoidosta tällä hetkellä?


Atooppinen ihoni nousi edellisessäkin postauksessa esille ja sehän luo asioihin oman hankaluutensa. Atooppinen iho kuivuu, rohtuu, on ihottumalla ja haihduttaa kosteutta tervettä ihoa enemmän. Atooppisen ihon läpäisyeste on poikkeava, sillä sen läpäiseekin helpommin erilaiset kemikaalit ja allergeenit - tästä syystä en voi talvisin ihon enemmän kuivuessa käyttää esimerkiksi tuoksullisia pyykinpesuaineita ilman kutinaa ja ihottumoitumista, joillakin tämä taas tarkoittaa allergisten reaktioiden/herkistymisten kierrettä. Itselläni suurin ongelma on ihon rohtuminen ja kutiaminen, vartaloni iho ei yleensä ihottumoidu, mutta kirvelee esimerkiksi käydessäni suihkussa.

Atooppisen ihon kuivuminen ei ole sen ainoa ongelma, lisäongelmia tulee usein myös ihon huonosta kyvystä tiputtaa vauhdilla kuivuvaa ja kuolevaa ihosolukkoa. Sillä atooppinen iho onkin usein jopa  rasvattuna ja kosteutettuna karhea, eihän esimerkiksi kuollut ihosolukko vastaa tai "herää eloon" rasvauksesta enää millään tavalla. Sillä olenkin kokenut kuorinnan todella oleelliseksi omalle iholleni, iho pysyy pehmeämpänä ja joustavampana sekä vastaanottaa paremmin hoitotuotteet.

Kylminä kuukausina turvaudun jompaan kumpaan kahdesta kuorintavaihtoehdosta, joko kuorintahansikkaisiin tai öljypohjaiseen vartalonkuorinta-aineeseen. Koen hanskat hellävaraisena, mutta tehokkaana tapana kuoria iho, kun taas öljypohjaiset kuorinnat (mm. Urtekramilta löytyy tälläinen) sitovat hellän kuorinnan lisäksi myös kosteutta ihoon. Käytän kuivaharjausta vain silloin kun ihoni tuntuu tyyneltä eikä kirvelevän kuivalta. Kuoria ei kuitankaan kannata liian usein, jotkin tahot eivät suosittele kuorintaa atooppiselle iholle ollenkaan.


Itselleni pesu on todella tärkeä. Ihoni ei kestä pesemättömyyttä ja hikeä yhtään, vaan jo yhtenä iltana sohvalle nukahtamisen jälkeen koko vartaloni syyhyää päänahkaa myöten kunnes käyn suihkussa, tästä syystä minun on pestävä hiuksenikin päivittäin. Ironista sinällään, että ihoni ei kestä pesemättömyyttä ja päivänkin pesemättömyyden jälkeen kutiaa lähes kivuliaasti, mutta syyhyää myös kuivuuttaan herkästi pesun jälkeen/välissä. Paras vinkki suihkuun on suihkuöljyt ja se, että ihon rasvaa/öljyää vielä vesihöyryisessä kylppärissä ennen kuin oven avaa. Näin ihoon saa sidottua mahdollisimman paljon kosteutta ja tuotteet imeytyvät huomattavasti paremmin. Öljyt toimivat paremmin kosteuden sitojina, vartalovoit ihoa ravitsevina ja pehmentävinä. Jos kuitenkin olen öljykuorinut ihon suihkussa, taputtelen ihon vain suihkun jälkeen kuivemmaksi ja pujahdan aamutakkiin. Talviaikaan joudun pahimmillaan rasvaamaan vartaloni ihon kolmisenkin kertaa päivässä, aamuun ja/tai päivään valitsen usein kevyemmän voiteen jo mukavuudenkin tähden. Kädet ja jalat hoidan sängyn reunalle istahtaessa, silloin voide saa olla niissä rauhassa koko yön - loistavia apulaisia ovat myös käsille ja jaloille tarkoitetut sukat voiteiden päälle!

Miksi sitten kaipailen jo lopetettua Lemon Juice&Glycerine-merkin suihkussa käytettävää ja pois huuhdeltavaa ns. vartalonhoitoainetta.. No. Meillä kaikillahan on päiviä kun ei vaan jaksa. On joko ollut pitkä päivä, kamala väsy tai mieli maassa. Silloin ei huvita jäädä kylppäriin jumiin yhtään sen pidemmäksi aikaa kuin on pakko. Tälläisinä iltoina vartalonhoitoaineet ovat pelastus. Suihkun yhteydessä levität tuotteen ihollesi, huuhtelet ja suihkun jälkeen taputtelet kuivaksi. Sillä selviää juuri ja juuri aamuun asti ilman sen suurempia kutinoita hätätapauksissa. Miksi tykkäsin tästä oli sen edullinen hinta ja muita markettiversioita hieman tuhdimpi koostumus, joka ei huuhtoutunut täysin viemäriin. Ostinkin paikallisen Carlsonin poistomyynnistä näitä varmaan 6 kun kuulin tuotteen lopettamisesta..😅


Nyt kuitenkin viimeinenkin purkki on puristeltu loppuun ja mietin mistä kaivan tälle seuraajan markettiversioista, onko teillä mitään ehdotuksia? Niveallahan oli joskus tälläisiä?

Ja niin, kannattaa myös muistaa sisäinen ihonhoito! Helokkiöljyä on suositeltu sisäisesti atooppisen ihon hoitoon monien tahojen toimesta, itse olen huomannut jo kalaöljykapselien helpottavan kutinaa.


Onko tälläiset syvemmälle sukeltavat postaukset kiinnostavia?



Ihanaa loppuviikkoa💓





 

4 kommenttia:

  1. Toi oli kyllä niin parasta, miks se piti lopettaa ??? Yleensä rasvasin itseni vielä tuonkin jälkeen mutta kun en tykkää rasvata kosteaa ihoa vaikka se tietty olisi paras vaihtoehto, niin tuon kanssa pystyi hengailemaan sen pari tuntia ennen rasvausta. Nivean vastaavaa löysin vielä joku aika sitten Emotionista mutta ei oo yhtä hyvää. Miun iho on myös lähinnä kirvelyyn ja kutinaan taipuvainen, ihottumaa ei oikeastaan tule mitä nyt polvien sisäsyrjät on pakkasilla aivan auki. Olen tykännyt Lushin suolakuorinnasta tai sitten Lumenen Harmonian kuorinnasta mutta todella harvakseltaan käytettynä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo muistelinkin ettei tuo Nivean ole yhtä hyvä :| Oon noihin kevyempiin vartalonhoitoaineisiin yleensä sekottanut joukkoon vartaloöljyä niin niistä on saanut tuhdimpeja :)

      Poista
  2. Heh, kuusi tuotetta ostettuna jemmaan, se jos mikä kertoo siitä, että tuote on ollut hyvä :D Näitä In Shower -juttuja oli jossain vaiheessa vaikka missä, mutta ei tainnutkaan kovin hittiä tulla.

    Toki nykyään tuotteita tulee hirveää tahtia, niin eihän ne kaikki sopisi eden kauppojen hyllylle! Meiltähän esim. Carlsonilta poistui Essie, kun tuli essencen tuotteet ja Kicksistä lähti myös Essie, kun tuli Ritualsit :S

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, yhdesä vaiheessa tuntui, et näitä on ihan joka merkillä! Yht'äkkiä ei olekaan kellään :D Ja miten ne nyt noin on Essiet potkineet pihalle?

      Poista