perjantai 21. kesäkuuta 2019

Vihdoin juhannus, se ihana keskikesän juhla

Heii!


Mitä juhannus teille merkitsee, miten tykkäätte sitä juhlistaa? Luotatteko kaupunkijuhannuksiin ja terasseihin, festareihin vai mökkeilyyn? Jos itse saisin valita, haluaisin olla isommalla porukalla mökillä, saunoa ja grillailla, viettää aikaa yhdessä. Olisi ihana istua saunanverannalla ja katsoa soljuvaa vettä, kuunnella ympärillä olevaa luontoa.


Suomen kansanperinteeseen kuuluu erilaiset juhannustaiat, usein niillä yritetään ennustella tulevia puolisoita tai tulevaisuutta ylipäätään. Lempeen liittyvät taiat ovat varsinkin juhannukseen liittyvä traditio, onhan se on ollut muun muassa hedelmällisyyden juhla. Ja yllätys yllätys, tokihan monet taioista sitten toteutetaankin suomalaiseen tapaan alasti!

Tutuimpia ihmisille taitaa olla kukkien kerääminen tyynyn alle nähdäkseen tulevan puolison unessaan tai alasti kieriskeleminen kasteisella niityllä saadakseen hyvää naimaonnea, mutta miten olisi vaikka juhannusyönä alasti punainen rihma vyötäisillä makkarinsa lattian lakaiseminen nähdäkseen sulhasensa haamun tai nukkumaan meneminen vasemman jalan sukka väärinpäin jalassa samaa tarkoitusta varten? Tokihan taikoihin kuuluu paljon alasti lähteisiin tai kaivoihin kurkistamista, alasti ympäriinsä juoksemista tai puupinoon peruuttamista.

Juhannuksesta on tullut monille traditio lähinnä juhlimisen kautta, itse tykkään juhannuksen ihmisiä yhdistävästä voimasta. Vietät juhannuksesi sitten kaupungissa, festareilla tai mökillä, olet tuskin siellä yksin. Juhannus on myös sitä aikaa, kun tunnen yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa, kaikki on kauneimmillaan ja tuntuu suorastaan vetävän puoleensa. Jostain syystä juhannus luo minuun myös toivoa, miten kaikki voikin olla jälleen niin vihreää ja eloisaa, kovan ja pakkasilla pieksävän talven jälkeen.


Niin kuin huomasitte, en halunnut tänään kirjoitella tavallista tuotearvostelua vaan toivotella teille ihanat juhannukset muuten. Siispä menkää, nauttikaa, rakastakaa ja tehkää hassuja taikoja, unohtamatta pitää huolta toisistanne.

 
Ihanaa juhannusta💓







2 kommenttia:

  1. Miulle juhannus merkitsee syntymäpäivää :D Joten ne juhlat tulee aina jollain tavalla tässä juhannuksen aikaan, mutta muuten ei ole koskaan juhannusta juhlittu.

    VastaaPoista