keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Rauhoittavaa apua allergiakauteen

Heii!


Niin se on vaan siitepölykausi valloillaan ja kadut täynnä tukkoisia ihmisiä. Muistaakseni mainitsinkin viime vuonna, että aloin kesällä saada siitepölystä allergisia silmäoireita - tämä oli minulle itsellenikin yllätys, olin ollut herkkä siitepölylle viimeksi lapsena. Tänä vuonna tilanne vaikuttaakin pahentuneen, ulkona ollessani silmät ja nenä vaan vuotavat solkenaan siitäkin huolimatta, että olen atopiani takia jo valmiiksi allergialääkkeillä.


Minulla on jo valmiiksi kortisooni nenäsuihke käytännössä katsoen lähes jatkuvassa käytössä, mutta sillähän on se huono sivuvaikutus, että limakalvot kuivuvat ja itselläni vuotaa todella herkästi verta nenästä. Olen käyttänyt useampia kosteuttavia nenäsumutteita milloin mitenkin - koen öljyt tehokkaimmiksi, mutta ne maistuvat suussa aika selkeästi, vesimäiset suihkeet taas usein saavat vedet kihoamaan silmiin polttelulla.

Weleda Rhinodoron* on luonnonkosmetiikan pääasiallisesti aloe veraa ja suolaliuosta sisältävä nenäsumute, jonka on tarkoitus puhdistaa, kosteuttaa ja hoitaa limakalvoja. Tästä ei löydy säilöntäaineita tai keinotekoisia lisäaineita, ei muuten löydy inhottavaa jälkimakuakaan! Suihke tulee pullosta ulos aika paineella ja koenkin, että yksi suihkaus per sierain riittää kerralla. Tätä saa suihkutella useita kertoja päivässä tarpeen mukaan. Olen pitänyt Rhinodoronia sopivan kevyenä ja kosteuttavana, mutta samalla myös limakalvoja rauhottavana tuotteena.


Mainitsinkin niistä silmistä ja niiden reagoinnista siitepölyyn. Silmät kuivuvat, tuntuvat karheilta, vuotavat ja kaihertavat. Käytän allergiatippoja ja kosteuttavia tippoja, silti usein varsinkin aamuisin herään siihen tunteeseen, että niin silmät kuin koko silmien aluekin kutisee.

Matiksen Relaxing Eye Toner* on tuoksuton ja alkoholiton, silmille tarkoitettu haude. Tämän sanotaan ennen kaikkea rentouttavan silmiä ja virkistävän niitä, mutta itse olen kokenut tämän todella hyvänä allergiasta kiukkuisille silmille aamuisin! Levitän silmänympärysvettä vanulapuille ja painan laput silmille, annan olla kymmenisen minuuttia aamu-uutisia kuunnellessa ja sitten jatkan rutiineitani eteenpäin. Nesteestä löytyy muun muassa matcha teetä sekä ruiskaunokki- ja taikapähkinävettä. Jos ihoni on rohtunut, olen saattanut tuntea kuumostusta, mutta mitään tuotettahan ei missään nimessä pitäisi rikkonaiselle iholle laittaakaan!


Kotiniksejähän tälläisiin on myös, esimerkiksi viilennettyjen teepussien käyttöä silmiä virkistämään ja niin edelleen.

Onko teillä jotain näppäriä vinkkejä, miten tulla toimeen siitepölyallergian kanssa? Karsastatteko te esimerkiksi tiettyjä ruokia kesäkausina ristiallergian pelossa? Kuinka usein siivoatte perusteellisesti? Millä rauhoitatte silmä- ja nenäoireet?


Aurinkoista päivää💓




















*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Mulla on ongelmana kuivat silmät ympäri vuoden, mutta tosiaankin keväällä huomaa eron huonompaan ihan selvästi juuri katupölyn takia. Käytän aamuin illoin kosteuttavia silmätippoja, mutta mistään hauteista en ole kuullutkaan;) Kiinnostava tuote, juuri tuollaista rentoutusta ja virkistystä kaipaakin, kun on koko päivän pinnistellyt ja siristellyt silmien kanssa;)
    Kivaa päivää Nanna<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo mullakin silmät vaivaa! On tosi inhottavaa kun kokoajan tuntuu, et olis hiekkaa silmissä :|

      Poista