keskiviikko 28. marraskuuta 2018

Joululahjavinkki - Teetä rauhattomalle

Heii!




Ja niin alkaa joulujuttujen viljeleminen! En ole meinannut kestää pöksyissäni koko jouluvouhotuksen kanssa ja ajattelin nyt kun aikaa jouluaattoon on enää alle kuukausi, voisin levittää sen vouhotuksen tännekin.

Tässä siis ensimmäiset vinkit!


Kirjoitin vasta jokin aika siitä, että olen vielä täysi aloittelija teen maailmassa, mutta minuun iskee esimerkiksi erilaiset "yöteet". Olen aiemmin kirjoittanut siitä, kuinka on jo tutkittua faktaa, että aivot voi opettaa uniaikaan rutiineilla ja yöteestä on tullut yksi rutiini omaan iltarauhoittumiseeni. Aivoni siis osaavat jo yhdistaa hajut tai maut lähestyvään uniaikaan ja rauhoittumiseen.

Ensimmäinen tuttavuus itselläni on ollut Clipperin Organic Sleep Easy Infusion*, jota olenkin jo ostanut pakettitolkulla. Tämä englantilainen tee sisältää kanelia, kamomillaa, rooboista, sitruunamelissaa, valeriaanaa ja luonnollista appelsiinimaustetta. Mikä tästä sitten tekee niin "ihmeellisen"? Valeriaanan ja kamomillan uskotaan rauhoittavan elimistöä ja mieltä, ja uskon näiden olevan itsellenikin se rauhoittava yhdistelmä. Mainitsemani valeriaana myös parantaa unenlaatua ja edistää ruoansulatusta. Tee maistuu käytännössä katsoen appelsiinille tai appelsiinimarmeladille, eli tämän makuakaan ei tarvitse pelätä.


Pukka Night Time*-tee olikin minulle sitten se hieman vieraampi. Tämä tee onkin sisällöltään aika erilainen, mutta on kiva huomata, että näitäkin on monenlaisia. Englantilainen Night Time sisältää kauranversokukkaa, lakritsanjuurta, kamomillankukkaa, laventelinkukkaa, lehmuksenkukkaa, valeriaananjuurta ja tulsinlehteä.

Kauranversokukan uskotaan rauhoittavan, laventelin rentouttavan ja valeriaanan toimivan unta auttavana. Mitä makuun tulee, maistan itse tässä lähinnä lakritsin vaikkakin maku on aika mieto. Jos siis tykkäät miedommasta mausta, valitsisin tämän.


Molemmissa paketeissa on kaksikymmentä pussia. Pukkan teepussissa on käytännöllinen naru, mutta Clipper on halunnut yksinkertaistaa pussit ja se on täysin naruton. Itse haudutan molempia pitkään (n.25min) ja jätän pussit kuppiin siemailunkin ajaksi.

Onko teillä tuttavapiirissänne ihmisiä joille nämä edulliset joululahjavaihtoehdot sopisivat?



Ihanaa päivää💓














*pr-näyte

4 kommenttia:

  1. Mä olen ruvennut opettelemaan teen juomista. Clippersin teestä tutuin on lakritsitee ja toinen lemppari on sitruuna ja kolmas vadelma. Pukkan teet ei ole niinkään tuttuja, joten pitää niitäkin testata. Uniteet ei ole vielä tullut tarpeellisiksi;) Mun lähipiirissä ei taida olla teen juojia juurikaan, mutta teelahjan voi antaa kyllä kelle vaan:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noin niinkun päiväsaikaan mun lemppareita on ehdottomasti ne joissa on inkivääriä♡

      Poista
  2. Mä ostan usein anopille teetä, itse tykkään vain mustasta teestä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teetä on nykyään niiiiiin laaja valikoima et niistä löytyy hauskoja lahjaideoitakin :) Nää on niin makuasioita,mulle yleensä maistuu parhaiten kunnolla maustettu vihreä tee.

      Poista