tiistai 8. marraskuuta 2016

Varovainen cut crease

En tiedä onko kukaan pystynyt välttymään Cut Crease-villitykseltä. Verkosta löytyy selailemalla mitä huikeampia versioita!

Tumma Cut Crease voi kuitenkin näyttää aika karulta päiväkäytössä ja ajattelinkin kokeilla sen sijaan hieman hailakampaa ja helposti lähestyttävämpää cut creasea.


Aloitin piirtämällä rajaussiveltimellä rajan mattaisella ruskealla hieman oman luomeni taitoskohdan yläpuolelle vetäen sen silmän ulkonurkan yli. Cut Creasen rajan voi toki vetää vielä huomattavasti ylemmäskin mutta olen itse kokenut omiin piirteisiini luonnollisempana että nostan rajan vain hieman omien luomieni taitoskohdan yläpuolelle. Rajaa voi jo tässä vaiheessa häivyttää hieman ylöspäin käyttäen samaa rajaussivellintä.

Seuraava kohta onkin simppelimpi kuin symmetrisien rajojen veto - otetaan astetta tai paria vaaleampaa mattaluomiväriä ja häivytyssivelmellä häivytettään terävästä rajasta ylöspäin.


Jotta raja olisi mahdollisimman terävä ja tarkka,aletaan työstää liikkuvaa luomea. Otin litteän luomivärisiveltimen ja siihen vaaleinta itseltäni löytyvää peiteainetta. Litteällä siveltimellä piirretään  ja käydään läpi tarkemmaksi ehkä jo suttaantunut tai alunperinkin epätarkka tummempi raja ja pohjustetaan samalla liikkuva luomi peiteaineella huomattavasti vaaleammaksi. Tämän jälkeen itse vaan tuputtelin peiteaineen päälle kultaista luomiväriä. Tässä vaiheessa leviämistä ei pitäisi enää kauheasti tapahtua mutta tummien linjojenkin korjaaminen vielä onnistuu jos on tarpeen.

Cut Crease näyttää omaan silmääni aina paremmalle rajauksilla joten sitten vaan tummat kissarajaukset ja tekoripset.


Mitä mieltä siellä ollaan Cut Crease-tyylistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti