sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Lasien hankaluus

Tiedän tiedän,olen tarvinnut laseja jo yli kymmenen vuotta.

Ongelmani on lähinnä kaukonäkö ja hajataitto,sen verran näössä on heittoa etten esimerkiksi saisi ajaa autoa ilman laseja tai jo tietokonetyöskentelyssä ne pitäisi pitää päässä välttyäkseni päänsäryiltä.


EN VAIN OSAA! EN EN EN!

Minulla on ollut tänä aikana kolmet lasit,näkö on huonontunut ajan saatossa muttei kuitenkaan luojan kiitos kovin kovalla tahdilla. Toisessa silmässäni on huonompi näkö kuin toisessa joten lasien päivitys olisi taas paikallaan. Eiiii..

Laseja ajatellen,inhoan vesisadetta. Pisarat jämähtävät nopeasti linsseihin ja näkö sumentuu. Jos ne ehtivät kuivaa kiinni,saa niitä hinkata välittömästi sisälle mennessä. Inhoan pakkasta,sisälle mennessäni laseille tapahtuu sauna-efekti,lasit huurustuvat aivan umpeen. Ihokontaktissa olevat kohdat taas hautovat ihooni nopeasti tukkeumia vaikka desinfioinkin niitä kohtia laseissa,jo muutaman päivän lasienkäyttö saa tämän aikaan.


Minulla on myös järjettömän leveä pää korkeiden poskipäiden takia ja oikeanlaisten lasien etsiminen on hankalaa. En ole törmännyt moniinkaan KOHTUULLISEN hintaisiin pokiin jotka eivät puristaisi kasvoja sivuilta.

Ja sitten se yleisin.. En edes pysty laskemaan kuinka monta kertaa minua on kutsuttu kirjastotätiksi tai mainittu mahdollisista sihteeri-fetisseistä. Ei hyvä jumala.

Piilaritkin minulla on ollut kokeilussa mutta yhteistä säveltä ei vaan löydy. Olen jo lähes tottunut siihen että nään kyllä eteeni mutten esimerkiksi tunnista ihmisten kasvoja kaupungilla kulkiessani. En siis ole töykeä tai koppava jos tulen vastaan tervehtimättä,en vaan tunnista ketään ;)


Jos nyt muuta hyvää etsitään näistä kuin se oleellisin eli näön korjaaminen,löytyy sellainenkin! Jos nimittäin silmämeikissä sattuu todellinen ylilyönti,häivyttyy se helposti lasien taakse hennommaksi ;)

Te rakkaat ihmiset siellä ruudun takana. Jos teillä on käytössä lasit,miten opitte elämään niiden kanssa sopusoinnussa??

4 kommenttia:

 1. Minäkin inhosin käyttää laseja, joten menin laserleikkaukseeen. Oli ihan paras päätös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En voi ymmärtää miten onki niin vaikea tottua laseihin,ihan kuin ne nyt olis niin isot tai jotain et niiden kanssa ei tule toimeen! ;D

   Poista
 2. Minä, jolla on viidet lukulasit ympäri kotia ja työpaikkaa, varasin tänään ajan laserleikkaukseen. Loppuu vatulointi lasien kanssa :)) On suunnattoman ärsyttävää kun näet lähelle jotenkin, mutta tarvitset kuitenkin ne lasit, jotka ovat siis jossain päin...terkuin mussu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täälläki on aina lasit hukassa ja sit ne onki yleensä omalla päälaella ;) Muaki rasittaa just tuo et kyl näkee jotenki mut sit ei kuitenkaa :|

   Poista