maanantai 7. joulukuuta 2015

Kun iho ei "tottele"

Pääsemme taas kettuilevan ihon maailmaan. Olin ehtinyt jo julistaa kovaan ääneen miten atopiani ei ole koskaan äitynyt kasvoillani liiemmin miksikään ja miten kävi.


Yksi aamu aloin ihmetellä miten toisen silmän silmäluomeni on huomattavasti enemmän turvoksissa kuin toinen. Ajattelin että olen vain onnistunut röhnöttämään naamallani juuri sillä puolella joten annoin sen vain olla. Myöhemmin päivällä turvotus oli jo parempi.

Seuraavana aamuna heräsin samaan efektiin. Turvotus oli taas samalla puolella mutta nyt iho alkoi silmän sisänurkassa näyttää punaiselta ja ryppyiseltä. Mitä ihmettä?


Rasvasin ja hoidin sitä huolella koko päivän töiden jälkeen. Iho näytti jotenkin oudolle eikä silmän turvotus tahtonut laskea millään. Seuraavana aamuna atooppinen ihottumani olikin sitten puhjennut näkyviin silmäluomellani,tosin onneksi vain silmän sisänurkan hujakoilla.

Iho on laskoksilla ja ryppyinen,karhea ja koko silmä on turvoksissa. Samana päivänä meikkiä pesiessäni huomasin että koko kasvojeni iho oli suihkun jälkeen valkoisen kuolleen hilseen peitossa - here we go. Nyt siis atopia on kuin onkin iskenyt kiinni koko kasvoilleni. Onneksi ihottuma rajoittuu vain silmään.


Nyt onkin sitten levitelty kortisonia silmäluomeen muutamia kertoja päivässä ja muuten paksua atooppiselle iholle tarkoitettua voidetta. Kuvissakin minulla on paksu kerros kortisonia luomella.


Oikutteleeko teidän ihonne?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti