tiistai 17. marraskuuta 2015

Hei hei jalkojen pakotus!

Yrttisyys jakaa mielipiteitä.

Minulla omat mieltymykseni eivät ole yleensä yrttisiä mutta joissakin tapauksissa vaan tapahtuu poikkeuksia. Yrttiset tuoksut ovat yleensä voimakkaita ja pahimmissa tapauksissa omaan nenääni pistäviä,yleensä ongelmaksi niiden kanssa muodostuu myös se ettei ihoni välitä voimakkaista tuoksuista vaan vetää hepulit.


"Hoitoöljyn öljypohjana ovat kylmäpuristetut luomukasviöljyt (auringonkukan siemen- ja oliiviöljy), joihin on uuttamismenetelmällä uutettu kotimaiset luomuyrtit (mesiangervo, siankärsämön ja kuisman kukat, vaivaiskoivun lehdet, pajun kuoret, katajan marjat, suopursun kukat ja lehdet, rohtoraunioyrtin juuri, arnikki, koivun silmut ja lehdet, ratamon lehdet) sekä luomurosmariini. Lisätehoa tuovat aromaterapeuttiset eteeriset öljyt (rosmariini, basilika, kataja ja mänty) sekä suomalaiset kukkaterapeuttiset uutokset (tuomi, aputipat – lumme, metsätähti, suopursu). Homeopaattinen arnikki antaa tuotteelle lisäapua erilaisten traumojen hoidossa." 

Eikö kuulostakin aika tujakalta tapaukselta? Sitä se oli muttei ollenkaan huonolla tavalla!


Hoitoöljyn pitäisi olla kipua lievittävä,jännityksiä laukaiseva,verenkiertoa elvyttävä,lymfan tuotantoa aktivoiva ja puhdistava. Minulla ongelmana on ollut lapsesta asti nivelet. Niveliä särkee jatkuvasti ja varsinkin työpäivien jälkeen ne ovat vetäneet kaikki lihaksetkin kipeisiin jumeihin.


Päätin siis ihan uteliaisuudesta alkaa kokeilla tätä iltaisin. Iltasuihkun jälkeen otin asiakseni öljytä sääret,polvet,nilkat ja jalkaterät samalla pehmeästi hieroen.

Yllätyksekseni tämä ei ärsyttänyt ihoani,ei kirvellyt tai käynyt kutiamaan. Tämä on pehmeää öljyä josta haistan helmoimmin rosmariinin,männyn ja basilikan. Tuoksu on levityshetkellä voimakas mutta pehmenee aika nopeasti. Iho tuntui ihanan pehmeältä aamulla.

Sitten niihin vaikutuksiin. Syitä voi olla monia mutta minulle tämä on ollut avuksi. Syy voi olla placebo-efekti,hierominen tai rauhoittavat yrtit mutta minua alkoi levittämisen ja hieronnan jälkeen väsyttämään. Jalat tuntuivat raskailta ja rentoutuneilta. Aamulla jopa varrelliset kengät menivät kepoisemmin jalkaan!


En siis todellakaan teilaa tätä,olen aidon positiivisesti yllättynyt ja todellakin ilahtunut! Minua vaivaa jalkojen turpoaminen,tykytys,pakotus ja levottomat jalat aika ajoin eikä niitä oireita ole paljon näkynyt niitä iltoina kun olen tätä käyttänyt.

Olkoon syy mikä tahansa,on minulla nyt uusi ystävä ;)
Mikä on teidän mielipiteenne yrttisistä tuotteista?

2 kommenttia:

  1. Vähän kaksjakoinen, joidenkin hajut on itselleni jotenkin liikaa, mutta jos tuoksu istuu omaan nenään niin ilman muuta käytän. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ite en yleensä välitä niinkään yrttisyydestä mutta tämä oli jotenkin vielä voimakkuudestaankin huolimatta miellyttävä. :)

      Poista