torstai 8. tammikuuta 2015

Jil Sander Sun

Tämän tuoksun minulle eksymisessä on pitkä tarina takana.

Olin seitsemäntoista ja juuri muuttanut Saksaan. Au Pair-"emoni" oli räväkkä nainen jota aina ympäröi tuoksupilvi niin hajuvedestä,hiuslakasta kuin meikistäkin. Hajuvesihän oli toki juurikin Jil Sanderin Sun.

Päivästä toiseen tämä tuoksu leijaili niin kodissa,käytävässä kuin minun asunnossanikin joten se toi tiettyä tuttuutta ja turvallisuutta.

Jo Saksasta poismuuttaessani kaipasin sinne takaisin ja niissä ikävän fiiliksissäni etsin käsiini tämän kyseisen tuoksun.


Pullo on raskas ja lasinen,jykevä muodossaan. Jostain syystä korkissä on kuitenkin päädytty muoviin.

Tuoksu hyökkää minun nenääni ensin terävänä mutta pehmenee jo hetken päästä. Mieleeni tulee trooppinen hiekkaranta,kauniisti porottava aurinko ja kevyen kuuma kesätuuli. Miten onkin että tuoksuista voi syntyä niin selkeät mielikuvat?

Nykyisin huomaan tarttuvani tähän pulloon halutessani jotain arkipäiväistä. Olen kuitenkin huomannut että joskus pullo jää hyllyyn pidemmäksikin aikaa,joinakin päivinä on vain aika luoda uusia muistoja.
Fragrantica kertoo tuoksusta näin;
This sunny fragrance was created in 1989. Citrussy top notes are just like the bright sunshine rays, sunny and fresh, composed of sweet orange blossom. The floral heart is an unusual bouquet of iris, ylang-ylang, heliotrope and carnation. The base is warm and sweet due to vanilla, while tonka, cedar and benzoin also lend their warm character to the composition. The nose behind this fragrance is Pierre Bourdon.

Olen hankkinut tämän tuoksun jo jokusia kertoja itselleni ja minusta tuntuu että se eksyy hyllyyni jatkossakin edellisen loputtua. Muistoihin on vaan aina ihana sukeltaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti