keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Taistelussa atooppista ihoa vastaan!

Tämä aihe varmasti koskettaa monia suomalaisia. Atopia on kettumainen oireisto joka voi mennä huomattavasti myös ihoa pidemmälle.

Atopiaa ja atooppista ihoa on tutkittu jonkin verran ja hoito-ohjeet ovatkin osittain muuttuneet vuosien saatossa. Hyvänä esimerkkinä tästä toimii että minun kasvaessani ohjeistettiin liiallista (päivittäistä) suihkua vastaan mutta uusimmissa ohjeissa kerrotaan että päivittäinen suihkussa käyminen on suositeltavaa,ihmisen oma hiki kun on monelle atoopikolle myrkkyä.

Minulla atooppinen iho,luojan kiitos,ei oireile kasvoissa tai kaulalla mutta muualla vartalolla kyllä. Itselläni inhottavin oire on jatkuva kutina ja ihon "kovettuminen" kuivamisen seurauksena.

Tässä siis omia taisteluaseitani tätä inhottavaa piirrettä vastaan!


Korres Body Butter

Ihanan tönkköä ja kosteuttavaa tavaraa! Oma suosikkini niiden joukosta oli ehdottomasti oudon tuoksuinen jogurtti,se tuntui rauhoittavan kutinaa kaikista parhaiten. Tuubit on pieniä mutta esimerkiksi puolikkaalla teelusikallisella rasvailee helposti koko jalan reidestä jalkaterään asti.

Bepanthen


Näitähän nyt on monta erilaista mutta perinteinen Bepanthen lieneen suurimmassa suosiossa. Itse käytän Bepanthenia esimerkiksi kainaloissa ja taipeissa,ne tuntuu kiukuttelevan eniten. Vasemmanpuoleista en ole itse kokeillut mutta sitä suositellaan kutiavan ihon hoitoon koska se vähentää ärsytystä,ehkä siis seuraavaksi ostoslistalle?

Lisäravinteet


Olen itselläni huomannut hyötyä Omega3-kapseleista. Se vähentää kutinaa ja ihon ärsytystä. Ihonhoitohan aina alkaa sisältäpäin,tämän kohdalla olen sen itse huomannut!

Vauva-tuotteet

Hahha,näyttää jo otsikkonakin huvittavalta! Mutta siis.. Uskoisin kaikkien huomanneen miten tyyriitä iso osa apteekin tuotteista on,varsinkin jos ne on erityisesti tehty hoitamaan tiettyä iho-ongelmaa. Olen omalla kohdallani ratkaissut tämän ongelman suosimalla vauvoille tarkotettuja tuotteita. Tuotevalikoimasta yleensä löytyy vielä erityis-herkille lapsille tarkoitettuja voiteita,ihonpuhdistuslappuja tai öljyjä,perfect!


Kärsittekö itse iho-ongelmista? Onko teillä mitään kotihoito-kikkoja?

2 kommenttia:

  1. Pitäis varmaan omakin mies pistää popsimaan noita Möllereitä. Se vaan unohtaa aina... Miehen atopiaan on auttaneet hyvin Eucerinin tuotteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Möllerillä on vielä markkinoilla sellaset kapselit jotka ei potki takaspäin,monille kun kynnyksenä onkin just se et se kalaöljyn maku nousee aina takaspäin. Oon ite pohiskellu et mikähän luonnonöljy olis ulkosesti hyväks atopiaan..?

      Poista