keskiviikko 26. marraskuuta 2014

Onnettomat kynnenrepaleet

Tänään tahtoisin kirjoittaa itseäni rankasti turhauttavasta asiasta.

Kynnet.

Joillakin ne on niin ihanan paksut ja kestävät,kasvaa pitkäksi ja muodostaa kauniin kaavan pinnan kasvaessaan.
Minulla? Pehmeät,lohkeavat,liuskoittuvat. Pehmeällä siis tarkoitan sitä että kynnet ovat NIIN ohuet että kasvaessaan taipuvat vaikka kaksinkerroin. Auts.

Synnynnäisiä piirteitä kun ei voi muuttaa niin olen vaan koittanut hoitaa niitä sen verran kun hoidettavissa on.

Koska kynteni ovat liuskoittuvat ja mitä ilmeisemmin siis kuivat,on kynsilakan pysyvyydessäkin ongelmia.

Tässä siis teille muille muutama vinkki kynsien ja käsien hoitoon jos kärsitte samoista ongelmista :)

1) Öljykylvyt.
Itse liotan käsiä (lakattomina päivinä) rypsiöljyssä.
Rypsiöljy on yksi halvimmista tarjolla olevista öljyistä ja helposti saatavissa. Laitan rypsiöljyä muutaman sentin pyöreän törpön pohjalle ja upotan käteni sinne. Helppo homma vaikka siksi aikaa kun katselet lempisarjaasi ;) Yleensä siinä samalla hieron käsiä ja sormia. Muhitteluun varmasti riittäisi kymmenenkin minuuttia mutta itse hyvin usein unohdun muhittelemaan tunniksikin,jonka jälkeen taputtelen kädet kuivaksi,laitan normaalin käsirasvan ja sujautan puuvillahanskoihin yöksi.

2) Kynsinauhojen hoitaminen.
Tämä tietysti on vielä parempi tehdä lakattomina päivinä mutta pelkästään kynsinauhoja ajatellessa ei sillä ole niin merkitystä.
Hetkinä jolloin tiedän etten sen suuremmin tarvitse käsiä,vaikka juurikin postausta naputellessa,öljyän kynsinauhat ja annan rauhassa imeytyä puuhaillessani muuta. Olen kuullut hyvää Sally Hansenin kynsi-ja kynsinauhaöljyistä mutta itse olen käyttänyt vaan halpis Rescue Oilia jonka INCIin kuuluu kolme öljyä: peach kernel oil,sweet almond oil ja evening primrose oil. Jo muutaman päivän kerran päivässä käyttämisellä huomaa eron,ja minun kynsinauhani ovat aina aivan hirveässä kunnossa!

3) Käsien rasvaaminen. 
Annan tälle ihan oman kohtansa koska tämä on minulle ikuisuushaaste!
Päivällä en tykkää käsiäni rasvailla koska kuvittelen että sittenhän minulle tulee jotain super-kiireellistä tekemistä ja rasvatut kädet on tiellä.. :D Tästä syystä tuhdimpi rasvailu on jäänyt minulla öiden harteille joka ei vaan jostain syystä tahdo toteutua. Siis miksi se on niin vaikeata?

4) Hanskat.
Aivan järjettömän kätevät kapistukset,nimittäin ihan perus puuvillahanskat tai tähän tarkoitetut,kunnolla muhittelevat hanskat.
Tuhdimpi kerros rasvaa käsiin,esimerkiksi yöksi,ja hanskat käteen. Tähän tarkoitukseen tarkoitetut hanskat ei ime rasvaa itseensä vaan imeyttää kaiken käsiin,puuvillahanskat tietysti itse ottavat oman osansa. Hanskoja käyttäessä rasva siis myös pysyy siellä missä pitää eikä sotke paikkoja.

5) Huomioiminen.
Tässä on minun toinen ongelmakohtani. Huomioimisella tarkoitan sitä,ettei nyt tahallisesti vahingoittaisi käsiään tai kynsiään.
Tiskatessa,kumihanskat käteen. Tiskivesi kuivattaa ja minulla mikään muu ei ole yhtä tehokas kauniiden lakkojen tuhoaja. Kynsistä puhumattakaan..
Ja toinen,jota en itsekään tajua ajatella,käytä jotain muuta kuin kynsiäsi tarrojen sun muiden rapsutteluun. Älä käytä kynsiä työkaluina.

6) Kovettajat.
Tässä seuraavassa tuleekin sitten esille pointti jota en edes itse ajatellut ennen kuin vasta jokunen kuukausi sitten.
Kynsien kovettajat kyllä kovettavat MUTTA hyvin usein hajoavien kynsien (liuskoittuminen) ongelma on kynsien kosteuden puute,ei niiden kovuus. Ja hyvin usein kovettajat myös kuivattavat kynsiä entisestään joten tässähän on siis aivan selkeä oravanpyörävalmiina. Itselläni liuskoittuminen helpotti todella paljon säännöllisen öljyämisen tuloksena!

7) Ravintolisät.
Itse en nyt käytä sen suuremmin ravintolisiä mutta ne on auttaneet monilla. Useimmalla suosikkina tuntuu olevan Piimax joka onkin tarkoitettu kynsien ja hiuksien kunnossapitoon. Itse syön omega3-tabletteja jonka olen huomannut taas auttavan kuivan ja kutisevan ihon kanssa.

Tässä nyt nämä mitä tulee itselläni mieleen,onko teillä vielä muita vinkkejä jemmassa?

2 kommenttia:

  1. Tosi kiva ja kattava postaus. Kiitos rypsiöljyvinkistä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha niin,kaikkee sitä tekeekin kauneuden eteen,onhan se vähän huvittavaa lilluttaa käsiä ruokaöljyssä.. :D

      Poista