sunnuntai 16. toukokuuta 2021

Alkavan kesän aurinkovoide vertailu

*saatu ilmaistuote
 
 
 
Heii!
 
Tämä postaus on ollut jo hetken aikaa tulossa, mutta halusin rauhassa tunnustella kaikkia tuotteita (myös niitä, jotka olivat minulle tuttuja entuudestaan) ja sitten kirjoitella teille tämän.

Tästä postauksesta löytyy tuotteita kasvoille ja vartalolle, niin luonnonkosmetiikan puolelta kuin synteettisestäkin kosmetiikasta. Minähän itse käytän sujuvasti molempia, ymmärrän kuitenkin myös niitä, jotka kallistuvat enemmän jompaan kumpaan suuntaan. Jäin vain harmittelemaan, kun en ymmärtänyt hankkia tähän korealaisen kosmetiikan aurinkosuojia, mutta jos sitten joku toinen kerta :)
 
 
Hypätään suoraan asiaan, eli läjän vartalolle tarkoitetuihin tuotteisiin. Tästä löytyy apteekkikosmetiikkaa, markettikosmetiikkaa ja viimeisenä luonnonkosmetiikkaa.
 
ACOn aurinkovoiteisiin tutustuin ensimmäistä kertaa viime kesänä. ACO toi markkinoilla aurinkoallergiselle iholle tarkoitetun SPF50 aurinkosuojavoiteen, joka on vielä kaiken lisäksi hajusteeton. Minusta aurinkosuojan hajusteettomuus on vain plussaa, ehkä tähän vaikuttanee aurinkosuojien usein hyvin samankaltainen tuoksumaailma. Kemiallisesti suojaava ACO Sun Intolerance on kosteuttava, voimakkaasti suojaava ja vedenkestävä. Tämän sanotaan sopivan myös kasvoille, mutta kasvoille en ole sitä kokeillut. 100ml tuubi tuntuu käteen jotenkin vartaloa ajatellen pieneltä, mutta ainakin minulle, joka pyrkii käyttämään pitkiä hihoja koko kesänkin, kestää tämä hyvin käytössä. Tästä on nopeasti tullut suosikkini vartalolle (esim rintakehälle ja käsiin) vaikka aurinkovoide ei kuivahdakaan, vaan jättää tutun aurinkovoidemaisen tuotetunnun iholle. Arvostan muuten myös sitä, miten ACOn sivuilta voi nähdä selkeän listan ainesosista ja niiden tarkoituksesta tuotteessa.

Nivea Sun Sensitive Protect Lotion SPF50+ onkin minulle sitten ihan uusi tuote. Tykkään muuten tosi paljon siitä, miten näitä aurinkoherkille suunnattuja tuotteita on alkanut tupsahdella! Sensitive Protect Lotion on ACOn tavoin kemiallinen, vedenkestävä aurinkosuoja, mutta eroaa koostumukseltaan. Tämä hajusteeton Nivean aurinkosuoja on huomattavasti ohuempaa ja jää myös tuntumaan iholla vähemmän. 200ml suihkepullo tuntuu riittoisailta ja tämä on se, jonka nappaisin mukaan esimerkiksi rantalomalle. Kokisin tämän olevan tuotteena neutraaliudessaan miellyttävä yleisaurinkosuoja monelle, jotka vierastavat todella raskaan rasvaisia aurinkosuojia.

Viimeisenä ns. vartalokategoriassa on luonnonkosmetiikkamerkki Madaran fysikaalinen aurinkosuoja. Madara SUN30 Body Sunscreen* on vartalolle suunnattu, miellyttäväksi formuloitu aurinkosuoja. Siinä missä kemiallisista suojista saadaan helposti "näkymättömiä", on fysikaalisten aurinkosuojien ongelma siinä, että ne tahtovat jättää valkoisen kajon jälkeensä. Minähän olen itse niin vaalea, ettei minulle tule näistä muumi-iho, mutta voin hyvinkin nähdä sen olevan ongelma tummemille ihonsävyille. Madaran vartalolle suunnattu aurinkovoide on selkeän valkoista, hyvin levittyvää ja yllättävän vähän valkoisuutta jälkeensä jättävää. Moni kokee fysikaaliset aurinkosuojat kemiallisia miellyttävämpinä sen takia, että ne yleensä kuivahtavat ihoon jättämättä aurinkosuojille ominaista lähmäisyyttä. Tämä käyttäytyy juurikin niin, eli kuivahtaa ihoon, eikä sen jälkeen enää hievahda. Aurinkovoiteessa on todella vieno makea tuoksu, mutta se tulee esiin niin mietona, etten enää hetken päästä sitä haista. Aurinkovoide on hyvin vettäpitävä ja ihanasti aloe vera pohjainen.
 
 
Sitten tuleekin massiivinen lista lähinnä kasvoille suunnattuja aurinkosuojia, joten sukelletaan suoraan sekaan!
 
ACOn Sun Face Fluid Mattifying SPF50+ on koostumukseltaan loistava, kemiallinen aurinkosuoja. Aurinkosuoja levittyy iholle kevyen emulsiomaisena liukkaasti, mutta kuivahtaa hetken päästä jättäen ihon himmeäksi. Aurinkovoide on hajusteeton ja vedenkestävä. Tämä ei häiritse meikkiä, eikä saa meikkipohjaa sulamaan, sen sijaan minulla ainakin hikisinä kesäpäivinä lisää pysyvyyttä. Tämä on yksi parhaista mattaisista aurinkovoiteista ja olenkin tätä käyttänyt rakkaudella muutaman kesän, MUTTA tätä ei voi laittaa silmien ympärille ollenkaan. Luulin, että silmäni ovat vain jotenkin herkät, mutta huomaan muidenkin kommentoineen samaa. Jos tätä joutuu ollenkaan silmiin tai lähelle silmiä, vuotaa minulla silmä/silmät muutaman päivän sen jälkeen. Koostumus on siis loistava, mutta olen joutunut laittamaan tämän sivuun tuon ongelman takia.

Luonnonkosmetiikan Bybi toi vastikään markkinoille korkean suojakertoimen päivävoiteensa. Tiedän, että nämä suojakertoimelliset päivävoiteet jakavat mielipiteitä, mutta koen niiden olevan aivan yhtä tehokkaita kunhan ne on vain annosteltu tarpeaksi reippaalla kädellä. Fysikaalisesti suojaava Bybi Day Defence SPF30* on hauskasti vaaleankeltaista ja hyvin normaalin voiteen tavoin levittyvää. Jos voiteessa on tuoksu, on se hyvin olematon. Voiteen on tarkoitus hoitaa ja suojata, sillä se ei kuivahdakaan ihan yhtä kuivaksi kuin monet fysikaaliset aurinkosuojat. Voide ei myöskään jätä ihoon valkoista kajoa. Tämä jätti minut hieman kylmäksi. Maltillisemmin levitettynä aloin epäillä, että levitinkö tätä tarpeaksi saadakseni halutun suojakertoimen ja taas reippaammin levitettynä sain meikin liejuuntumaan tämän päällä hetkessä. Monet ovat tähän ihan täysin rakastuneet ja vannovat tämän nimeen. Minulle tämä olisikin meikittömän päivän aurinkosuoja tai sitten aurinkosuoja niihin päiviin kun ehostan maltillisesti.

Garnierin Multi-Protective Hydrating Mist SPF30 olikin puheenaiheena viime kesänä. Omani löysin Rustasta ja mietin silloin, miten nerokas ajatus on ponnekaasullinen aurinkosuoja ajatellen nimenomaan käyttöä meikin päällä. On nimittäin helppo unohtaa, että aurinkosuojaa olisi lisättävä, jos auringossa oleskelee pidempiä aikoja. Tämä aurinkosuoja levittyykin ohuena utuna, mutta tuntuu iholla selkeän liukkaalta tai no, limaiselta. Yllättäen tämä ei kuitenkaan sotke meikkiä (silmämeikin päälle en tätä suihkuttelisi), mutta jää kalvon tavoin iholle. Loistava keksintö, vielä kun koostumus saataisiin paremmin kohdalleen.

Lieracin Sunissime Energizing Protective Fluid SPF50 on selkeästi parhaimmillaan kuivemmalla tai ikääntyvämmällä iholla. Itse tykkään tästä esimerkiksi kevättalvella, kun ilma on vielä selkeästi viileämpää ja iho kaipaa enemmän. Kerrostan tämän alle muutaman kerroksen hoitovettä ja avot! Tämä kemiallinen aurinkosuoja onkin siis hieman tuhdimpi ja ihoa pehmentävämpi, meikki tämän päälle kuitenkin asettuu hyvin, kunhan aurinkovoiteen antaa ensin asettua rauhassa. Meikin kestävyyttä tämä ei pidennä ja kesäkausiin tämä on minulle hieman turhan raskas. Voiteessa on trooppisen herkullinen tuoksu ja se muistuttaakin aurinkolomasta. 

Minun oli vaikea ymmärtää aurinkosuojapuikkoja, ennen kuin tutustuin sellaiseen. Clarins Invisible Sun Care Stick SPF50 on kemiallisesti suojaava, läpinäkyvä aurinkosuojapuikko. Aurinkosuojapuikot on yleensä suunnattu esimerkiksi korville tai nenänpäille, mutta kuulkaa; nämähän ovat aivan loistavia mukaan laukkuun! Jollekin samanlaiselle kuin minä, jolla paljasta ihoa on kesäisin rajallisesti näkyvissä, on aurinkosuojapuikko näppärä lisä käsilaukkuun. Tästä on helppo sipaista käsien selkiin, jalkateriin tai rintakehään lisää aurinkosuojatuotetta, ja sitten levittää se kunnolla käsin jos haluaa. Tämä ei kuivahda ihoon vaan jää selkeän liukkaaksi, minua se ei ole kuitenkaan tälläisessä tarkoituksessa haitannut. Tuoksu on selkeän vihreä ja jotenkin kirpeä, tämä varmasti jakaa ajatuksia.

Viimeisenä kurkataankin sitten toiseen kasvoille tarkoitettuun luonnonkosmetiikan aurinkosuojatuotteeseen. Madaran SPF30 Age-Defying Face Sunscreen* on fysikaalisesti suojaava aurinkosuoja ja läjän ainoa, joka on sävytetty. Tuotteessa muuten mainitaan sen olevan invisible=näkymätön, mutta sillä lienee tarkoitetaan anti-muumi-ihoa. Ensimmäsenä haluan sanoa, että tämä on tähän mennessä heittämällä paras fysikaalinen aurinkosuoja kasvoille mitä olen kokeillut. Kyllä, sanoin sen! Voide levittyy liukkaasti, eikä kuivahda sameaksi vaan jättää iholle kauniin hehkun. Voiteen sävyttämisen ymmärrän, fysikaaliset aurinkosuojathan ovat valkoisia ja jättävät ihon kalpeaksi, mutta sävy on tässä yllättävänkin syvä. Reippaammin levitettynä minulle on kasvoissa selkeät rajat, joihin olen tätä levittänyt, mutta monilla muilla tämä häivyttyy ihoon täydellisesti. Tämä ei myöskään riitele meikkipohjan kanssa tai saa kasvoja liejuuntumaan ennätystahtia. Tässäkin on mieto, vieno tuoksu. Minulla ei ole mitään Madaran tuoksuja vastaan, koen sen olevan yksi parhaimmista markkinoilla olevista luonnonkosmetiikan merkeistä tällä hetkellä.


 
Mikä on hyvä muistaa varsinkin fysikaalisten aurinkosuojien kanssa on niiden tehokas puhdistaminen. Fysikaaliset aurinkosuojat on ensin puhdistettava öljypohjaisella puhdistusaineella ja sen jälkeen vasta saippualla. Tässä onkin se syy, miksi usein mielelläni tartun kemiallisiin aurinkosuojiin, koen ne helppokäyttöisemmäksi. Minusta tuntuu, etten saa fysikaalisia aurinkosuojia tehokkaasti irti varsinkaan kasvoista ja muutaman päivän käytön jälkeen kasvoillani on jo kipeitä tukkeumia.

Haluan vielä erikseen lisätä, että jos etsit ihotuntumaltaan kevyttä aurinkosuojaa, kannattaa kurkata korealainen kosmetiikka. Korealainen kosmetiikka on tunnettu kevyistä, lähes vesimäisistä ja erittäin tehokkaista aurinkosuojista. Niitä löytyy esimerkiksi Bearelilta. Jos korealainen kosmetiikka ei nappaa, on The Body Shopin Skin Defence SPF50 hyvin samankaltainen, ultrakevyt ja hyvin suojaava. Löytyypä The Body Shopilta kasvoille vielä aurinkosuojasuihkekin.

Mikä on sinun suosikkisi kasvoille ja vartalolle aurinkosuojatuotteista, mikä toimii mielestäsi parhaiten meikin alla tai lisäämään aurinkosuojaa päivän mittaan?


Ihanaa sunnuntaita💓
 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti