torstai 26. maaliskuuta 2020

Kun unta saa etsiä - neljä tuotetta Nukkumatin metsästykseen

*saatu ilmaistuote


Heii!


Olen aika ajoin nostanut esille uniongelmat ja erilaiset "unituotteet", halusin nyt taas palata tähän aiheeseen muutamalla tuotteella, joihin pääsin tutustumaan. Voin kertoa, testausviikot ovat olleet mielenkiintoisia!


Dr Stuart's Valearian Plus* on iltakäyttöön tarkoitettu tee. Valeriaana on tunnettu unta auttavista ominaisuuksistaan ja itse olen havainnut sen itselleni hyväksi muissakin iltatee-tuotteissa. Sillä on hyvin omintakeinen tuoksu (tai no, haju..), sillä onkin ihmeellistä miten hyvältä se voi kuitenkin maistua - hajua ei siis kannata säikähtää! Valeriaana on tunnettu rohtona jo kauan, sitä käytetään unettomuuteen, hermostolliseen jännittyneisyyteen ja rauhattomuuteen. Olenkin kokenut valeriaanateen olevan hyvä apu iltaiseen rauhoittumiseen. Tämä tee näyttää nyt olevan huonommin saatavilla, mutta valeriaanaa löytyy esimerkiksi tästä.

Frantsilan Unilintu* on uute, johon kovin monet luottavat. Uutetta sekoitetaan veteen 15-20 tippaa noin puoli tuntia ennen nukkumaan menoa. Uutteesta löytyy humalan emitähkää sekä kanervan-, kissanmintun-, kauran-, sitruunamelissan- ja vuohennokan versoa. Googlettelin hyvän aikaa kyseisistä uutteista ja ne onkin kaikki rohtoina yhdistetty rauhoittumiseen, uniongelmien hoitoon ja laadukkaampaan uneen. Uutteet on tislattu alkoholiin ja pullosta tätä haistaessani tämä tuoksui omaan nenääni lähinnä rommilta, veteen sekoitettuna jälkimaku on lähinnä pehmeän yrttimäinen. Ja itseasiassa, vaikka en olisi uskonut, olen tykännyt tästä! Olen käyttänyt uutetta nyt viikkoja ja omasta mielestäni elimistöni rauhoittuu yöhön selkeästi paremmin tämän kanssa. Tämä jää vakituiseen käyttöön!


Frantsilan Laventelisalva* on pakattu metallipurkkiin, josta sitä on helppo sormin levittää. Salva on täysin kiinteää, mutta sulaa ihon lämmöstä, siitä sitä onkin hyvä levittää esimerkiksi ranteisiin tai ohimoille. Salva perustuu nimensäkin mukaisesti laventeliin, joka on tunnettu kehoa ja mieltä rauhoittavista vaikutuksistaan, mutta sitä voi käyttää myös ärtyneelle, tulehtuneelle tai palaneelle iholle hoitamaan.

Iltaöljy* on roll-on pulloon pakattua iltakäyttöön tarkoitettua tuoksuöljyä. Öljyn on tarkoitus rauhoittaa, tyynnyttää ja nostaa mielialaa, siitä löytyy muun muassa salvastakin löytyvää laventelia sekä sen lisäksi appelsiiniöljyä. Laventelihan on itsessään tuoksuna todella yrittinen ja ylivoimainen, appelsiinilla sitä on hieman pehmennetty ja tuotu siihen makeutta. Tuoksua on tarkoitus levittää ranteisiin, hieroa ranteita yhteen ja samalla hengittää nenän kautta syvään ranteista levittyvää tuoksua muutamia tunteja ennen nukkumaanmenoa.

Molempien eteerisiäöljyjä sisältävien tuotteiden kanssa huomasin saman - jo tuotteiden tuoksuttelu sai minut hengittämään syvempään ja rauhallisemmin, joten jo sillä oli tyynnyttävä vaikutus. Laventelisalvan levitin usein ranteisiin vasta sängyssä ja muutaman viikon jälkeen huomasinkin yhdistäväni laventelin tuoksun jo automaattisesti rauhoittumiseen. Niin kuin olen täällä aiemmin maininnut, on tutkittu miten ihmisen aivot saa opetettua esimerkiksi yhdistämään rauhoittumisen tiettyyn tuoksuun ja tässä sen taas pystyi näkemään.


Uutteet ja eteeriset öljyt ovat minulle olleet aika vieraita, onkin ollut mielenkiintoista huomata, miten ne voivat vaikuttaa juuri minun elimistööni. Eteeristen öljyjen iholle levittämisen kanssa kannattaa olla varovainen, jos perheessäsi on pieniä lapsia joiden iholle ne saattaisivat itseltäsi siirtyä, myöskään uutteita ei suositella lapsille.

Miten itse nukut, koetko siinä koskaan ongelmia? Teetkö tietoisesti työtä paremman unen eteen?


Rauhallista loppuviikkoa💓




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti