torstai 3. lokakuuta 2019

Lämpimät apurit flunssakauteen, Yogin inkivääriteet

Heii!


Nuhat, kuumeet ja flunssat ovat ilmeisesti aloittaneet jo kierroksensa, niinpä nyt onkin hyvä aika puhua nuhajuotavista. Kipeänä suositellaan juotavan lämpimiä nesteitä - sitruunaa, hunajaa ja inkivääriä unohtamatta. Itse olen vähän huono sitruunan kanssa, mutta inkivääri ja hunaja maistuu!

Nuhaisena on hyvä myös tankata kuuriluontoisesti sinkkiä ja C-vitamiinia, joitain vuosia sitten tuli ulos tutkimuskin, joka kertoi niiden lyhentävän flunssan kestoa.


Minulla meni kauan, ennen kuin opin juomaan teetä. Olen henkeen ja vereen kahvi-ihminen (niin kuin moni Suomessa), enkä edes kipeänä oikein oppinut juomaan teetä. Asuin Englannissakin useamman vuoden enkä siltikään oppinut teekulttuuriin. Vasta kun ihastuin inkivääriin makuna, opin juomaan teetä. Suurin ongelmani kun teen kanssa oli aina ollut, ettei se maistunut tarpeaksi. Inkivääri tuo mihin tahansa sen verran potkua, että maistuu varmasti! Ja jossei maistu niin ainahan sekaan voi leikata sentin verran tuoretta inkivääriä.

Mainittakoon tässä kohtaa, että jos pidät voimakkaasta inkiväärin mausta, on oma lempparini ehdottomasti Twiningsin Lemon&Ginger-tee, siinä inkivääri tuoksuu voimakkaasti jo paketissakin. Tässä on muuten tee, johon olen saanut useat kahvinjuojat rakastumaan juurikin voimakkaamman makunsa vuoksi.


Aina ei kuitenkaan halua välttämättä pysyä samassa teessä ja onkin kiva kokeilla erilaisia makuyhdistelmiä. Yogi-teet ovat minulle itseasiassa tuttuja muutenkin, kaapistani löytyy aina merkin mahan rauhoittamiseen tarkoitettua Stomach Ease-teetä. Löytyypä Yogilta yöteetäkin.

Green Chai on maustettu vihreä tee. Teestä löytyy kanelia, viherminttua, inkivääriä, kardemummaa, mausteneilikkaa ja mustapippuria. Sekoitus kuulostaa todella äräkältä ja tuliselta, sillä yllätyinkin ettei se sitä ihan hirveästi ole. Kyllä, tässä maistuu mausteet, mutta päällimmäisenä viherminttu, inkivääri esimerkiksi hukkuu täysin kaiken muun jalkoihin. Kyseessä on kuitenkin omaan makuuni sen verran leppoisa sekoitus, että käytän yhdessä kupissa aina kaksi pussia, mutta niin teen lähes kaikkien kohdalla.

Ginger-teen voisi kuvitella olevan pelkkää inkivääriä nimensä perusteella, mutta se on yrtti- ja maustetee. Siitä löytyy inkivääriä, sitruunaruohoa, lakritsanjuurta, piparminttua ja mustapippuria. Tämän sekoituksen koen lämpimämmäksi ja itselleni tästä jää päällimmäiseksi inkivääri ja mustapippuri. Green Chain lailla käytän tätäkin kaksi pussia kerralla saadakseni aikaan täyteläisemmän maun.


Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota teepussien ainesosiin niitä ostaessa. Tottakai maunkin takia, mutta myös sen, että tietää onko teessä kofeiinia vai ei. Itse jätän kofeiinillisen teet aamuun tai iltapäivään ja muut sitten loppupäivään ja iltaan.

Kirjoittelen teille itseasiassa juuri seuraavaksi (tiistaille) postausta kovasti lähestyvistä I Love Me-messuista ja huomasin siellä olevan usean teemerkin tänäkin vuonna edustettuina! Joten, nyt kannattaa olla ennalta viisas ja käydä sitten hamstraamassa teejemmat täyteen kivoilla tarjouksilla :)


Rentouttavaa loppuviikkoa💓




 

2 kommenttia:

  1. Mie en ole oikein Yogiin päässyt sisälle, maut on hieman erikoisia ja kun tykkään lähinnä mustasta teestä, pelkästään tai maustettuna, niin nuo on jo liian erikoisia makuja :D

    VastaaPoista