keskiviikko 27. joulukuuta 2017

Long lost parfumes

Heii ja ihanaa aamua!



Blogeissa on kiertänyt jonkin verran haaste menetetyistä tuoksuista. Keyword: Love-blogin Jonna viskasi haasteen minullepäin joka olikin hauska sattuma - olin juuri hieman aiemmin kiukutellut mielessäni miten tiettyjä tuoksuja ei enää saa :D

Joten hypätäänkö suoraan asiaan?



Estee Lauderin Pleasures Delight (2007) oli yksi niistä tuoksuista joiden en edes tiennyt hävinneen markkinoilta ennen kuin yritin käydä hankkimaan uutta pulloa. Aaaaaargh.. Asuin tämän hankinnan aikaan vielä Heinolassa ja muistan ostaneeni tämän vähän hetken mielijohteesta paikallisesta pienestä kosmetiikkakaupasta.

Tuoksu alkaa muun muassa mansikalla ja granaattiomenalla, aukeaa kukkaisnuotteihin ja päättyy pääasiallisesti patsuliin, ruusuun, karamelliin, vaahtokarkkiin ja vaniljaan. Itse haistan tässä eniten lähinnä mansikan, karamellin, patsulin ja granaattiomenan. Tuoksu kuulostaa ällömakealta mutta ei ole sitä - se on naisellisen makea mutta pehmenee iholla enemmänkin patsulin mausteiseksi.

Kuva: fragrantica.com

Dolce&Gabbanan Feminine (1999) taitaa olla enemmänkin tuoksu jota kaipaan muistojen takia. Tutustuin tähän tuoksuun ollessani 16 ja säästin rahaa aina uuteen pulloon varmaankin siihen asti kun täytin 20. Kaikkia listallani olevia tuoksuja yhdistää se etten ole tiennyt niiden lopettamisesta ajoissa vaan aina jäänyt ilman uutta pulloa tajutessani.

Feminine on mielestäni enemmän makean myskinen kuin mitään muuta. Tuoksu koostuu useista kukkaisnuoteista mutta pohjanuotteina löytyykin vanilja, myski ja santelipuu.

Kuva: fragrantica.com

Jean Paul Gaultierin Gaultier2 (2005) on viimeisin ärsytyksen aihe. Useita tuoksuja ei tuoda Suomen markkinoille tai niiden tuonti on jälkeenpäin lopetettu, niinpä kävin tätä etsimään verkosta vaan tajutakseni että tämäkin on lopetettu.

Gaultier2 on unisex-tuoksu mutta suhteellisen makea sellainen. Tuoksu koostuu lähinnä meripihkasta, myskistä ja vaniljasta, taisin ostaa näitä yhteensä kolmisen pulloa parin vuoden sisällä. Tähänkin tuoksuun liittyy paljon muistoja ja ai että kun tämänkin saisi takaisin!

Kuva: fragrantica.com

Salvador Dalin Le Roy Soleilin (1997) taisin ostaa alunperinkin niin että se oli jo lopetettu tuoksu. Hauskinta tässä on ehkä se etten ole koskaan tykännyt Dalin tuoksuista - ne ovat itselleni liian teräviä ja samalla pistävän makeita. Selitys juuri tämän Dalin tuoksun tykkäämiselle löytyi, kyseinen "nenä" ei nimittäin ole tehnyt Dalille muita kuin tämän tuoksun.

Le Roy Soleil on todella ympäripyöreä tuoksu jolla tarkoitan sitä että tässä on todella paljon erilaisia tuoksunuotteja joka kerroksessa. Alkunuotteina tulee muun muassa ananas, raparperi ja papaijan kukka, sydäntuoksuna muun muassa kaneli, kielo ja ruusu sekä pohjanuotteina muun muassa santelipuu, tonkapapu ja patsuli. Itselleni tuoksu on lähinnä lämpimän makea kauttaaltaan.

Kuva: fragrantica.com

Tiedätttekö, tätä kirjoittaessa tuli oikeasti paha mieli! :D Se on ihan uskomatonta miten tuoksuun kiintyy ja miten paljon siihen liittää muistoja tai miten "omalta" joku tietty tuoksu voi tuntua. Samalla on ollut myös hauska huomata miten minulla ei ole koskaan ollut "nuorta" tuoksumakua, ei imeliä tai vesimäisiä tuoksuja.

En taida nyt viskaista tätä haasteena kellekään, kaikki eivät ole niin tuoksuihmisiä että jäisivät haikailemaan tuoksujen perään ;) Tosin ilmoita kommenteissa jos olet jo tämän tehnyt tai jos aiot nyt tehdä niin osaan käydä kyttäilemässä!



Mitkä ovat teille ne kaivatut tuoksut, mitkä toisitte takaisin?

Ihania välipäiviä sinnekin <3




2 kommenttia:

  1. Heheeh, näistä yksikään ei ollut mulle tuttu :D Mutta toisaalta ei se oo mikään ihmekään, kun oon aina ihan pihalla kaikista hajuvesistä ja uutuuksista, mitä muut blogeissaan hehkuttaa! Sen kyllä allekirjoitan, että tuoksuihin liittyy tosi voimakkaasti muistoja ja liitän tiettyihin tuoksuihin tiettyjä ajanjaksoja tai tapahtumia elämässäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana :D ♡ Joo siis oon ite huomannu saman,ihan kun hyppäis ajassa taaksepäin kun tuoksuttelee tiettyjä tuoksuja!

      Poista