torstai 18. toukokuuta 2017

Savanni.com ja lävistyskorut

Heii!

Tänään mennäänkin vähän erilaiseen kauneuteen. Useita kuukausia sitten kirjoittelin tatuoinneista yhtenä kauneuden muotona ja tänään voisinkin sitten kirjoittaa lävistyksistä. Aivan kuin tatuoinnitkin, lävistykset jakavat mielipiteitä. Itsehän uhmakkaana lävistytin nenäni 13-vuotiaana, taisin olla alle parikymppinen kun annoin sen käytännössä katsoen kasvaa umpeen.

Seuraava lävistys olikin ylähuulen madonna jonka otin 17-vuotiaana, herranjumala, tämähän on ollut tässä jo yli kymmenen vuotta! Kolmas lävistys lävähtikin kun täytin 25 ja päätin tehdä jotain erilaista, sen sijainniksi valikoitui nänni. Esittelenkin tässä siis muutamat korut niin ylähuuleen kuin nänniinkin, tosin nännikuvat jätän kauneusblogin ulkopuolelle ;)


Savanni.com:lla on huikea valikoima nännikorujakin joten halusin kokeilla yhtä erikoisempaa ja toista hieman tavanomaisempaa. Yläpuolella näkyvä kirurginteräksinen Royal Cut* sävyssä Rose Gold on kirjaimellisesti kaunis kuin koru! Nännikorut usein nähdään jotenkin rujoina mutta olen ilokseni huomannut että niissäkin alkaa olla saatavilla tyttömäisyyttä. Tässä korussa tappissa on luotettu kirurginteräkseen ja koruosassa messinkiin.

Royal Cut:ia on saatavilla ainoastaan yhdessä koossa joka on ongelmallista monien lävistyskorujen kanssa. Tämän paksuus on normaalit 1,6mm mutta tapin pituutta on saatavilla ainoastaan 16mm mitassa. Niinkuin maalaisjärki varmasti teillekin huutelee, on kaikkien nännit erilaisia ja erikokoisia joten tämä ei välttämättä kaikille istu. Mittasin oman lävistyksen mitaksi tuon n.16mm mutta kävikin niin että ujutettuani roikkuvan osan siihen, jäi koru puristavaksi. Roikkuvan osan lenkit eivät yllä täysin tapin päihin joka luultavimminkin vaikutti tähän.


Toisena vaihtoehtona oli tottakai tartuttava vaaleanpunapalloiseen ja kimaltelevaan versioon! Titaaninen 1,6mm barbell 5mm palloilla* käy helposti niin nänniin kuin kieleenkin. Kyseessä onkin simppeli tappi jossa ekstra twistinä kimaltelevat pallot. Palloissa on kalvon alla säihkyviä kiviä, vähänkö söpöä! Monikäyttöisyytensä vuoksi tästä on useita eri mittoja saatavilla mutta paksuus kestää vakiona. Myös värivaihtoehtoja on runsaasti jossei prinsessapinkki iske ;)

Nappasin tästä itse mitan 18mm joka on oman lävistykseni mittaa hieman suurempi. Halusin kokeilla miten väljempi koru istuu - olen aiemmin huomannut nännin ärsyyntyvän jos korulla on mahdollisuus liikkua. Tämä on kuitenkin istunut hyvin kun liikkumavaraa ei kuitenkaan ole liian paljon, itse en henk.koht. voisi edes kuvitella esimerkiksi rengasta joka voi liikkua loputtomiin.

\

Sitten päästäänkin näihin huulikoruihin. Näissäkin halusin lähteä eri suuntiin niin materiaalin, kiven koon kuin paksuudenkin puolesta. Valitsin myös molemmiksi kokeilukohteiksi tappeja jotka eivät toimi "perinteisesti" - näissä palloa tms. ei ruuvata kiinni tappiin vaan toisessa kiven varsi ruuvataan tapin sisälle ja toisessa kiven tappi painetaan muovimaisen bioflexin sisään. Sanottakoon tässä välissä että olen aiemmin käyttänyt 1,6mm paksuisia tappeja madonnassa joka on jo turhan paksu siihen tarkoitukseen, halusin kapeamman tapin jo sen takia että lävistysreikä pääsisi mahdollisesti hieman supistumaan.

Otetaanpa ensimmäisenä läpinäkyvävartinen 1,2mm Labret Bioflex*. Halusin kokeilla tätä muovimaista materiaalia silkasta uteliaisuudesta - olen aina käyttänyt metallisia koruja. Tässä variaatiossa on vain yksi tapin pituus saatavilla joka on tälläisissä aika perus 8mm, tosin bioflex on siitä näppärä että se on myös lyhennettävissä. Tämän korun mukana tuli kaunis kirkas zirkoni joka on kiinnitetty kullanväriseen varteen. Kun tappi on paikallaan, on varsi helppo painaa onttoon tappiin. Tässä ei siis ole ollenkaan kierteitä vaan kiven varsi painetaan niin syvälle kuin vartta riittää. Koska bioflex on joustavaa ja ns. pehmeää, nappaa se hyvin kiinni varresta eikä se todellakaan löysty/nouse helposti. Nimimerkillä kolme lävistyspalloa nenäänsä hukannut ihminen. Mielenkiinnolla odotan löytyvätkö ne enää koskaan :D


Toisen valinnan kohdalla menin materiaalin suhteen tuttuun suuntaan mutta halusin kokeilla litteää kiveä, aiemmin olen aina käyttänyt palloja ja nehän ovat korkeita. 1,2mm Labret Clear Flat Stone* tuli minulle niin ikään 8mm mitassa mutta tästä on myös 6mm mittainen tappi saatavilla. Tämän kanssa voi myös valita useasta kivikoosta sekä sävystä.

Tämän perinteisen kirurginteräksisen tapin halusinkin jo 4mm kirkkaalla kivellä - itselläni nenän ja huulen väli on pitkä joten mikä ettei siis isompaa kiveäkin siihen ;) Tapin läpilaittamisen jälkeen tämän korun kohdalla alkaakin pelaaminen kierteillä. Tässä tosiaan siis on ne perinteiset kierteet, vaikkakin tapin sisäpuolella. Kierteet löytyvät kuitenkin helposti eikä niiden kanssa tarvitse taistella niin kuin pallojen kanssa on tottunut. Tälläisellä kiven kiinnitystavalla on kuitenkin yksi yhteinen piirre perinteisten pallojen kanssa, nimittäin näitä pitää muistaa kiristellä. Näppäränä kauneusbloggaajana sain tottakai kierteiden väliin öljyä joka antoi kierteille vauhtia, lopun voittekin kuvitella.


Tässä teille vielä kuvat kasvoilla molemmista. Kumpi nappaa, vasemmanpuoleinen kirurginteräksinen vai oikeanpuoleinen bioflexinen? Itse tykkäsin bioflexin tunnusta, se tuntuu selkeästi joustavammalta eikä sitä tunne samalla tavalla kuin terästä. Kivestä itsestään tykkäsin kuitenkin enemmän kirurginteräksisessä korussa. Mitä tulee kiven kiinnitystapaan, voittaa bioflexin kiinnitystyyli selkeästi - sen kanssa ei tarvitse miettiä löystymistä ja kiinnitys on napakka.

Olin itse vaikuttunut savanni.com:n tarjonnasta, yleensä jos lävistyskoruja jostain löytää on valikoima hyvin rajattu. Toimitus oli myös todella nopeaa, en ole koskaan saanut mitään perille seuraavaksi päiväksi! Savannin porukka pakkaa korut minigrip-pusseihin kuplamuovikirjekuorien sisään. Näin korut tulevat joutuisasti perille kirjeiden mukana mutta kuitenkin sopivasti pehmustettuina.


Onko teille lävistyksiä tai himottaisiko hankkia?

Ihanaa viikonloppua<3
*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Onpa kivoja koruja! Toi ylempi nännikoru varsinkin on todella kaunis, mutta harmi jos se ei ollutkaan ihan sopivan pituinen :/ Heh, mä niin tiedän ton tunteen, kun lävistyksen pallo lähtee irti. Nimimerkillä kielikorun omistava ja oon ihan vaan "muutaman" kerran huomannut yhtäkkiä, että pallo- ja koruosat on suussa irrallaan, kun en oo muistanut kiristää niitä :D Onneksi oon vasta yhden pallon saanut syötyä :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis en itekää ees tajua miten nuo kaikki pallot on hävinny,joko ne on nenän kautta nielastu tai sit joutunu jonneki poskionteloon :D

      Poista