keskiviikko 12. huhtikuuta 2017

Naobayn puhdistusvaahto ja kasvovesi

Heii!

Naobaystä olen kirjoitellut hieman jo aiemmin mutta nyt olisikin sitten tältä sarjalta vuorossa niin kasvovesi kuin vaahtoputsarikin.

Näin muistutuksena voisin vielä mainita että Naobay on Ecocert-sertifikaatin mukaisesti tuotettu luonnonkosmetiikkasarja Espanjasta. Naobayn tuotteet eivät sisällä parabeeneja, ftalaatteja, PEG:tä, silikoneja, petrolatumia, formaldehydiä tai Sodium Laureth Sulfaattia. Tuotteita ei myöskään ole testattu eläimillä.

Olen jo aiemmin maininnut miten tämän merkin ylijäämäpuusta valmistetut korkit vetoavat minuun. Tästäkin kaksikosta toisesta sellainen löytyy mutta märkiin tiloihin tarkotetun puhdistusvaahdon pakkauksessa on turvauduttu kokonaan kierrätysmuoviin.


Uteliaisuudesta napattu HydraPlus Face Toner on pakattu jykevään muovipulloon joka saattaa tuntua jopa hieman kömpelöltä käsissä. Korkki seuraa myös samaa massiivista linjaa ja se on varustettu isoilla kierteillä. Nimensä mukaisesti kasvovesi on luotu rauhoittamaan ja hellimään kuivaa ihoa, INCI-listan toisena näkyykin jo aloeveramehu. Jos on koskaan käyttänyt Naobayn tuotteita tietää niiden ominaisen tuoksun, itse kuvailisin tämänkin tuoksuvan hennosti makealta sitrushedelmältä - ei siis lainkaan kirpeä vaan puhtaan makea.

INCI-listan neljäntenä näkyy glyseriini mutta viidennen ainesosan kohdalla oli pakko vähän tonkia internetin ihmeellistä maailmaa - viidentenä on nimittäin Althaea Officinalis Root Extract eli rohtosalkoruusun juuri uute. Rohtosalkoruusun juuri ihonhoidossa taitaakin olla aika näppärä - se vahvistaa ja rauhoittaa ihoa, pehmentää, lievittää punaisuutta ja ärsytystä. Mitä tulee muihin käyttötarkoituksiin sitä käytetään todella moniin erilaisiin tulehduksiin esimerkiksi yskään, kurkkukipuun, paiseisiin, tulehduksellisten suolistosairauksien hoitoon sekä virtsatietulehdukseen.

Kasvovesi tuntuu "pehmeältä" - sen jäljiltä iho tuntuu joustavammalta muttei rasvaiselta ja nahkealta. Oma ihoni rohtuu herkästi jolloin kaikki tuotteet kirvelevät mutta jopa niinä päivinä tämä on tuntunut ainoastaan rauhoittavalta. Itse olen levittänyt tämän vanulapun kautta mutta uskoisin tämän toimivan ihanasti myös sumutepulloon laitettuna ja kasvoille suihkuttaen.


Merkin Oxygenating Foam Cleanser* oli todella yllättävä tuttavuus. Usein kuulee nurinaa luonnonkosmetiikan puhdistusvaahdoista - vaahto on löysää ja "häviää" kasvoilla. Tämän vaahto on todella kermavaahtomaista eikä minkäänlaista häviämistä ole tiedossa!

Tämän tuotteen INCI:ssä on luotettu tunnettuihin rauhoittaviin ainesosiin, aloeveraan ja kamomillauutteeseen. Naobayn tuotteiden INCIt ovat sen verran lyhyitä että niitä on kiva tutkailla - taas löysin jotain itselle uutta! Listalta löytyy Centella Asiatica Extract eli rohtosammakonputki uute. Tämä onkin mielenkiintoinen tapaus. Sitä on käytetty lääkekasvina Aasiassa tuhansia vuosia ja esimerkiksi intialainen Ayurveda-oppi pitää sitä kaikista voimakkaimpana parantavana ja nuorentavana yrttinä.

Tässäkin puhdistusvaahdossa on tuttu Naobaymäinen tuoksu. Itse tykkään käyttää tätä kakkosputsarina, arvelisin että tämä pystyy poistamaan kevyen meikin mutta itselleni tutun napakkaa meikkipohjaa tämä ei saanut liuotettua. Tykkään tämän jättämästä pinnasta - iho jää pehmeäksi muttei tippaakaan likaisen tuntuiseksi, tätä onkin suositeltu enemmän herkälle ja sekaiholle.


Se mikä minua jaksaa aina yllättää Naobayssa on hinta: Esimerkiksi oletkaunis.fi-verkkokaupassa kasvoveden hinta on 11e ja puhdistuvaahdon 17e. Luonnonkosmetiikaksi hinnat ovat siis todellakin kohtuulliset!


Mikä suhde siellä on vaahtoputsareihin? Mikä on lemppari?


*pr-näyte

6 kommenttia:

 1. Mä en ole vaahtojen ylin ystävä, sen sijaan rakastan öljyjä ja puhdistusvoiteita tai -balmeja ^_^ Onpas muuten ihan superedulliset tuotteet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämpiän hitaasti uusille "villityksille" mut musta tuntuu et noihin balmeihin ois vihdoin tutustuttava ♡_♡

   Poista
 2. Mä käytän kesällä, talvella jotenkin liian kuivattavaa. Rakastan Guerlainin vaahtoputsaria, mutta myös Guinotilta ja diego dalla palmalta löytyy ihanat. :) Oon muuten aina tykännyt tosi paljon Naobayn pakkauksista, ne on jotenkin kivat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpäs tiennykää et Guerlainillakin on vaahtoputsari! Tykkään vaahtoputsareista kakkosputsarina mut se ehdoton lemppari on vielä löytämättä :)

   Poista
 3. Mä olen jättänyt vaahtoputsarit tosi minimiin, kun niitä aina suositellaan välttämään liian pesevien ja kuivattavien vaikutuksien vuoksi. Suosin eniten öljymäisiä ja maitomaisia putsareita, jotka ei pese iholta pois sen omaa suojaa, vaan kohtelee ihoa lempeiten :) On kyllä edulliset nuo tuotteiden hinnat! Mä muistaakseni aikoinaan kirjoittelin Naobayn vartalovoiteesta, josta tykkäsin tosi paljon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on tosi pehmeen kermainen eikä tunnu niin kuivattavalta,olin aika yllättyny!

   Poista