lauantai 3. huhtikuuta 2021

Kiinnityssuihkevertailu

*saatu ilmaistuote
 
 
 
Heii ihanat!

Tämä postaus se on odottanut vuoroaan vaikka kuinka kauan! En yleensä pidä auki lukuisia kiinnityssuihkeita kerralla, josseivat ne sitten ole todella erilaisia keskenään. Yllätyksekseni nämä ovat osittain tosi samantyylisiä, mutta silti näissä on selkeitä eroavaisuuksia.
 
 
Aloitetaan ensimmäisenä matkakokoisesta BeautyBlender Re-Dew*-kiinnityssuihkeesta. Kaksifaasinen suihke on hajusteeton ja sävytön, eikä se sisällä minkäänlaista helmiäistä. Tässä tuotteessa on aivan loistava pakkaus, suihke tulee ulos lähinnä sumuna. Hienojakoisuutensa takia tätä onkin helppo suihkutella sielunsa kyllyydestä, mutta tämän suihkeen kanssa vähemmän on enemmän. Suihke tuntuu sormien välissä kuivaöljymäiseltä, sillä tätä liikaa annostellessa ihosta tuleekin kiiltävän ja öljyisen näköinen. Maltillisesti sumutellessa tämä antaa meikille hyvin "ihomaisen" kuullon ja hehkuvuuden, arvelisin silti tämän olevan parhaimmillaan kuivalla tai pintakuivalla iholla. Kovimpina pakkaspäivinä tämä on myös ollut mainio, sillä ihon puuterimaisesta kuivuudesta ei ole ollut tämän suihkuttamisen jälkeen tietoakaan.

Bielenda Magic Water on tuote, joka kantautui mukanani Englannista Suomeen silloin, kun vielä kävin Englannissa säännöllisesti. Bielendaa kyllä maahantuodaan Suomeenkin, mutta koen, että kaikki Bielendan ihanan nuorekkaat ja leikkisät tuotteet on jätetty maahantuomatta. Magic Wateria kuvaillaan monikäyttöiseksi tuotteeksi, sillä sitä voi käyttää meikin alla (heleyttämään ja kosteuttamaan) tai meikin päällä (sitomaan meikkiä ja tuomaan kuultoa), myös vartalolle tai hiuksille tätä voi suihkutella. Minulle tämä on ollut ennen kaikkea kiinnityssuihkeena ja siitä onkin tullut yksi suosikeistani. Suihke on kaksifaasinen, siinä on läpinäkyvä neste ja pohjalla sentin, parin kerros helmiäistä. Suihkeita on neljässä sävyssä (shampanja, vaaleanpunainen, kultainen ja pronssi) ja itse olen kokeillut ainoastaan shampanjaista. Tuoksu tässä on jumalainen ja lopputulos kauniin maltillisesti hohtava, suihkepää on tosin surkea ja olenkin laittanut suihkeen toiseen pulloon. Omasta pullostaan käytettynä koko kasvot kastuvat täysin litimäriksi. Tämä ei jätä helmiäislänttejä iholle, mutta auringonvalossa läheltä tarkastellessa helmiäinen on helppo nähdä.

bareMinerals Dew Mist Setting Spray* on ollut kiinnityssuihke, joka on jättänyt minut hieman kysymysmerkiksi. Aivan niin kuin monen muunkin suihkeen kohdalla, olisi tämän suihkepäässä parantamisen varaa tai sitten ongelma on vain tässä matkakoossa. Siinä missä Bielendan suihkepää kasteli kasvot aivan täysin, suihkuttaa tämä tuotetta epätasaisesti. Kiinnityssuihke on myös yllättävän paksua, joka saattaa vaikuttaa tähän. Selkeää tuoksua tässä ei ole, mutta mielestäni kiinnityssuihkeissa sitä ei välttämättä niin tarvitse ollakaan. Dew Mistin neste on selkeästi vaaleanpunaisen helmiäistä ja saakin hehkuvuuden ihoon sillä keinoin. Jäin miettimään, onko tämä suihkeen ainoa sävy, miltä se näyttäisi syvemmällä ihonsävyllä? Vaihdoin tämän itse toiseen pulloon ja tällä saa kauniin hohdon ihoon. Iho jää ainakin alussa hieman nahkeaksi ja ajattelinkin, että tämäkin on ehkä parhaimmillaan kuivemmalla tai pintakuivalla iholla.
 
 
Clarins Fix' Make-Up* on jo joitain vuosia markkinoilla ollut kiinnityssyihke. Kyseessä on raskaaseen lasipulloon pakattu tuote ja tämän viisikon ainoa suihke, joka lupaa pitää ihon mattapintaisempana. Ensimmäisenä on sanottava, miksi kaikissa pulloissa ei voi olla tälläistä suihkepäätä? Sumu on tasaista ja hienojakoista, tätä on siten myös helpompi annostella aivan niin paljon kuin haluaa. Fix' meikinkiinnityssuihkeen neste on kirkasta ja tuoksu on Clarinsin tapaan hieman parfyyminen, kaipaisin merkin tuotteiden tuoksuihin ehkä hieman päivitystä. Suihke sulattaa meikkikerrokset helposti yhdeen, mutta ei jätä "hikisen" tai rasvaisen oloista jälkituntua. Hienostuneen tuotemerkin tuotteena tämä ei ole mikään ultramattaava suihke, vaan lähinnä pitää meikin helpommin paikallaan ihon rasvoittuessa luonnollisesti päivän kuluessa.
 
MAC Fix+ on varmasti kauneusmaailman tunnetuin kulttiklassikko. Kuvassa oleva suihke on TalkandBake-blogin Mimosan minulle joulukalenterissa toissajouluna laittama herkullisen tuoksuinen minikoko. MACin suihkeessa on näppätä pakkaus, jossa suihkepään saa "lukkoon" esimerkiksi meikkipussiin laitettaessa. Muuten suihke onkin aika kasteleva, mutta yllätyksekseni en ole saanut sillä meikkiä pilattua kuitenkaan. Fix+ sulauttaa hyvin meikkikerrokset yhteen ja saa ihosta helposti luonnollisemman heleän näköisen. Suihkeessa on reippaasti glyseriiniä ja ihotuntu onkin tätä reippaasti suihkuteltaessa nahkea. Fix+ on tunnettu monikäyttöisyydestään, tätähän voi käyttää myös luomivärien kanssa tuomaan paremmin pigmenttiä esiin. Olen näitä minejä jo useamman itseasiassa käyttänyt ja tykkään tästä varsinkin talvisin tai kun iho tuntuu kireältä meikkaamisen jälkeen.
 
Eri meikkaajat käyttävät kiinnityssuihkeita eri tavoin, itse suihkuttelen kiinnityssuihkeen yleensä ennen silmämeikkiä, eli ainoastaan pohjameikin päälle. Jos meikkiin kaipaa lisäpysyvyyttä (esim Urban Decayn All Nighterilla), voi kiinnityssuihkeen suihkuttaa meikkipohjan alle ennen meikkaamista ja meikkipohjan päälle kun meikki on valmis.

 
On ollut mielenkiintoista vertailla kourallista meikinkiinnityssuihkeita ja ajattelin, että seuraavaksi voisin kokeilla vertailua ajatellen meikin kestoa pidentäviä suihkeita. Mitä meikin kestävyyteen vaikuttavia suihkeita olet kokeillut tai suosittelet?
 
Oliko jokin näistä suihkeista sinulle jo entuudestaan tuttu?


Rentouttavaa viikonloppua💓
 
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Mulla just kerran kävi tuon Beautyblenderin suihkeen kanssa, että vähän liikaa suhkuttelin ja lopputulos oli aika öljyinen :D Mun sisko hehkuttaa aina tuota Clarinsin suihketta. Itse en ole sitä testannut. Urban Decayn all nighter on mun monivuotinen suosikki :)

    Ihanaa pääsiäistä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mullakin kävi sama ensimmäisellä parilla kerralla! Mietin, että oiiiii miten ihanan hienojakoista ja suihkuttelin menemään :D

      Poista
  2. MACin tuote ainoa tuttu näistä, ja juurikin tuon kyseisen ananaksen omistin itsekin :D

    Mie itse käytän meikinkiinnityssuihkeita aina silloin, kun silmämeikki on valmis, mutta en ole laittanut ripsiväriä. En käytä vedenkestäviä ripsareita, joten ne leviäisi sen takia :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tuon yleensä oppii vasta kantapään kautta ettei ripsarit välttämättä kestä kiinnityssuihkeita samalla tavalla.. :D

      Poista