tiistai 21. tammikuuta 2020

Pika-arviot 01/19

*saatu ilmaistuote


Heii!


Tämä viikko voitaisiinkin aloittaa pika-arvioiden tiimoilta. Vaihdoin "Koekierroksella"-sarjan tämän pika-arvioita nimen alle, se kuvailee paremmin näitä postauksia.

Miten teidän viikonloppu muuten meni?


Ensimmäinen kolmikosta on ekosertifioidun Centifolian reippaan kokoinen misellivesi*. Tuote on pakattu puolen litran pulloon ja hinta on kympin tienoilla, ei siis todellakaan huono hinta-laatu-suhde! INCIä kurkkaillessa huomaa listan olevan kivan lyhyt ja simppeli, kyseessä on hellästi ihoa puhdistava misellivesi, josta löytyy muun muassa aloe veraa ja neidonhiuspuun uutetta.

Itselläni misellivedet ovat pääosin aamukäytössä tai meikinpuhdistusta viimeistelemässä, siitä syystä en voi täysin ottaa kantaa saako tällä meikit puhdistettua. Hellävaraisuudessaan kuitenkin arvelisin, ettei tällä lähde se jykevin meikki irti. Misellivesi tuoksuu miedosti ja tuntuu iholla miellyttävältä jättäen hieman nahkean pinnan jälkeensä, jälkituntuma on joustava ja raikas.


Saksalainen GRN hiipi pikkuhiljaa markkinoille ja nyt sitä onkin näkynyt jo hieman enemmän. Itse olen kokeillut merkiltä vain yhtä tuotetta ja se onkin merkin omena&hamppu suihkugeeli*. Kaikki tietänee luonnonkosmetiikan haasteet pesutuotteiden saralla, koostumukset eivät välttämättä ole mieleisiä sellaiselle, joka on tottunut enemmän synteettiseen kosmetiikkaan. Usein suihkugeelit ovatkin todella liruja ja käsistä karkaavia. GRN:in suihkugeeli oli kuitenkin selkeän geelimäinen, pehmeästi vaahtoava ja ihoa yllättävän hellästi pesevä.

Yksi ihanimmista yllätyksistä tämän kanssa oli tämä aidon kirpakka omenan tuoksu! Tuoksu tuntuu niin oikealta ja ei keinotekoiselta, sitä tekisi mieli jäädä tuoksuttelemaan pidemmäksikin aikaa. Huuhtelun jälkeen tuoksun tuntee vielä hetken, sen jälkeen on odoteltava seuraavaan suihkuhetkeen tuoksuttelun osalta.


Kolmikon viimeisenä olikin jännä tuote. Floramen Face Cleansing Oil* eli kasvojen puhdistusöljy ei ollut lainkaan mitä odotin. Olen törmännyt kahdenlaisiin puhdistusöljyihin - niihin, jotka emulgoituvat veden kanssa (usein synteettinen kosmetiikka) ja niihin jotka on pestävä/pyyhittävä pois toisella tuotteella (usein luonnonkosmetiikka). Kaikki öljyt ovat kuitenkin olleet selkeän öljymäisiä koostumukseltaan, niitä pystyy pyörittelemään iholla vailla loputtomiin liukkaudessaan ja ne sulattavat iholta kaiken.

Luonnonkosmetiikkamerkki Floramen sitruksinen puhdistusöljy on ohutta kuin vesi, levittyy kuivalle iholle aivan kuin hieman hankauksesta vaahtoutuen ja kuivahtaa iholle, jossei sitä piakkoin huuhtele pois. Huuhdellessa tuote emulgoituu täysin ja jättää ihon tuntumaan puhdistetun raikkaalta, ei lainkaan öljyiseltä tai "kosteutetulta". Tuotteesta löytyy kyllä öljyjäkin, mutta sen pohjana on aloe vera ja glyseriini, todella yllättävää! Olen saanut tällä sulateltua hyvin meikkipohjan, raskaampaan silmämeikkiin en ole kokeillut kuivahtavuutensa takia.


Nyt muuten vasta pistin merkille, miten kaikki nämä tuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa! Ennen luonnonkosmetiikka oli huomattavasti harvemmassa, mutta nyt sen saatavuus on jo niin laajaa ja uusia merkkejä putkahtelee kuin sieniä sateella, ettei siihen enää edes niin kiinnitä huomiota mitkä ovat luonnonkosmetiikkaa ja mitkä eivät.


Ihanaa alkuviikkoa💓







 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti