sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Bybin hittituotteet - Mega Mist & Bakuchiol Booster

Heii!

Jokainen kosmetiikkamaailmaa yhtään seuraava on varmasti perillä, miten nopeasti villitykset alkaa ja leviää. Jatkuvasti on jokin trendi-ainesosa liikkeellä, joskus useampikin. Joskus joku ainesosa trendaa pidemmän aikaa, joskus jostain ainesosasta puhutaan hetki, kunnes taas villityksen liekki sammuu.

Näitä on voinut nähdä esimerkiksi mitä tulee hyaluronihappoon, gua sha-kiveen ja tiettyihin värikosmetiikan tuotteisiin. Tätä ilmiötä on hauska seurata vierestä, harvoin kuitenkin ehdin itse näihin mukaan :)

Tälläisen metsäpalon aloitti myös luonnonkosmetiikan bakuchiol ja voi herranjumala sitä kuhinaa. Yht'äkkiä bakuchiol tuotteita näkyi vähän joka paikassa ja eri yritykset yrittivät kiireellä tuoda oman bakuchiol-tuotteensa ulos. Ainesosana sitä nimittäin verrattiin (jopa verrattain röyhkeästi) retinoliin, tuohon anti-aging tuotteiden "ihmeaineeseen". Bakuchiolilla on kyllä havaittu samansuuntaisia vaikutuksia, mutta käsittääkseni se ei toimi ihossa aivan samalla tavalla. Kuitenkin, varsinkin ainoastaan luonnonkosmetiikkaa suosivalle bakuchiol on hyvä uutinen, retinoli-tuotteet kun eivät ole koskaan luonnonkosmetiikkaa.
 
Mitä bakuchiolin on sitten todettu tekevän? Pehmentävän ja madaltavan juonteita, haalistavan pigmenttiläiskiä ja stimuloivan kollageenin tuotantoa. Sen sanotaan aiheuttavan vähemmän sivuvaikutuksia kuin retinolin, eikä sitä tarvitsisi samalla tavalla aloittaa varovaisemmin. Retinolituotteethan on tunnettuja siitä, että niiden käyttö on aloitettava maltilla ja rauhallisesti, silti iho saattaa punoittaa ja hilseillä.

Sitten päästäänkin siihen itse tuotteeseen, eli Bybin Bakuchiol Boosteriin. Nimessä oleva "booster" kielii siitä, että tuotetta voi lisätä tipoittain muihin hoitotuotteisiin, esimerkiksi seerumeihin, voiteisiin tai hoitovesiin. Toki tämän voi painella suoraan ihollekin. Tuotteessa ei ole lisättyä tuoksua, vaan siinä on ainoastaan neutraali raaka-aineesta tuleva tuoksu. Aineosalista on simppeli ja siitä löytyykin vain kaksi ainesosaa - bakuchiol ja skvalaani. Oliiviöljystä johdetusta skvalaanista olenkin täällä puhunut jo aiemmin, se on ihon talia muistuttava aineosa, joka pehmentää ihoa. Ainesosalista siis miellyttää varmasti monia, tähän kun ei ole lisätty litanjaa aineosia. Omat kokemukseni tuotteesta ovat hieman ristiriitaiset. Käytin tätä niin suoraan hoitoveden päälle, kuin tippoina toisten tuotteiden seassa. Booster tuntuu yksin levitettynä liukkaan "öljyiseltä", mutta esim hoitoveteen sekoitettuna ei jää kuitenkaan öljymäisenä nesteen pinnalle kellumaan, vaan sekoittuu täysin nesteeseen. Ilman toiseen tuotteeseen sekoittamista booster tahtoi ärsyttää ihoani ja sitten taas muihin tuotteisiin sekoittaessa en nähnyt huomattavaa tehoa. Suoraan iholle levitettynä huomasin tämän selkeästi tasoittavan ihon "röpelöisyyttä" ja epätasaisuutta, suurta vaikutusta ihohuokosiin tai ilmejuonteisiin en huomannut. Retinolituotteiden kanssa näen vaikutuksen nimenomaan suuremmissa ihohuokosissa ja pienissä juonteissa. Hinta-laatu-suhteeltaan tämä on edullinen, joten jos tämän kokeilu ja teho kiinnostaa, ei se todennäköisesti kaada taloutta.
 
Olen kuullut, että tämä on loistava rasvaisemmalla iholla. Jos sinulla on rasvainen iho ja olet tätä kokeillut, mitä tykkäsit? Mitä te muut olette tästä mieltä?

Seuraavana kurkataankin sitten Bybin toiseen jo kulttituotteen mainetta nauttivaan Mega Mistiin. Mega Mist taisi muuten olla Bybin tuotteista ensimmäinen, joka sai aikaan reilummin aaltoja, juurikin sen trendaavan hyaluronihapon takia. Hyaluronihappohan täyteläistää ja sitoo ihoon kosteutta, sillä se onkin aivan kaikenikäisten suosiossa.
 
Tästä tuotteesta minulla on myös ristiriitaiset tunteet, tällä kertaa ei tosin vaikutuksensa puolesta. Tällä kertaa kulmia kohtottaa hinta. Kasvosuihke on ainesosiltaan loistava ja todella hyvin ihoa kosteuttava, MUTTA mielestäni lähes 40e 50ml pullosta on lähes rikollista, varsinkin kun kasvosuihke kuluu äärimmäisen nopeasti muutenkin.

Ainesosalista saa minut iloiseksi, vaikka sillä onkin tällä kertaa enemmän mittaa. Sieltä löytyy kukkais-, hedelmä- ja yrttivesiä, hyaluronihappoa, aloe veraa ja uutteita. Noin niin kuin tiiviissä pähkinänkuoressa :) Tuoksu on mieto, mutta makean miellyttävä. Suihkepää omassani oli ainakin surkea, toivoisin kaikkien yritysten panostavan niihin enemmän. Käyttökokemus sen sijaan oli todella positiivinen. Kasvosuihke on hieman täyteläisempää ja varsinkin kerrostettaessa kasvoille tämä antaa iholle kunnolla kosteutta. Tämä kuuluu niihin kasvosuihkeisiin, josta iho jää selkeän nahkeaksi ja kosteutetun tuntuiseksi. Tämä oli aivan huippu varsinkin talviaikaan meikin alle kerrostettuna, pehmeni nimittäin hyvin pintakuivuuskin!

Minulla on muutama luonnonkosmetiikan suosikkimerkki ja Bybi on yksi niistä. Bybi on kaunis, käytännöllinen ja valikoimaltaan tosi monipuolinen. Merkiltä tulee jatkuvasti todella mielenkiintoisia tuotteita ulos, enkä usko, että vain nämä kaksi tuotetta nostetaan jatkossa jalustalle.

Bybin tuotteisiin voit tutustua esimerkiksi täällä, täällä tai täällä.


Aurinkoista sunnuntaita ihanat💓
 
 
 
 
 

4 kommenttia:

  1. Mega Mist on ollut jo pitkään ostoslistalla, mutta toi hinta kieltämättä hirvittää.. Pitäisi koittaa bongata se jostain alennettuun hintaan! Ton Bakuchiol Boosterin oon testannut, mutten lopulta jaksanut käyttää tuotetta kovinkaan aktiivisesti ja lopulta laitoinkin sen pois. Strawberry Booster oli enemmän mun mieleen! :)

    VastaaPoista
  2. Mä käytän tota Bakuchiolia niin, että laitan sen iholle, sen päälle yövoiteen, ja tyyliin vartin päästä painelen naamaani vessapaperiin koska se on NIIN rasvainen että melkein yököttää :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kyllä jättää nopeasti lähmäisen pinnan, olen itsekin annostellut sitä hyvin maltilla :D

      Poista