perjantai 27. syyskuuta 2019

Näitä meikkivoiteita sekoitan juuri nyt ja kuinka peitän näppyjä

*pr-näyte


Heii!


Ajattelin kirjoitella teille tänään siitä, mihin meikkivoidekomboon olen ihastunut juuri nyt ja kuinka peitän satunnaiset näppylät.

Mieli karkaa jatkuvasti uusiin tuotteisiin, eikä ymmärrä sitten palata blogin puolella todella hyviksi havaittuihin tuotteisiin, tähän on tehtävä muutos nyt! Ja hei, saahan minulle aina kommenttiosiossa huudella, jos haluatte kuulla lisäkokemuksia jostain tietystä jo esitellystä tuotteesta tai jos tulee postaustoiveita mieleen.

Koska olen niin vaalea ja ihoni on keltapohjainen, olen kokenut hankalana metsästää itselleni juuri sitä täydellistä meikkivoidetta. Kirjoitin juuri jonkin aika siitä, kuinka sekoitan Makeup Revolutionin Banana-sävykorjaajaa meikkivoiteeni sekaan saadakseni siitä keltaisemman (täällä) ja senhän jo lukijani tietävätkin, että sekoitan vaalennustippoja meikkivoiteeni sekaan. Nyt olen kuitenkin koittanut kesästä asti käyttää hieman päivettäviä tuotteita ihollani, ettei meikkivoiteiden tummuusasteen kanssa tarvitsisi kikkailla, tokihan sitten kikkailen muuten.


Estee Lauderin Double Wear on jo klassikko, mutta se jakaa voimakkaasti mielipiteitä. Itse tykkään siitä kuinka hyvin se kestää iholla valumatta tai liejuuntumatta, mutta en tykkää siitä miten sitä työstäessä on oltava nopea tai se alkaa "kurttuuntua pykimällä" ihon pintaan rumasti. Niinpä päätinkin yksi päivä kokeilla, pystynkö manipuloimaan meikkivoidetta niin, ettei sen kanssa olisi niin kiire, mutta että hyvät ominaisuudet silti pysyisivät. Päädyin sekoittamaan joukkoon pienen määrän Lumenen selkeän voidemaista mattameikkivoidetta ja pisaran essencen hohtotippoja* ja sinä se oli! Meikkivoidesekoitus levittyi meikkimunalla iholle vaivatta, sitä pystyi kerrostamaan ja jo työstettyyn kohtaan pystyi helposti palaamaan. Se silti kuivahti ihoon kiinni ja jäi ihoon tarttuneen nahkeaksi, eikä kestävyykään kärsinyt. Minulla on Double Wearista kellertävä 1N1-sävy, joka on kuitenkin hieman liian tumma, Lumenen 0-sävyn mattameikkivoide siis vaalensi sitäkin hieman samalla ja rintakehällä ollut ihoa päivettävä voide hoisi muut värierot. Pieni pisara essencen vaaleita hohtotippoja sen sijaan sai aikaan sen, että meikkipohja näytti eläväisemmälle eikä kuivan mattaiselle.

Tästä voidaankin sulavasti hypätä näppyihin. Totuttu tapa peittää ns. ihon virheitähän on joko jo meikkivoiteen alle, tai heti meikkivoiteen päälle ennen puuterituotteita. Meikkivoiteen alle levitettynä peiteaineethan tottakai sulautuvat paremmin ja meikkivoiteen päälle levitettynä pystyt itse helpommin säätelemään juuri kuinka paljon haluat pigmenttiä näpyn päälle. Minä olen itseasiassa jo useita vuosia toiminut toisin. Koen, että meikkivoiteen alle tai päälle levitetyt peitetuotteet liukuvat helposti pois aurinkopuuterin, poskipunan tai hohtopuuterin levityksen yhteydessä, joten työ tuntuu turhalta. Sen sijaan, peitän näpyt ihonsävyisillä kajal-kynillä kun meikki on täysin valmis. Kajalit liukuvat helposti, niillä on yksinkertaista peittää pieniäkin näppylöitä ja valmiin meikin päälle levitettäessä on helppo nähä koko kokonaisuus. Jos näppy osuu esimerkiksi aurinkopuuterin alle, jolloin iho on siitä kohdin huomattavasti tummempi, otan vanhanaikaisen vaahtomuoviaplikaattorin ja hipaisen sillä näpyn päälle tummempaa peiteainetta (esim peiteainehyrrissähän usein tulee useita erisävyisiä peiteaineita). Itselläni eniten käytössä on NYXin Wonder Pencil vaaleimmassa sävyssä, sen lisäksi hieman kuivempi essencen kajal sävyssä Silky Nude tai nyt viimeiseksi minulle kantautunut essencen kulmien korostukseen tarkoitettu jumbokynä*. NYX on sävyltään neutraalein, essencen jumbokynä taas kaikkein vaaleanpunaisin.


Minulle meikkipohja on ehdottomasti se tärkein osa koko meikkiä ja olen hionut vuosien saatossa viimeiseen asti tekniikkaa, joka sopii parhaiten omalle iholleni. Olen myös vasta viimeisen vuoden aikana huomannut, miten oikeanlainen kiinnityssuihkekin on tärkeä - ei välttämättä siksi että se tuo lisäkestoa meikkiin, vaan siksi että se kaunistaa meikkipohjaa.

Koetteko tälläiset postaukset mielenkiintoisina, tai luetteko mielellänne erilaisia vinkkejä?


Nyt haluan muistuttaa teitä, että sunnuntaina tulee ylimääräinen postaus ja siinä on teille arvonta💓 Siitä johtuen ensi viikolla postaukset tulevatkin vain tiistaina ja torstaina.



Rentouttavaa viikonloppua💓





 

4 kommenttia:

  1. Musta on mielenkiintoista lukea tällasia, joten lisää vaan:) Itsekin harvoin käytän vain yhtä meikkivoidetta, mutta useimmiten toimin niin, että levitän iholle kaksi kerrosta eli ensin vaikkapa jokin kuulautta tuova ja sitten enemmän peittoa päälle niihin kohtiin, jotka sitä kaipaavat. Toki kulutan vääränsävyisiä meikkivoiteita pois sekoittelemalla niistä sopivan sävyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo vääränsävyisten sekotteleminen on tosi hyvä kikka! Joskus kun meikkivoide on ihan ässä, sävy vaan väärä :)

      Poista
  2. Oo toi kajalkynähän oli ihan superhyvä vinkki näppyjen peittoon! En oo koskaan edes ajatellut kajalia vaihtoehtona, mutta toihan on oikeestaan nerokasta :D Estee Lauderin Double Wear on tuote, jota oon halunnut testata jo niin pitkään. Pyrin kuitenkin ostamaan itse vaan niitä cruelty free tuotteita, joten toi ei sen takia oo päässyt mulla testiin. Mutta jos joskus tilanne on toisin niin toi on ehdottomasti ensimmäinen tuote, minkä aion hankkia! Pakko päästä siinä vaiheessa itsekin kokemaan onko se niin hyvä mitä monet kehuvat<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En sanois et se esim. peittävyydessä on lyömätön mut mikään meikkivoide koskaan ei oo napannu niin tiukkaan mun ihoon kiinni, puhdistusöljyllä on siis paras liuottaakin! Sen läpi siis tulee hiki ja rasva, mut se ei hievahdakaan, liekö jo vähän pelottavaakin :D Ja nuo kajalit, niillä saa niin paljon luonnollisemmin peitettyä pieniäkin näppyjä :)

      Poista