sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Luonnon öljyjä

No voihan sen nyt jo myöntää,olen nykyään aivan höperönä erilaisiin öljyihin. Vartalolla käytän niitä enemmän satunnaisesti mutta kasvoille lähes joka ilta.

Sekoittelun ajatusmaailman avauduttua minulle tuntuu että taivaat ovat avautuneet. Öljyjä voi emulsioida alkoholittomien kasvovesien kanssa että ne imeytyvät helpommin tai sitten vaan sekoitella voiteisiin tuodakseen niille vähän ylimääräistä hoitotehoa. Olenkin siis sekoittanut öljyjä niin kasvovesiin,seerumeihin,kasvovoiteisiin kuin vartalovoiteisiinkin. Bring it on!


Oliologyn ruusunmarjaöljy oli viimehetken mukaan nappaus jo kassalle suunnatessani. Tämä siis eksyi minulle mukaan viime reissulta Englannista. Ruusunmarjaöljy lupailee vaikka mitä!

Ruusunmarja öljy sisältää runsaat määrät a-vitamiinia sekä erilaisia antioksidantteja,tasapainoittaa,uudistaa ja kosteuttaa. Sen luvataan imeytyvän helposti mutta ainakin itse huomasin että annostelun kanssa on oltava tarkka jotta se ei jäisi iholle vain pyörimään.


Öljy on pakattu pipetilliseen lasipulloon ja olenkin pistänyt merkille miten näppärä pakkaustapa tämä on öljyjen suhteen. Pipetillä on helppo saada omaan mixiin mukaan juurikin se muutama tippa öljyä.

Aloitin tämän kokeilemisen kesällä ja siihen aikaan tämä tuntui aika tujulta. Siis hyvin kosteuttavalta ja paksulta. Öljy on tuoksuton mutta törmäsin jatkuvasti samaan ongelmaan tämän kanssa. Nopeasti haistellessa tämä ei siis tuoksu miltään mutta sitten kun sen tuo nenän lähelle..

Tässä on jotenkin hyvin kalamainen mieto tuoksu! Vaikka tämän sekoittaisi tuoksulliseen tuotteeseen,tulee tuo tuulahdus läpi aivan selkeästi. Nenäni on herkkä haistamaan kaiken mahdollisen ja en siis millään alkanut sietämään tuota "tuoksua" joka pilasi niidenkin tuotteiden tuoksut jotka oikeasti olivat ihania.


Tykkäsin kuitenkin öljyn tuomasta tunteesta iholla - iho tuntui joustavalta ja leppyneeltä. Miten siis saada aikaan kompromissi että tuotetta käyttäisi muttei se häiritsisi?

Pääsemme taas siihen suomalaisten ihmeelliseen tapaan - saunaan! Tykkään miedoista,rentouttavista löylyistä. Olenkin jo aiemmin kirjoittanut miten sauna-illat ovat aivan parhaita kauneudenhoidonkin kannalta. Syväpuhdistan ja kuorin siis kasvoni löylyjen välissä kun ihohuokoseni ovat jo auenneet ja viimeisiin lempeisiin löylyihin laitan runsaan määrän ruusunmarjaöljyä kasvoilleni.


Saunoessa tuoksu ei häiritse mutta öljy tekee tehtävänsä,viimeisen huuhtelun jälkeen iho tuntuu pehmeältä ja joustavalta,juuri siltä mihin ihastuin tämän öljyn kanssa alunperinkin. Olen aiemminkin korostanut luovuutta kauneudenhoitotuotteiden kanssa ja korostan sitä jälleen,tämä kompromissi oli toimiva ;)


Mikä piirre saa teidät luopumaan tietyn tuotteen käytöstä?

2 kommenttia:

  1. Mikähän näissä Rosehip -öljyissä on kun Painkin tuotteessa sama juttu, se hajua on sellainen nenään iskevä, se ei ole varsinaisesti paha, mutta jotenkin erikoinen. :D Tuoksu on kyllä sellainen, että jos se ei omaa nenää miellytä jotenkin siitä on hyvin vaikea päästä oli, toinen on susiruma pakkaus, käyttämättä jää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai tää on joku yleinen piirre näissä öljyissä? :D On joo tosiaan erikoinen.. O.O

      Poista