keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Valloittavan trooppista ihonhoitoa!

Kookosöljyhän on vanha tuttu mutta jotenkin se vaan aina pääsee unohtumaan.
Asuessani Englannissa tuli sitä ostettua säännöllisesti ja huomasinkin ilokseni Suomeen palatessani että kookosöljystä on tullu täällä oikein "hittituote" niin ihonhoidossa,hiustenhoidossa,hampaidenhoidossa kuin ruoanlaitossakin.

Ruuanlaittoon tai hampaidenhoitoon en itse kookosöljyä käytä mutta sitäkin enemmän kaikkeen muuhun!

Nappasin itse oman kookosöljyni ruokakaupasta mukaan. Otin pienimmän mahdollisen purkin,osihan tämä tosi riittoisaa ja mitä pienempi purkki,sitä vähemmän sinne ehtii kertyä pöpöjä käytön aikana.

Kookosöljy on valkoista ja aika kovaa viileämmässä mutta muuttuu nestemäiseksi helposti ilmojen lämmetessä tai kun sitä kauhaistessa kämmenelle. Aito kookoksen tuoksu on ihana,pehmeä mutta syvä,ei imelä niinkuin usein keinotekoisissa kookostuotteissa.


Itse käytän kookosöljyä hiusten-ja ihonhoitoon.

Viikottain ennen saunaa laitan kookosöljyä päänahkaan ja hiuksiin puoltatuntia ennen lämpöön menoa ja saunan miedoissa alkulämmöissä annan öljyn vielä imeytyä rauhassa niin päänahkaan kuin pituuksiinkin. Pesen hiukset normaalisti lopuksi ja päänahka kiittää sekä hiukset ovat kiiltävät. Jotkut vaahdottavat hiukset muutamaan kertaan öljyhoidon jälkeen mutta minulle riittää kerta.

Pikkuruisena määränä kookosöljy käy myös kuiviin hiuksiin silottamaan karheaa pintaa ja antamaan lisäkiiltoa. Määrän kanssa vaan todellakin pitää olla varovainen ettei hiukset liimaudu likaisen näköisiksi!


Ihonhoidossa kookosöljy on eksynyt minulla naamioksi tai pienissä määrin kasvovoiteen sekaan. Silmänympärykset saavat siitä myös lisäboostia naamiona ja ihosta tulee ihanan pehmeä. Kuivat huuletkaan ei pistä siitä pahakseen ja kuivaneet jalkapohjatkin ovat jo joustavamman pehmeät aamulla.

Käytän myös sitä hyvin perinteiseen tapaan eli ihoöljynä koko vartalolla. Tälläkin tavalla käytän sitä usein saunan jälkeen kun iho on vastaanottavainen ja vielä kostean lämmin. Suihkun/saunan jälkeisen kosteana öljy imeytyy ihoon paremmin kuin jo kuivaan ihoon.

Aidon öljyn kanssa annostelun kanssa on opettelemista ettei iho jää täysin öljyiseksi mutta senkin oppii kokeilemalla. Jos öljy ei tahdo imeytyä on sitä helppo sekoittaa vartalovoiteeseen jolloin se imeytyy jo huomattavasti paremmin.


Onko kookosöljy teille tuttu käyttötarkoituksineen?

2 kommenttia:

  1. Mä puhdistan kookosöljyllä joskus meikkejä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin mä vaan nään itteni sieluni silmin silmät täynnä kookosöljyä ja sokeena muutaman tunnin ni en oo uskaltanu vielä lähtee kokeilemaan.. ;)

      Poista