maanantai 8. joulukuuta 2014

Ja se Pulanna

Kirjottelinkin miten kotiutin jokunen aika sitten Pulannan Collagen Multi-Active Creamin.


Kurkkailin tuossa joutessani vähän INCI-listaa läpi ja onhan se totta että tässä voiteessa on aika järkky lista ihan vaan säilöntäaineita. Ja kun jo katsoo koostumusta,on siinä myös aika määrä aineita jotka vaikuttaa ulkomuotoon.
Mielenkiintosimpina tosin Lactic Acid ja itsessään Soluble Collagen,tosin varsinkin tuosta kollageenista itsestään on vähän ristiriitaista tietoa verkossa,ihan vaan riippuen siitä mistä siitä lukee.

Kollageenihan on siis ihmisen elimistössä luonnostaan esiintyvä proteiini joka on vastuussa ihon kimmoisuudesta,hyvin liikkuvista nivelistä sekä hampaiden ja luiden vahvuudesta. Ihmisen koko massan proteiineista se koostuu 30-40% juurikin kollageenien eri muodoista ja terve,nuori iho koostuu 70-75% kollageenista. Hassuinta minusta on tässä että kuitenkin kollageenin ollessa niin tärkeä kehon rakenteen ylläpidossa,sen tuottaminen elimistössä alkaa vähentyä jo 25 vuotiaana ja loppuu kokonaa 45 ikävuoden tietämillä!

Kollageeni yhdistetään kuitenkin aina eniten juurikin ihon kauneuteen,kiinteyteen ja kimmoisuuteen. Sillä onkin ravintolisiä jotka aktivoivat kollageenin tuotantoa mutta ravintolisien rakenne on oltava juuri oikea,muuten se ei imeydy oikein ja tehoa. Sama käsittääkseni pätee ihonhoidossa,kollageeni ei välttämättä ole esim voiteissa oikeassa muodossa eikä täten tuota haluttua vaikutusta. Tiedä häntä.. :)


Olen nyt jokusen viikon kauhonut tätä jännän näköistä geeliä lusikalla pallo kerrallaan iltaisin. On tämän koostumus vaan hassu! Läpinäkyvä geeli on hempeästi siniseen taittavaa ja pallot ovat valkoisia.

Otan lusikalla yhden pallon ja sen lähimaastossa olevaa geeliä,sekoitan ne yhteen kämmentä vasten. Minusta tämä on ehdottomasti ennemmin geeliä kun voidetta. Olen itse käyttänyt tätä seerumin tapaan,laittaen vielä päällimmäiseksi kosteuttavamman voiteen.

Tuoksu on todella mieto,lähes olematon mutta vesimäisen raikas,ihon pinta jää tämän jälkeen vähän nihkeäksi. Yhen pallon annos on riittoisa,sillä rasvailee vielä ihan kevyesti kaulan ja rintakehänkin.

Omassa ihossaan on hankala huomata nopeasti muutoksia mutta olen lähiaikoina saanut hirveästi kehuja ihostani! Olen kuullut miten kuulas ja "täydellinen" minun ihoni on,miten kauniin tasainen ihosävyni on. Kai tässä nyt siis on oltava jotain perää,ihoni kun ei ole koskaan ollu varsinaisen hyvä tai tasasävyinen enkä ole vaihtanut meikkituotteitakaan lähiaikoina.

Mikä tässä siis testaillessa palautteen ollessa noin mieltäylentävää.. ;)

Kiinnostaako teitä tälläiset "oudot" tuotteet?

2 kommenttia:

  1. Onpa erikoinen tuote, tällaiset on aina kiinnostavia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muhun on aina niin helppo vedota just tälläsillä oudon näkösillä ja jännästi sekotettavilla tuotteilla! :D

      Poista