sunnuntai 12. syyskuuta 2021

Aamurutiinin tuotteet meikin alle

*saatu ilmaistuote
 
 
 
Heii ihanat!

Jostain syystä tulee harvemmin puhuttua juuri nyt käytössä olevista tuotteista, joten ajattelin kirjoitella teille postauksen tuotteista, joita käytän juuri nyt (lämpimpänä vuodenaikana) meikin alla. Rutiinithan muuttuvat yleensä aika paljonkin ilmojen viiletessä, mutta pullojen tyhjetessä halusin vielä jakaa nämä teidän kanssa.


Ensimmäisenä haluan mainita hoitovedet, ne on nimittäin minulla olleet aamukäytössä aivan ykkösiä lähivuosina. En ole muuten mikään henkeen ja vereen hoitovesi-ihminen, mutta sen jälkeen kun olen löytänyt ne aamurutiiniini, en ole enää jättänyt niitä pois. Koen, että hoitovedet tuovat tehokkaasti kosteutta meikin alle ja pehmentävät varsinkin talviaikaan ikävää pintakuivuutta. Kesäaikaan käytän vain hoitovesiä aurinkosuojan alla, tai tipautan hoitoveden joukkoon muutaman tipan öljyä.

Minulla on ollut aamukäytössä kaksi hoitovettä, toinen selektiiviseltä merkiltä ja toinen sitten korealaisen kosmetiikan puolelta.

Lancomen Hydra Zen Beauty Essence* oli minulle todellinen yllättäjä. Ihonhoidon puolelta käytän todella vähän selektiivistä kosmetiikkaa, voin myöntää olevani hieman ennakkoluuloinen. Olen aiemmin kokenut, että selektiivisen kosmetiikan ihonhoitotuotteet ovat todella miellyttäviä käyttää, mutta eivät tunnu kovin tehokkailta. Karsastin tätä hoitovettä myös sen geelimäisyyden takia, geelimäiset tuotteethan jättävät usein jälkeensä tahmean pinnan. Pumppupullosta löytyi kuin löytyikin geelimuodossa oleva hoitovesi, mutta se muuttui täysin vesimäiseksi käsien välissä. Tuoksu ja koostumus tuntuivat loppuunsa hiotuilta ja ylellisiltä, hoitovetenä laskisin tämän kuitenkin niihin kevyempiin. Tämän kanssa ihoon saa kyllä kerrostettua hyvin vesikosteutta ja ihoni onkin rakastanut tätä alusta asti. Muita Hydra Zen-tuotteita voit kurkata täältä.

Toinen käytössä oleva hoitovesi on ollut Misshan Time Revolution First Treatment Essence RX*. Tämä on ollut tuotteena jännä ja on jakanut ajatuksiani pitkin käyttöä. Hoitovesi on hajusteeton ja täysin vesimäinen, silti se jättää aivan selken tuotetunnun jo ensimmäisen kerroksen jälkeen. Tämä on tuotteena huomattavasti kosteuttavampi kuin Lancomen hoitovesi ja INCI-lista on täynnä tähtiainesosia. Hoitoveden on tarkoitus muun muassa parantaa kimmoisuutta ja aktivoida pintaverenkiertoa. Ylellisenkin kosmetiikan ystävä Keyword: Love-blogin Jonna on tästä tykännyt ja kirjoittanut siitä postauksenkin aiemmin tänä vuonna.


Mainitsinkin tuossa aiemmin öljyn sujauttamisesta joukkoon ja tässä tuleekin sitten se kasvoöljy, joka on toiminut siinä tehtävässä jo kahden pullon verran. Mossan Vitamin Coctail-kasvoöljy on riittoisa, hinta-laatu-suhteeltaan loistava ja tarpeaksi kevyt aamukäyttöön. Oranssi öljy tuoksuu sitruksilta ja seos sisältää yhteensä 12 erilaista öljyä, muun muassa jojobaa, ruusunmarjaa ja avokadoa. En itsekään tiedä miksi tämä on jo toinen pullo tätä öljyä aamukäytössä, lienee hyvin toimiva tuote :)

Viimeisenä kurkataankin sitten silmänympärys- ja aurinkovoiteeseen.

Silmänympärysvoiteena on minulla koko kesän palvellut Bybin uudehko Bright Eyed Illuminating Eye Cream*. Silmänympärysvoide on paksuudessaan keskiluokkaa, mutta liukkaan ohuena levittyvää ja sopivasti ihoa pehmentävää. Se ei liejuunnuta silmänympärysihon tuotteita tai sulata ripsiväriä. Ainesosista löytyy muun muassa aloe veraa, öljyjä ja hyaluronihappoa. Koostumukseen on sujautettu myös pikkiriikkisen valoa heijastavaa pigmenttiä. Koen tämän hyväksi perustuotteeksi niille, jotka kaipaavat hyvää peruskosteuttavuutta silmänympärysiholle.


Viimeisenä sitten ah se aurinkovoide. Aurinkovoiteista rummutetaan nyt vuosi vuodelta joka paikassa enemmän ja olen itsekin yrittänyt kovasti löytää ne suosikkituotteet. Sen verran minulle on selvinnyt, että tykkään aurinkovoiteissa hajusteettomuudesta ja sillä nappasinkin matkaan Garnierin Sensitive Advance Face Super UV Fluid SPF50-voiteen.

Kyseessä on emulsiomainen, käytännössä katsoen juoksevan ohut aurinkovoide. Se levittyy helposti ja kuivahtaa hieman ihoon, ihan samettiseksi se ei kuitenkaan ihoon kuivahda. Olen tykännyt tästä tämän ohuuden takia, mutta silti törmännyt aika ajoin aurinkovoiteille ominaiseen ongelmaan. Nimittäin tämäkin tahtoo lähmääntyä meikin alla, varsinkin yhtään reilummin levitettynä. Samalla pelkäsin koko kesän, etten levitä tätä kasvoille tarpeaksi, kun koostumus on niin ohutta. Mielestäni tämä on hyvä perustuote, mutta suosikkien pallille en tätä kuitenkaan nostaisi. Suosikin etsintä siis jatkukoon!

Millaisia tuotteita sinä käytät meikin alla? Mikä on suosikki aurinkovoiteesi meikin alle?


Ihanaa sunnuntai iltaa💓
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mä rakastan edelleen tota hoitovettä, ostin kokeeksi juuri myös Misshan Red Algae Essencea, vaikutti kans mielenkiintoiselta.

    Toi on jännä, miten omasta ihosta riippuen nuo SPF:t käyttäytyy meikin alla. Mun iholla toi Garnier tuntuu välillä jopa liian kuivalta. :D Pitää olla iho normaali, niin se on hyvä, mut jos vähänkään pintakuivuutta, niin se melkein kiristää kasvoilla, ei siis lähmäänny. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntuu, että mun ongelma on enemmän kasvojen hikoilemisen puolella. Kaikkihan sulaa ikävästi yhteen kun kasvot hikoilee yhtään enemmän :S

      Poista