tiistai 11. elokuuta 2020

Itseruskettavat kasvovedet, hitti vai huti?

Heii!
 
Tänään kurkkaillaankin lisää itseruskettaviin tuotteisiin, tällä kertaa tosin vesimäisiin. Olen itse kokeillut pääasiassa voidemaisia tai vartalovoiteen sekoitettavia itseruskettavia tippoja, sillä olikin mielenkiintoista kurkata miten suoriutuu kasvovesityyppiset tuotteet.

Suomalainen Atopik on herkkäihoisen luonnonkosmetiikkaa vaalivan valinta, se on täysin hajusteeton ja FI-Natura sertifioitu. Hajusteettomuus ei ole Atopikin kasvoveden ainoa valttikortti herkän ihon suhteen, se sisältää myös rauhoittavaa kaurauutetta. Itseruskettavassa Kasvovedessä on flippikorkki ja siitä onkin helppo annostella nestettä vanulapulle. Sanottakoon, että tykkään usein levittää nestemäiset tuotteet käsin, mutta itseruskettavian/päivettävien tuotteiden kanssa siitä syntyy liiallinen sotkemisen riski. Vanulapulla nestettä on helppo sipaista kasvoille, kaulalle ja rintakehälle. 100ml pakkauskoko voi tuntua pieneltä, mutta on muistettava miten pieniä määriä tätä kuluu kerralla. Atopikin itseruskettavan kasvoveden kanssa avainsana on itseruskettava, tämä ei ole päivettävä ja antaakin huomattavan rusketuksen jo heti ensimmäisellä kerralla iholle. Rusketus kehittyy 3-5 tunnin kuluessa ja tuntui kestävän yllättävän hyvin yli viikonkin.

Zuii on monelle luonnonkosmetiikkaa suosivalle tuttu merkki. Se on tunnettu enemmän värikosmetiikastaan (ai herranjumala se korostuspuuteri!), mutta merkiltä löytyy myös itseruskettavia tuotteita. Merkin tuotteista löytyy aina lista iholle hyvää tekeviä ominaisuuksia ja tässä on tuttuu "Zuiimainen" tuoksu. Zuiin Itseruskettavan kasvoveden 150ml pakkauksessa on pumppu, mutta koen sen hieman epäkäytännölliseksi, se tahtoo roiskia nestettä muuallekin kuin vanulapulle. Tämä kasvovesi onkin sitten päivettävä tuote, eikä Atopikin tapaan itseruskettava. Siinä missä Atopik tuote antaa lämpimän oranssiin taittavan sävyn, koen Zuiin antavan todella varovaisen hieman kellertävän lämmön iholle. Päivettävä lopputulos on tässä todella varovainen, kalpea ihminen kiittää! Mielestäni tässä päivetyksen kehittymisessä kuluu hieman Atopikia kauemmin, olenkin levittänyt tätä kotipäivinä aamulla ja pessyt sitten pois illalla.


Kasvovesien sulauttaminen ihonhoitorutiiniin jäi minulle vähän kysymysmerkiksi. Näitä suositellaan käytettäväksi iholla ainoana tuotteena (ei voiteita tms päälle), mutta samalla oma iho sitä ainakin  pidemmässä juoksussa vaatii. Kai näidenkin kanssa voisi kokeilla, minkälaisen imeytymisajan jälkeen iholle voisi levittää muitakin hoitotuotteita kuitenkin saaden päivetyksen/rusketuksen kehittymään tasaisesti?

Kaiken kaikkiaan koin nämä todella helpoiksi ja käytännöllisiksi ja olin todella iloinen siitä että Zuiin kasvovesi on niin hentoisesti päivettävä! Millaisia itseruskettavia/päivettäviä tuotteita sinä olet kokeillut?


Aurinkoista päivää💗
 
 
 
 
 

2 kommenttia:

  1. Mä käytin vuosi, kun Clarinsilta tuli aikoinaan joskus 2000-luvun vaihteessa ruskettava kasvovesi sitä. Se oli vaan paras ja muilla brändeillä ei sellaista ollut. Nyt on kuitenkin Clarinsilla seerumiin tai voiteeseen sekoitettavat tipat (monilla muilla myös), niin nää vedet on jotenkin jääneet. Sekoitettavilla voi olla jotenkin varmempi tasaisesta lopputuloksesta. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä tipat on kyllä aivan ykkösiä! Niillä on niin helppo saataa päivetys juuri sopivaksi :) Tosin tuo Zuiin kasvovesi on niin haalea päivetyksessään, ettei sen kanssa ainakaan tarvitse pelätä

      Poista