torstai 9. heinäkuuta 2020

Ensikosketus Alteya Organicsiin



Bulgarialainen Alteya Organics on tuotemerkki, josta en ollut kuullutkaan ennen kuin nimi nostettiin minulle esiin. Yritys on perustettu vasta vuonna 1999, mutta esimerkiksi ruusunviljelyn taito on kulkenut perustajien suvussa jo 1900-luvulta lähtien.

Mitä luonnonkosmetiikkaan tulee, hyvin usein tietyt maat "dominoivat" markkinoita ja varsinkin pienemmät tekijät jäävät helposti jalkoihin. Sillä kirjoittelenkin teille mielelläni teille tämän merkin kahdesta tuotteesta, joihin olen päässyt tutustumaan.


Rose Otto Night Moisturizer* on raskaaseen mustaan lasipulloon pakattua yövoidetta. Pullossa on laadukas pumppu, joka annostelee tuotetta maltillisesti. Itsessään jo ulkomuoto tuo tuotteeseen ylellisen tunteen, ulkonäkö tuntuu olevan tämän kohdalla mietitty loppuun asti.

Ainesosalistaa kurkistaessani löytyy sieltä muun muassa aloe veraa, sheavoita, erilaisia öljyjä ja uutteita. Iso osa Alteyan tuotteista pohjautuu ruusuun ja tämä tuote on yksi niistä, ainesosista löytyykin ruusuöljyä- ja uutetta. Tuotteessa tuon voikin haistaa, yövoide tuoksuu miedon ruusuiselle. Itsehän olin joskus ruusuntuoksua vastaan, mutta nykyään koen sen todella rauhoittavana.

Koostumus yövoiteessa oli yllättävän voidemaista ja ohuehkoa, levittämisen jälkeisestä jälkituntumasta olisin päätellyt voidetta koostumukseltaan huomattavasti paksummaksi. Levittämisen jälkeen iholle jää ravitsevan tuntuinen, selkeän nahkea pinta. Olen tykännyt lämmittää tämän ensin käsien välissä ja sitten painella kasvoille, jopa silmänympärysiho on tästä tykännyt. Se tosin sanottakoon, tuotteesta löytyy kookosöljyä, joten ota se huomioon jos ihosi tukkeutuu helposti.


Facial Cleanser&Wash Vanilla&Geranium* ulkomuotonsa perusteella vaikuttaa minulle siltä, että se on merkin "peruslinjasta" tai sitten merkillä on pakkauksien uudistus lasisiin ylipäätään menossa mutta se ei ole vielä ulottunut tänne asti.

Kyseessä on kasvojenpuhdistusaine, joka pohjautuu ruusuveteen. Koostumus on paksuhkon geelimäistä ja pienestäkin määrästä hyvin vaahtoavaa. Olen käyttänyt tätä itse kaksoispuhdistuksen toisessa vaiheessa, mutta olen puhdistanut tällä aika ajoin koko meikin silmämeikkiä myöten ja se toimii siinäkin. Tuoksu ja ihotuntuma muistuttavat minua jotenkin Dr Bronner'sin 18 in 1 monikäyttönestesaippuaa, molemmista jää huuhtelun hieman samanlainen, "palasaippuamainen" ihotuntu. Toisaalta, käyhän tuo järkeen että koostumukset tietynlaisissa tuotteissa voivat luonnonkosmetiikkamerkeillä olla aika samankaltaisia. Ihotunnusta huolimatta, en kokenut tätä ihoa kuivattavaksi tai riipiväksi, sanoisin tämän olevan keskimääräistä geeliputsaria hellävaraisempi.


Toivoisin, että hieman nimettömämpiä tuotemerkkejä nostettaisiin enemmän esiin. Kosmetiikkabisnes tuntuu muutenkin olevan vähän sellainen, että jätit valtaavat huomattavasti palstatilaa. Tämänkin tuotemerkin kohdalla oli ihana lukea, että kyseessä on perheyritys. Alteya työllistää vakituisesti noin 50 ihmistä ja sadonkorjuun aikaan 400 lisää. Nostetaan siis tälläisiä yrityksiä ylemmäs!

Muihin Alteyan tuotteisiin voitte tutustella esimerkiksi täältä.


Rentouttavaa loppuviikkoa ihanat💓




 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti