maanantai 5. marraskuuta 2018

5.11 - Vuosi ilman tupakkaa

Heii!



En oikeasti voi uskoa, että ollaan tässä - VUOSI ilman tupakkaa! Aika on aivan kuin karannut ja tajusin vasta vähän aikaa sitten että herranjumala, tästähän on kohta vuosi. Olisiko tämä nyt sitten kakun paikka?

Mitkä asiat ovat muuttuneet?


Heti lopettamisen jälkeen kunto nousi, jaksoi esimerkiksi kiivetä paremmin portaita tai kävellä pidempiä matkoja. Keuhkoja ei polttanut enää samalla tavalla kuin aiemmin, minullahan syvään hengittäminen teki kirjaimellisesti kipeää. Öiden ja aamujen yskiminen vähentyi ja flunssien/nuhien/poskiontelotulehdusten määrä on romahtanut aiemmasta. Astma on tasoittunut siinä mielessä ettei enää esimerkiksi sauna saa minulle aikaan astmakohtausta. Haju- ja makuaisti minulla ei ole parantunut ratkaisevasti, mutta se johtuu varmasti siitä, että ne ovat aina olleet terävät. Unenlaatu parani ja nukun yhtajaksoisesti paremmin. Ja yhden jännän piirteen olen myös huomannut, hikoilen vähemmän.

Mitä miettii jälkikäteen on että kuinka paljon on valmis sietämään kipua ja kärsimistä riippuvuuden takia. Kuka vapaaehtoisesti nukkuisi huonosti, olisi jatkuvasti vähän kipeänä tai kärsisi kivuista hengittäessä? Sehän kertoo vain se, kuinka koukuttava tupakka oikeasti on ja miten sokeaksi sille tavallaan tulee vuosien saatossa.

En kadu lääkkeellistä lopettamista pätkääkään. Lääkkeissä oli omat sivuvaikutuksensa, mutta kärsisin ne vaikka monta kertaa uudelleen jos se merkitsisi tupakasta irti pääsemistä. Voin myöntää, ilman niitä tuskin olisin tässä tilanteessa missä voin hehkuttaa 1-vuotispäivää.

En käy valehtelemaan, riippuvuus elää minussa edelleen vahvana ja huomaan sen esimerkiksi siinä, että tupakka ja tupakointi tulee jatkuvasti uniini sekä siinä että kaukaa kantautuva tupakan haju tuoksuu minusta edelleen houkuttavalta. Sitkeästi olen kuitenkin tänne asti päässyt, joten en halua turmella sitä enää retkahtamalla!


Olen muuten luvannut itselleni hampaiden kirkastuksen ja etuhampaiden paikkojen vaihdon, katsotaan milloin saan sen aikaiseksi ja josko kirjottelisin sitten siitäkin tänne. Onko teillä suosituksia hyvistä paikoista?



Ihanaa uutta viikkoa💓




 

16 kommenttia:

  1. Onneksi olkoon erinomaisesta saavutuksesta! Itselleni tupakanpolton lopettaminen runsas viisi vuotta sitten oli yksi elämäni parhaimpia päätöksiä! Ainoa oikea ratkaisu:)

    VastaaPoista
  2. Ihan mahtava juttu, isot onnittelut ovat paikallaan! Itsekin lopettaneena tiedän, että helppoa se ei ole, mutta kun siitä pääsee eroon, voi vain ihmetellä miksi edes on koskaan aloittanut tai miksei lopettanut aiemmin. Sitä ei voi käsittää, ellei ole itse yrittänyt. On kyllä yksi parhaista päätöksistä mitä ikinä voi tehdä. Tsemppiä jatkoon <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♡ Joo,kyllä se lopettamiseen "valmistautuminenkin" tuntuu vievän vuosia xD Ja se on ihan totta,ei sitä oikein edes pysty avaamaan sellaiselle joka ei ole sitä käynyt läpi itse.

      Poista
  3. Onneksi olkoon saavutuksesta. Tsemppiä jatkoon myös.

    VastaaPoista
  4. Ihan hirveästi onnea saavutuksesta!! <3 Oot paras, ei varmasti ole ollut helppoa.

    VastaaPoista
  5. Onnea savuttomuudesta, vuosi on tosi hieno saavutus :) Mullakin tuli just 2 vuotta ilman tupakkaa täyteen, edelleenkin välillä tekee tupakkaa mieli mutta eiköhän sekin tunne jossain vaiheessa mene ohi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♡ Ja onnittelut sinnekin :) Hitto,sitkeessä taitaa nuo himot elää!

      Poista
  6. Aivan mahtavaa, onnea savuttomuudesta! <3 Voit olla todella ylpeä itsestäsi! :)

    VastaaPoista
  7. Nyt et sitten retkahda kun nuin hyvin olet saavuttanut savuttomana olon <3 Tsemppiä!

    VastaaPoista