keskiviikko 16. elokuuta 2017

Aurinkoa kalpealle iholle!

Huomenta!


Linjoilla muita kesät talvet kalpeita? Oma ihonihan ei siedä aurinkoa ja olen helposti palavaa sorttia joten jos haluan lämmintä hehkua iholle on silloin turvauduttava keinotekoiseen lämpimyyteen.

Olen usein miettinyt itseruskettavia mutta ongelmaksi on muodostunut varsinkin vartalolla selkeästi esiityvä atooppinen iho - vaikka ihon kuorii ja rasvaa ennen itseruskettavaa, on ihon rakenne silti auttamatta kuiva ja itseruskettava tarttuu selkeän täplikkäänä. Monet itseruskettavat ovat myös aivan liian oransseja näin kalpealle iholle.


Etsinkin jatkuvasti itselleni sopivia vaihtoehtoja meikkaamaan niin kasvoja kuin vartaloakin. Aurinkopuuterit ovat helposti oransseja ja vartalomeikit liian tummia. Päätin nyt taas kuitenkin rohkaistua vartalomeikkien saralla, kesäaikaan on kiva käyttää hameita mutten millään tahtoisi aina käyttää sukkiksia. Onko täällä muita jotka eivät tykkää niistä?

Atooppinen iho myös tekee sen ettei ihon pinta ole välttämättä kaunis ja mitä vaaleampi iho on, sitä enemmän se sieltä paistaa. Itselläni "rumin" osa on ehdottomasti pohkeissa joten sävyä tuova vartalomeikki on tervetullut säärien ollessa paljaana!


Mutta ensin kasvoihin! Englannisa kovin tunnettu MUA oli tuonut valikoimiinsa yllättävän vaalean ja kylmähkönsävyisen aurinkopuuterin. Halvemmilla merkeillä olen tottunut siihen etteivät ne yleensä ota huomioon ihonsävyjen ääripäitä mutta tämä oli positiivinen yllätys.

Aurinkopuuteri on pakattu isoon pannuun joten tätä voi hyvin levitellä vartalollekin. Puuteri on pannussa aika kiinteänä josta itse tykkään - aurinkopuutereilla on helppo vetää överit kalpealle iholle mutta tämän kanssa sitä ei tapahdu. Suurin plussapuoli tässä on testailuidenkin jälkeen sävy, väri on sen verran kylmähkö että edes lämminpohjaisella iholla tämä ei taitu oranssiksi! Aurinkopuuteri taisi olla 3-4£ joten vaikka tämä olisi ollut huti, ei se olisi kaatanut budjettia.

En löytänyt tätä nyt MUAn sivuilta mutta muita tuotteita voit kytistellä täältä. Merkki toimittaa tilauksia myös Eurooppaan mutta postikulut ovat älyttömät, tosin ainahan on kimppatilausten mahdollisuus ;)


Tämä toinen ja hieman riskialttiimpi tuote on Rimmelin Sun Shimmer Instant Tan sävyssä Light Matte. Kyseessä on siis puhtaasti vartalomeikki ilman itseruskettavuutta. Minkä itse koin positiiviseksi on se että geeli kuivaa täysin mattaiseksi - usein tälläiset tuotteet tuovat myös hohtoa tullessaan. Kyseessä on myös vedenkestävä tuote ja senkin paikkansapitävyys on kokeiltu, tämä ei hievahtanut itselläni mihinkään ennen saippuapesua ja silloinkin vasta kunnolla pesemällä.

Geeli näyttää tuubissa todella tummalta mutta se levittyy ohuelti tarvittaessa. Mitä enemmän geeliä jaksat työstää ihoon, sitä päivettyneempi lopputulos on. "Työläs" tämä on korkeintaan ihoontyöstövaiheessa sekä siinä että käsiä saa sitten kyllä hinkata saippualla jälkeenpäin :D Lopputulos on yllättävän luonnollinen (mutta lämmin) jopa minulla, annosteluun vaan kannattaa kiinnittää huomiota jos olet kalpea. Tuoksu tässä on aika voimakas, ei tosin paha, mutta toki voi voimakkuutensa takia häiritä jos tätä koko vartalolle hölväilee.

Rimmelin saatavuus Suomessa on hyvä, tosin en nyt löytänyt informaatiota siitä onko tämä tuote Suomen valikoimissa.Onko siellä otettu perinteisesti päivetystä auringosta vai purkista? Millä feikkaatte lämpöä kasvoille?

Ihanaa kesäpäivää<3 

2 kommenttia:

  1. Guerlainilla on aivan ihana BB voide Terracotta-sarjassa säärille, just tollainen vartalomeikki, se light sävy on niin vaalea, että oli mulle jopa vähän liian vaalea heti keväällä, olisin voinut haluta tummemmankin lopputuloksen. :D Mutta ihana tuote joka levittyy tosi tasaisesta ja tuoksuu ihanalta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa että on enemmänkin nerkkejä joilta näitä löytyy! Yhteen aikaan tuntui olevan tosi harvassa :S

      Poista