keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Ykköslöytö kuiville hiuksille L'Orealilta!

Heii!


Oletteko tuttuja niin sanotun hoitoaine-puhdistuksen kanssa? Ajatuksena on siis että myös hoitoaine liuottaa epäpuhtauksia hiusista ja hoitoaineella "pestessä" säästetään hiuksia shampoopesun kuivattavuudelta. Itsehän harrastan hoitoainepesua joka toinen ilta.

Omat hiukseni on päänahan oireilun takia pestävä joka ilta mutta mitä pidemmäksi nämä kasvavat ovat ne myös alkaneet pesuista kärsiä - siitä se ajatus sitten lähti. Hoitoainepesu suositellaan suoritettavan silikoonittomalla hoitoaineella, arvelisin siitä syystä että se voi tukkia päänahkaa. Hoitoaine levitetään aivan tyvestä latvaan ja annetaan vaikuttaa, tärkeää on todella hieroa hoitoaine päänahkaankin. Hiukset huuhdotaan huolellisesti ja se homma oli siinä! Kuivuttuaan hiukset ovat aivan kuin shampoolla pesdyt mutta toki rasvoittuvat nopeammin.


MUTTA. Hoitoainepesu-ajatukseen on tarttuneet myös hiustuotemerkit. Siinä ajatusta ja koostumusta on viilattu pidemmälle sekä ajateltu enemmän niin päänahan kuin hiustenkin hyvinvointia ja tarpeita. Niinpä itsekin pääsin kokeilemaan yhtä tälläistä variaatiota, kyseessä on kuiville hiuksille tarkoitettu L'Orealin Nutrifier-sarjan Cleansing Conditioner*.

Tämä oli monella tavalla hämmästyttävä tapaus. Koostumu on jotain shampoon ja hoitoaineen välimaastosta, märkiin hiuksiin levitettäessä tämä ikäänkuin "vaahtoaa" hieman mutta kuitenkin muistuttaa muuten ominaisuuksiltaan enemmän hoitoainetta. Tuote jätetään vaikuttamaan kolmesta viiteen minuuttia ja siinä välissä ehtiikin hyvin hoitaa muut pesutoimenpiteet. Tällä on lievästi päänahkaa viilentävä ominaisuus, viilentävien aineosienhan tiedetään stimuloivan päänahkaa. Hoitoaineesta löytyy kuitenkin Nutrifier-sarjalle tuttu kukkaistuoksu, INCI-listalta löytyvä menthol ei puske mitenkään voimakkaasti läpi.


Hiuksia huuhdellessa selviääkin tämän tuotteen taika. Hiukset tuntuvat äärimmäisen liukkailta ja selvitetyiltä sekä selkeän pehmeiltä. Jotkut haluavat vielä tämän jälkeen käyttää latvoihin huuhdeltavaa hoitoainetta mutta itse levitän vain latvoihin öljyä pesun jälkeen. Lyhyemmille ja vähemmän käsitellyille/kuiville hiuksille tämä tuskin tarvitsisi mitään ekstraa kaverikseen. Hiukset kuivuvat kiiltäviksi ja sileiksi. Päänahka tuntuu myös huomattavasti puhtaammalta kuin normaalin hoitoainepesun jälkeen.

Se minkä takia lopputulos ällistyttää on se ettei tuote sisällä LAINKAAN silikonia! Silikonihan on yleensä se syy miksi hiukset tuntuvat sileiltä, liukkailta ja selvitetyiltä. Sen sijaan tästä löytyy mm. glyserolia ja kookosöljyä kosteuttamaan ja pehmentämään.


Hoitoaine on pakattu 400ml pumppupulloon jolla on hyvät ja huonot puolensa. Pakkauskoko on positiivista - tätä kuluu enemmän kerralla kuin normaalia shampoota tai hoitoainetta. Tuote on kuitenkin aika paksua joten pumppu ei aina meinaa kestää perässä. Itse aine pullon sisällä on kuitenkin täyttä kultaa joten minua ei pikkuasiat häiritse!

Tämä ei itseasiassa edes taida olla merkin ainoa puhdistava hoitoaine joten näitä kannattaa ehdottomasti pitää silmällä. Näin nopeasti kurkkaamalla bongasin näitä ainakin Sokoksen ja Stockmannin verkkosivuilta.


Hyvän hiuspäivän merkeissä ihanaa loppuviikkoa!

*pr-näyte

6 kommenttia:

 1. Mä korvaan tällaisellä tuotteella yleensä kerran viikossa normin hiustenpesun, toimii. :)

  VastaaPoista
 2. Tähän täytyy tutustua! Mullahan on Goldwellin tuote, ja se on ollut ihastuttava ^_^

  http://inthislightandonthisevening.blogspot.fi/2017/01/luku-680-peseva-hoitoaine-voiko.html

  VastaaPoista
 3. En oo aiemmin kuullutkaan mistään hoitoainepesuista! Tää tuote kuulostaa tosi mielenkiintoiselle :)

  VastaaPoista