maanantai 2. heinäkuuta 2018

Kauneudesta terveyteen - Omron M3 Comfort

Heii!


Mitäpäs jos hypätäänkin vähän sivuraiteille kauneudesta?

Tänään haluaisin puhua niinkin mediaseksikkäästä aiheesta kuin verenpainemittareista - tuosta minullekin niin yllättävän oleellisesta laitteesta. Miksi näitä ei muuten tehdä yhtään söpömmiksi?


Itse olen kokenut verenpainemittarit jotenkin hankaliksi ja no.. Luotaantyöntäviksi. Mansetin ja sen asettelun kanssa on oltava tarkka, tulos voi olla nopeasti vääristynyt jos liikut liikaa tai jos mansetin ilmaletku on väärässä paikassa. Omron M3 Comfort* on perinteinen olkavarsiverenpainemittari mutta siinä mielessä erilainen ettei tämän kanssa ole aivan niin tarkkaa mihin kohtaan ilmaletku asettuu - Intelli Wrap-mansetti pitää huolen siitä että lukema on tarkka jokatapauksessa.

Mitä mansettiin tulee, oli se minulle erilainen tuttavuus myös siinä mielessä että sen ensimmäinen kieppi on valmiiksi jäykkä - käsivarsi on siis helppo pujauttaa siitä läpi ja pyöräyttää loppu mansetti kiepin ympäri kiinni. M-L-kokoisen mansetin koko on 22-42cm.


Mieltä huojentavaa on, että verenpaine mittari ilmoittaa sinulle OK-symbolilla onko mansetti oikein kiinnitetty ja hyvin suljettu. Mittari myös ilmoittaa sinulle jos verenpaine on yli tavoitearvon, jos liikut liikaa mittaamisen aikana tai jos sykkeesi on epäsäännöllinen. Mittarissa on muuten 60 mittauksen muisti kahdelle ihmiselle ja se laskee automaattisesti mittausten keskiarvon - tämä on siis näppärä vaikka pariskunnalle.

Koska verenpainemittarit ovat minulle omassa käytössä niin uusi asia, olen tykännyt siitä miten helppokäyttöinen tämä on. Mansetti laitetaan olkavarteen, painetaan Start/Stop-näppäintä ja mittari alkaa pumpata ilmaa mansettiin. Joidenkin sekunttien jälkeen mittari näyttääkin yläpaineen, alapaineen ja sykkeen. Laite sammutetaan myös painamalla Start/Stop-näppäintä.


Tässä hieman yksityiskohtia laitteesta:

OMRON M3 COMFORT HEM-7134-E:
• Digitaalinen automaattinen verenpainemittari
• LCD-digitaalinen näyttö
• Kliinisesti validoitu
• Intelli Wrap -mansetti (ympärysmitta 22–42 cm)
• Intellisense-teknologia
• 60 mittauksen muisti 2 käyttäjälle
• Mukana selkeät käyttöohjeet, paristot ja pehmeä säilytyskotelo
• Mitat (l x k x s): 10,7 x 7,9 x 14,1 cm
• Paino 300 g
• 3 vuoden takuu.


Olen törmännyt Omronin tuotteisiin esimerkiksi Sokoksilla ja Tokmanneilla, ne ovat usein myös jonkinlaisessa kampanjatarjouksessakin jolloin hintaa jää normaalia vähemmän. Normaalihinta esimerkiksi Sokoksen verkkokaupassa on 109e, jos miettii kuinka pitkäikäinen hankinta tälläinenkin on, ei hinta niin hirvitä.


Onko teillä ollut tarvetta terveyteen liittyville laitteille? Kirveleekö laitteiden hinnat?
Ihanaa päivää💓

*pr-näyte

6 kommenttia:

 1. Mun mielestä satanen ei ole paha hinta oman terveyden tarkkailusta kotona sellaiselle, joka sitä tarvitsee. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin ja ainakaan se ei itelle kirpase niin paljon kun tietää ettei oo heti hankittava uutta.

   Poista
 2. Mulla on ollut jo muutaman vuoden Omronin verenpainemittari, joka on samannäköinen kuin tuo sinun mittarisi, mutta taitaa olla jotain vanhempaa mallia, koska siinä ei käsittääkseni ole 'mansetin oikeinkiinnittämistoimintoa'. Sellainen on todella hyvä, koska kuten totesit mittaustulosta vääristää aika helposti, jos mansetti ei ole just oikealla kohdalla ja letku ojennuksessa. Hyvä postaus ja asiahan on tärkeä:) Kohonnut verenpaine vaikuttaa aika moneen sairauteen jo itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan on yleensä niin päin että verenpaine on vähän turhan matala ja joudun sitten hölläämään lääkityksen annostelun kanssa ettei se mene vielä matalammaksi. Tärkeitähän nämä asiat ovat mutta vähemmän näistä kuitenkin höpötellään :)

   Poista
 3. Mulla ei itselläni ole tälläistä, mutta vanhemmilta löytyy ja just viikko sitten innostuin testailemaan verenpainetta. Sen kiinnittäminen oli kyllä vähän haastavaa kun en tiennyt onko oikeassa kohdassa, liian löysällä tai liian kireällä. Tämä olisi varmasti parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on ollu mullekin parempi vaihtoehto kun ei sit tarvitse käydä empimään sen oikein laiton kanssa :)

   Poista