torstai 22. maaliskuuta 2018

Eksoottisen arktista - Islantilainen Sóley

Heii!Tänään haluan tutustella teidät islantilaiseen luonnonkosmetiikkamerkkiin Sóley Organicsiin. Merkki oli minulle itsellenikin vieras vielä hetki sitten, sen takana on kiehtova tarina ja pitkät perinteet.

Merkki on perustettu vasta reilut kymmenen vuotta sitten mutta perintö sen takana on yli sata vuotta vanhempi. Sóleyn takana on näyttelijä Sóley Elíasdóttir joka jätti entisen uran taakseen jatkaakseen sukunsa perintöä vaalia islantilaista luonnonparantamisen taitoa, mm. Sóleyn isoäiti tunnettiin luonnonparantajana ja kätilönä. On vaikuttavaa että nyt tuotteiden reseptit pohjaavat sukupolvia vanhaan tietotaitoon luonnosta ja yrteistä.

Sóley haluaa tuotteidensa olevan tehokkaita mutta hellävaraisia - aktiiviset raaka-aineet on kerätty Islannin ylämailta jotka kasvavat rankan ilmaston armoilla puhtaassa ilmassa ja lähes koskemattomassa maaperässä. Kiehtovinta minulle tässä on että Sóley kerää yrtit itse perheensä ja ystäviensä avustuksella sekä että tuotteet valmistetaan pienessä 300 ihmisen kylässä, mistään massatuotannosta siis ei todellakaan ole kyse.


Jos ihana tarina kokonaisuudessaan kiinnostaa, löydät sen täältä.

Mutta nyt itse tuotteisiin!


Ensimmäisenä porukasta löytyy birta Lift&Glow Anti-Ageing Eye Gel* vaikka eihän tämä nyt aivan geeliä olekaan. Minulle tulleessa lasipullossa on pipetti mutta ainakin monella jälleenmyyjällä tuotteessa näyttää olevan annostelumekanismina pumppu. Kyseessä on lähes seerumimainen silmänympärystuote joka kosteuttaa, pehmentää juonteita, kirkastaa ihoa ja vahvistaa ohutta silmänympärysihoa - tuote sopii hyvin myös huultenympärysiholle.

Ohueeseen emulsioon on pakattu niin uutteita kuin meriperäisiä polypeptidejäkin - meriperäiset polypeptidit ilmeisesti parantavat esimerkiksi ihon kykyä sitoa kosteutta sekä edistävät kollageenin ja elastaanin tuotantoa. Tuotteessa on mieto tuoksu eikä se ärsytä silmiä, silmänympärysiho ei välttämättä voimakkaita tuoksuja sietäisikään.

Emulsio levittyy iholle helposti ja imeytyy lähes välittömästi. Määrällisesti tätä ei paljoa tarvitse mutta itse olen tykännyt kerrostaa tätä hellästi taputtelemalla silmänympärysiholle sekä liikkuvalle luomellekin. Iho tuntuu jo levityksen jälkeen joustavalta ja aamulla meikatessa huomaa miten kosteuttavaa emulsio on ohuudestaan huolimatta. Itse tykkään käyttää yleensä yöksi tuhteja tuotteita mutta varsinkin kesäaikaan tai meikin alle tämä soveltuu minullakin paremmin.


dögg (suom. aamukaste) moisturiser* on ohuehkoa emulsiota joka tuoksuu hieman "vihreältä" mutta tuoksu ei ole häiritsevä eikä se kestä iholla kauaa. Tuotteen kerrotaan olevan tehokosteuttava, heleyttävä ja kirkastava - emulsiosta löytyy öljyjä, antioksidantteja sekä uutteita. Tuote on suunnattu enemmän normaali - ja sekaiholle mutta voisin kuvitella tämän olevan minulle itsellenikin liian raskas esimerkiksi päivisin kesäkäyttöön.

Emulsio levittyy iholle vaivattomasti mutta luonnonkosmetiikan tyyliin hieman "vaahtoutuen" eli tuote pitää hieroa ihoon. Vaikka kyse on ohuesta tuotteesta jota itse olen käyttänyt meikin alla, on se silti yllättävänkin kosteuttava tekemättä ihoa kuitenkaan öljyiseksi.  Levityksen jälkeen iho on hieman nahkea mutta koen sen positiiviseksi piirteeksi ennen meikin levitystä.

Olen todella tykästynyt tähän voiteeseen - iho ei tunnu meikkien pesun jälkeen kiukkuisen kuivalta eikä kasvot ala hilseillä meikin alla päivän mittaan. Naurattaa itseänikin kirjoittaa tätä, olin nimittäin meikinalusvoiteiden totaalivihaaja niin kauan ja nyt höpöttelen onnessani tämän tyylisestä tuotteista :D


Viimeisenä porukan Wild Card eli Mind tvær stjörnur*-tuoksukynttilä. Syy miksi halusin tutustua tähän oli puhdas uteliaisuus, mietin millainen on ihonhoitoyrityksen luoma "hyvinvointituote" - sellaiseksi ainakin tämän itse lasken.

Tuoksukynttilä on valmistettu kasvi- ja mehiläisvahoista, sen tuoksu tulee eteerisistä öljyistä. Tämän mustaan purkkiin pakatun kynttilän tuoksuina ovat kaneli, kardemumma, inkivääri ja mandariini - eniten haistan tässä mandariinin pehmentävän inkiväärin, taustalla pehmeänä kardemumman. Kynttilän kyljessä on islantilaisrunoilijan runo joka löytyy englanniksi käännettynä myös kynttilän mukana tulevasta lapusta. Tuo yksityiskohta iski minuun aivan täysillä, olenhan itsekin kirjoittanut runoja!

Kynttilän luvataan palavan jopa huikeat 60 tuntia ja sulatetun luonnonvahan sanotaan myös sopivan hierontaan. Mitä kynttilän tuoksuun tulee, kuuluu tämä niihin tuoksukynttilöihin jotka haistaa ilman polttamistakin, olenkin säästellyt tätä parhaani mukaan!


Näiden muutaman tuotteen perusteella sain merkistä jonkinlaisen käsityksen. Itse näkisin nämä koostumuksiltaan onnistuneina ja helppokäyttöisinä, iloisena yllätyksenä tuli kuinka hoitavia nämä molemmat ovat ohuista koostumuksistaan huolimatta! Tuoksu ei ole luonnonkosmetiikan heinämäinen vaan miellyttävän mieto ja pakkausmuodot ovat toimivia.


Sóleytä löydät mm. Stockmannilta ja Jolielta.

Lisää merkistä ja kaikista tuotteista löydät täältä.

Onko Sóley pistänyt teille silmään missään? Millaiset kriteerit teillä on luonnonkosmetiikan suhteen?
*pr-näyte

6 kommenttia:

 1. Onpa kiinnostava postaus. Jostain syystä Soleyn tuotteita ei kovin usein blogeissa tule vastaan ja itsekin muistan sen suunnilleen vain I Love Me -messuilta. En itse kovin hanakasti tartu luonnonkosmetiikkaan, joka tuoksuu "vihreältä", ja olen muutaman näytteen verran kokeillut Soleyn tuotteita ja ehkä hieman liikaa oli itselle epämieluista kasvimaisuutta. Voisin kuitenkin kokeilla jotain tuotetta ja kuulostella miten toimii. Kiitos vinkeistä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oot muuten oikeassa,ei näy hirveemmin! Ja luonnonkosmessa tuoksut taitaa olla eniten mielipiteitä jakava juttu,mulle on ollu pääasia ettei tule sellasta leikatun nurmikon tuoksua vastaan :D

   Poista
 2. Mäkin olen törmännyt merkkiin I love me -messuilla ja tiedän Jolien myyvän tätä. Sain messuilta pienen kasvovesisuihkeen ja olen tykännyt, voisin hyvinkin testata merkiltä jotain voidettakin. Islannin mystisyys kiehtoo ja olen siellä kerran käynytkin! Upea maa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö mäkin haluaisin käydä Islannissa! Ja mitä merkkiin tulee,en ymmärrä miten oon missannu tän messuillakin.. O.o

   Poista
 3. Se on minusta aina laadun merkki, jos tuote on ohut mutta kosteuttava :)

  VastaaPoista