tiistai 16. toukokuuta 2017

KC Back To The Roots - huomiota hiuspohjalle

Heii!

En tiedä oletteko te huomanneet saman että päänahan hoidosta on nousemassa ihan selkeä trendi? Omalla kohdallani tämä on varsin tervetullutta - päänahan hoitoa laiminlyö aivan liian herkästi ja varsinkin iho-ongelmista kärsivillä tämä voi nopeasti kostautua.

Oma päänahkani on atooppisen kuiva ja kutiava mutta pesuvälien pidentäminen ei omalla kohdallani tule missään nimessä kysymykseen - aivan niinkuin monen muunkin atoopikon kohdalla, omalle iholleni hiki on kaikista pahin vihollinen joka aiheuttaa raastavaa kutinaa.

Kurkataanpa siis mitä suomalainen KC on kehitellyt meille :)


Balancing Shampoo With Betaine And Lavender* on rauhoittava shampoo joka sisältää hiuksia ja hiuspohjaa kosteuttavaa herneproteiinia ja luonnon betaiinia. Shampoo on kehitetty tasapainottamaan ja hillitsemään kutinaa, sopiikin siis vallan mainiosti kuivalle päänahalleni! Tiedän että laventelintuoksu on usealle kuin punainen vaate mutta tässä käytetty tuoksu on kuitenkin mieto eikä täytä aisteja.

Allekirjoitan täysin maininnan sopivuudesta herkälle ja kuivalle päänahalle, niinä päivinä kun olin tähän tarttunut kiinnitin huomiota siihen miten vähän houkutti raapia päänahkaa. Kuivuus itselläni tekee päänahasta aristavan ja kutiavan, kutina pysyi kurissa jatkuvalla käytöllä. Tosin pahimpia kutinakausia ei tämän kokeilun aikoihin sattunut, näänkin sitten tulevaisuudessa miten tehokkaasti tämä vaikuttaa. Shampoo vaahtoaa tehokkaasti ja puhdistaa hiukset hellävaraisuudestaan huolimatta ensimmäisellä vaahdotuksella. Huuhdellessa hiukset tuntuvat jo takuttomilta ja "suorilta" mutta eivät silikonisen sileältä. Arvelisin että lyhyemmille hiuksille tämä riittää jo yksinään!

Stimulating Conditioner With Piroctone Olamine And Menthol* on kosteuttava hoitoaine hiusten ja hiuspohjan hyvinvointiin. Tätä voi käyttää niin tavallisena hoitoaineena kuin naamionakin, erona on ainoastaan vaikutusaika ja määrä. Koostumus on keskipaksua ja helposti levittyvää. Viilentävät ainesosat, niinkuin tässäkin käytetty menthol, eivät ole ihoni ystäviä vaan yleensä aiheuttavat ongelmia. Minullahan on myös astma ja tämäntyyppiset tuoksut ovat niitä harvoja jotka saavat sen reagoimaan. Tuo "Piroctone Olamine" ainesosana jäi minua kutkuttamaan ja googlettelu paljastikin kyseessä olevan ainesosa jota löytyy usein hilseshampoista ja jota joissain tapauksissa käytetään jopa sieni-infektioiden hoidossa. Todella hoitoava ainesosa siis!

Vähän siis himmailinkin tämän kokeilemisen kanssa. Käytin tätä tavallisen hoitoaineen tapaan jolloin kosketusta päänahkaan ei ollut juurikaan, tämä hoiti hienosti ja nopeasti loppuselvittelyn jota hiukseni kaipasivat vielä shampoon jälkeen. Kosteutustehoiltaan hiuksia ajatellen tämä kulkee keskiluokassa, arvelisin että voimakkaasti käsitellyille hiuksille tämä ei ole ihanteellisin. Tuoksu oli myös juuri tarpeaksi mieto ettei se aiheuttanut itselleni mitään ongelmia.

Exfoliating Shampoo With Bergamot And Organic Rise* onkin porukan mielenkiintoisin tapaus! Läpinäkyvässä shampoossa leijailee samean vaaleita hitusia joita jäin jo ensimmäisellä kerralla ihmettelemään. Nämähän siis ovat shampoon sisältämiä luomuriisirakeita jotka on lisätty geeliin kuorimaan päänahkaa maitohapon kaverina. Oli jotenkin hassua vaahdottaa tälläistä geeliä hiuksiin - vaikka riisirakeita ei ole todellakaan ole liikaa, tuntuu tämä silti siltä kuin olisi vahingossa levittämässä ihonkuorinta-ainetta päähän :D

Hassusta tuntumastaan huolimatta shampoo vaahtoaa hyvin ja pesee hiukset helposti ensimmäisellä yrityksellä. Myös rakeet huuhtotuvat hyvin hiuksista enkä ole koskaan löytänyt niitä jälkikäteen hiuksista. Hiuspohja tuntuu rauhallisemmalta käytön jälkeen sekä hiukset selkeästi tuuheammilta - käydän se jo järkeenkin että jos hiuksien tyvestä saadaan kuollutta ihoa ja talia liuotettua, jaksaa juuri kannatella hiuksia paremmin.  Shampoo on myös hiuksia ja hiuspohjaa kosteuttava joten päänahka ei jää kuivaksi. Tuoksuksi mainitaan bergamotti jonka pitäisi olla raikas sitrustuoksu mutta en itse tätä sitruksiseksi tunnista.


Revitalizing Hair Tonic With Aloe Vera And Tea Tree Oil* on nimensäkin mukaisesti päänahkaan levitettävä neste. Pullon nokka annostelee alaspäin ollessaan nestettä tarpeeksi pulloa puristamatta. Kuulun niihin joille teepuuöljy tuo ankarat flash backit teini-iästä ja sen aikaisesta ihonhoidosta mutta peloistani huolimatta teepuuöljyn ominaistuoksu ei ole tässä ylitsepääsemättömän voimakas ja häviää täysin tuntien kuluessa.

Hoitonesteen on tarkoitus kosteuttaa ja rauhoittaa aloe veran ja glyseriinin voimalla sekä stimuloida ja viilentää mentholin avulla. Teepuuöljyhän on tunnettu antiseptisista ominaisuuksistaan. Niin kuin jo mainitsinkin,en ole viilentävien ainesosien ystävä ihon tai päänahan hoidossa, normaalisti ihoni reagoi negatiivisesti näihin. Tässä viilentävä vaikutus ei kuitenkaan ole pakkasilmaa muistuttavaa luokkaa vaan viilentää hyvin kevyesti ehkä puolisen tuntia. Neste helpottaa itselläni kuivuudesta kuumottavaa sekä kutiavaa päänahkaa ja mikä parasta, kuivuttuaan hiukset ei näytä likaisilta tai tunnu lähmäisiltä!

Nourishing Scalp Cream With Betaine And Lavender* oli itselleni ennakkoluuloja herättävä tuote. Tämä on laventelilta tuoksuva voide joka levitetään niin päänahkaan kuin pituuksiinkin, arvaatte varmaan mikä ensimmäinen ajatukseni oli? Tietenkin lähmäiset hiukset ja päänahka. Jopa jotkut hoitonesteetkin lähmäävät pään joten voidemainen tuote ei mielessäni lupaillut suuria. Tämä hoitovoidehan sisältää mm. glyseriiniä, betaiinia sekä hoitavia ja kosteuttavia öljyjä joten kyräilin tätä aikani ennen kuin vihdoin tartuin tuubiin.

Keskipaksu voide puristetaan ulos näppärästä suiposta "nokasta", yliannostelua ei siis tapahdu helposti. Annostelin voidetta pituuksiin noin herneen kokoisen nokareen ja saman verran päänahkaan - levitin aineen päänahkaan ja pituuksiin erikseen, näin pysyin paremmin perillä siitä että olin saanut levitettyä voidetta joka kohtaan. Voide levitetään pyyhekuiviin hiuksiin ja hiusten vielä ollessa kosteat en huomannut mitään sen suurempaa vaikutusta. Vasta aamulla hiusten kuivuttua kokonaan huomasin että hoitovoide pehmentää pituuksia ja mitä päänahkaan tulee, helpottaa se kuivuudesta johtuvaa kiristelyä ilman minkäänlaista lähmäisyyttä!


Back To The Roots on kampaamosarja joten nämä tuotteet ovat saatavilla kampaamoista sekä joistakin verkkokaupoista. Hinnat tässä sarjassa pyörivät siinä alle viidentoista euron paikkeilla joka ei todellakaan ole paha mitä erikoistuotteisiin tulee.


Muistetaanko siellä kiinnittää huomiota päänahkaan, kärsittekö ylipäätänsä päänahan ongelmista?


*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Mulla on päänahalle harja ja käytän hoitovettä hiuspohjaan, joten olen kiinnostunut hiuspohjan hoidosta. Näissä on tosi kivat pakkaukset :)

    VastaaPoista