torstai 21. huhtikuuta 2016

Mustapää meininkiä

Ah mustapäät,tuo ainainen riesa!

Minullahan on atooppinen,mutta ihan kontrolloitavissa oleva iho. Talvisin kuivuus ja herkkyys ärsyttää,kesäisin mennään enemmän sekaihoon päin mutta silti iho vaatii töpäköitä yöhoitoja. Näppyjä en saa lukuunottamatta hormoonallista röpelöä mutta ne mustapäät.. Todella rasittavaa. Minulla mustapäät asettuu lähinnä nenään,leuassa on muutama tiukassa oleva mustapää mutta jätän ne yleensä omaan arvoonsa.


Formula 10.0.6 on jotenkin hauskannäköinen sarja. Ulkoasu muistuttaa minua englantilaisista ihonhoitosarjoista mutta amerikkalainenhan tämä on. Itseasiassa kyseessä on vanha merkki,se on perustettu jo vuonna 1933.

Down To The Pore-paketissa on kuusi yksittäinpakattua mustapäälappua. Minun nenäni on sen verran massiivinen että yksi lappu on ihan hyvän kokoinen nenälle ja nenän sivuille mutta pienempi kärsäinen saisi tästä yhdestä lapusta varmaan sen leikkaamalla kahdeksi kerraksi intensiivihoitoa ;)


Folio/muovipussi avataan ja sieltä löytyy yksi mustapäälappu. Lappu asetellaan puhdistetulle mutta märälle iholle. Itse huomasin ettei kostea iho ole tarpeaksi hyvä tarttumapinta vaan sen on oikeasti oltava MÄRKÄ. Ainesosina näissä toimii tea tree ja kaolin jotka ovatkin varmasti tuttuja niille joilla on rasvaisempi iho.

Kuiva lappu tarttuu märkään ihoon ja sen annetaan kovettua ja tehdä taikojaan siinä 10-15 minuuttia. Tämän ajan nenää kihelmöi mutta se sai minut vaan jännittämään tuloksia enemmän. Poistovaiheessa lappu on täysin jäykän kova ja ensimmäisellä kerralla vähän jänskättikin käydä sitä repimään ihosta irti! Tosin lappuahan voi myös kostuttaa taustapuolelta poistovaiheessa jos toimenpide tuntuu liian väkivaltaiselta.


Ihan herkkäihoisimmille en tätä suosittelisi,poistotoimenpide voi nimittäin olla aika kovakourainen. Jäykkä lappu vedetään hitaasti irti ihosta ja kappas vain,siellä niitä mustapäitä törötti! Tottakai syvemmällä olevat mustapäät jäivät vielä lokosiinsa hengailemaan mutta ne suuremmat ja enemmän pinnalla olevat lähtivät hyvin.

Nenää kihelmöi vielä lapunpoiston jälkeenkin mutta rasvauksen jälkeen nenä oli hieman punoittava muttei kipeä.


Olen käyttänyt mustapäälappuja viimeksi teini-iässä mutta täytyy myöntää että oli hauska palata taas näihin! Kesän tullessa nämä tulevat olemaan käteviä,talviaikaan en uskaltaisi näitä nenälleni liimailla.


Onko teillä kokemuksia mustapäälapuista?

4 kommenttia:

 1. Mä käytän Nivean ja tykkään niistä tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi eiiii,Niveaa taisin ite käyttää silloin teininä! :D

   Poista
 2. Mä rakastan käyttää mustapäälappuja, koska niiden tutkiminen on ällöttävän ihanaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhahha tuo on niin totta,mikä lie siinä viehättääki! :D

   Poista