torstai 17. maaliskuuta 2016

Hunajaa kutreille

Luonnonkosmetiikan shampoot ja hoitoaineet ovat minulle jonkilainen "tabu". Tykkään pehmeän kiiltävistä hiuksistani ja jotenkin ensimmäinen mielikuva luonnonkosmetiikan hiustenhoitotuotteista on se että eihän se voi antaa samanlaista silikonista liukkautta tai ihanaa vaahtoavuutta.

Fairly Traded Honey pelotti jo alusta alkaen. Ajattelin huonoa vaahtoavuutta,tahmeita ja likaisia hiuksia jälkeenpäin. Sen takia yllätyinkin niin voimakkaasti tämän suhteen!


Tässä vielä muille uteliaille INCI:
Reilun kaupan hunaja (mel)
pellavansiemenlima (Linum usitatissimum)
sodium laureth sulfate
auringonkukkalesitiini (lecithin)
lauryl betaine
tuoksupelargoniöljy (Pelargonium graveolens)
mehiläisvaha absolute (Apis mellifera)
neroliöljy (Citrus aurantium amara)
ruusu absolute (Rosa damascena)
bergamottiöljy (Citrus aurantium bergamia),
citral
geraniol
lilial
citronellol
limonene
linalool
benzyl salicylate
eugenol
benzyl benzoate
farnesol
hydroxycitronellal
hajuste (parfum)

Pellavansiemenlima.. Tuo jos joku se kuulosti mielenkiintoiselle! :D"Kukkaishunajan voimaa hiuksille. Sambialainen reilun kaupan hunaja ja eteeriset kukkaisöljyt tekevät hiuksista silkkiset ja tuoksuvat. Tämän purkillisen pehmentävää luonnonvoimaa ovat sinulle keränneet ahkerat mehiläiset! Tästä shampoosta yli 50% on Reilun Kaupan hunajaa ja 20% pellavansiemenlimaa; molemmat raaka-aineet kosteuttavat ja antavat kiiltoa ja säihkettä kutreillesi. Koska niin suuri osuus shampoosta on puhdasta hunajaa, siihen ei ole tarvinnut lisätä mitään säilöntäaineita! Hunajassa eivät nimittäin bakteerit kasva. Fair Trade Honey shampoo auttaa meitä myös tukemaan Reilun Kaupan periaatteita ympäri maailmaa. Tämä shampoo on erityisen hyvä jos asut tai matkustat kovan veden alueilla; se pitää tukkasi pehmeänä myös kovalla vedellä pestäessä!"

Shampoo on läpikuultavan ruskeaa ja voimakkaan makean tuoksuista. Itse haistan tässä päällimmäisenä hunajan ja sen kylkiäisenä hieman ruusua. Ensimmäisellä kerralla annosteluni meni aivan metsään,otin tätä todellakin LIIKAA. Tämä nimittäin vaahtoaa todella paljon ja pehmeästi!

Jo pelkän shampoon jälkeen hiukset tuntuvat suoran liukkailta,ei mitään takkuja tai kökköjä,samaan aikaan ei myöskään minkäänlaista jälkeä likaisista hiuksista. Vaikka shampoon tuoksu on voimakas,ei se jää häiritsevästi hiuksiin huuhtelun jälkeen ja olen alkanut tykkäämään siitä jo muutenkin ;) Lushin tuoksumaailmahan on tunnetusti juuri sellainen että siitä joko tykkää tai ei.


Päänahkani on myös tykännyt tästä. Jostain syystä tämä rauhoittaa kuivan päänahan kutinaa enkä todellakaan pistä pahakseni! Tähän tykästyttyäni olen vaivihkaa alkanut miettimään myös muiden luonnollisten vaihtoehtojen kokeilemista.. Hoitoaineista olen nimittäin vielä skeptisempi! Olen ollut niin tyytyväinen tähän että huonoja puolia piti oikein käydä miettimään.. No löytyyhän sellainen. Nimittäin hinta.

Tämä minulta löytyvä keskikokoinen pullo maksaa 30,50e ja suurin pitkälti yli 50e. Kyseessähän on TODELLA riittoisa tuote mutta silti kävin miettimään kuinka moni raaskii tehdä tälläisiä satsauksia kerralla. Tosin,laittaahan ihmiset suuria summia kampaamotuotteisiinkin joten miksei luonnollisempaankin vaihtoehtoon?


Mikä on sinulle kipuraja hiustenhoitotuotteissa?

2 kommenttia:

  1. Sanotaanko, että joku 35€ alkaa olla aika kova hinta, mutta voin hyvästä tuotteesta maksaa enemmänkin, mutta sen pitää olla sitten tosi hyvää. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla kulkee pesuaineissa kipuraja alhasempana,ehkä siitä syystä ku pesen hiukset joka ilta ni joha se tulis kalliiks :D

      Poista