keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Stressi, hiustenlähtö ja Serioxyl

Heii!


Ja otsikosta tuleekin varmasti tämän päivän aihepiiri selväksi. Tänään puhutaan siis stressistä ja sen aiheuttamista "oireista" sekä muutamasta tuotteesta jota kokeilin niitä helpottaakseni.

Viime vuosi oli minulle kuin pahaa unta, huonoja uutisia satoi ovista ja ikkunoista jatkuvalla syötöllä. Osa vaikutti elämään väliaikaisesti ja osa tulee vaikuttamaan loppuelämän, niinpä tajuamattani sain oman stressitasoni sellaisiin sfääreihin että koko vartaloni alkoi oireilla.


Olen aina kuulunut niihin jotka stressaavat mahallaan, niinpä en ollut edes yllättynyt kun vatsani alkoi oireilla. Sitä seurasi ihottumat. Seuraavaksi uneni hajosivat muutaman tunnin pätkiin, en yli puoleen vuoteen nukkunut öitäni kuin vain muutaman tunnin kerrallaan. Kun univelkaa alkoi olla enemmänkin, en oikein saanut enää omista ajatuksistani kiinni, en pystynyt keskittymään enkä muistanut mitään. Siinä vaiheessa aloin jo huolestua kun kulmakarvani ja ripseni alkoivat tippua. Kulmiini tuli kaljuja kohtia. Viimeinen niitti minulle oli kun lähipiirini alkoi huomautella hiuksistani - kun hiukseni olivat märät, näytti pääni sivut kaljuuntuvilta. Tässä vaiheessa sänkyni alkoi lainehtia hiuksista ja lattiakaivo oli kahden suihkukerran jälkeen lähes tukossa.

Kävin keskustelemassa lääkärinkin kanssa asiasta ja niinhän se oli juuri sitä mitä arvelinkin - stressiä. Kuvittelin jotenkin olevani "niskan päällä" oman stressini kanssa vaikka todellisuudessa pakkasin sitä tiiviimmin omaan päähäni sivuuttaessani sen jolloin oireista alkoi tulla monikirjoisempia ja voimakkaampia. Lääkäri suositteli minua panostamaan asioihin jotka rentouttavat, saavat ajatukset pois samasta oravanpyörästä ja auttavat rauhoittumaan. Niinpä aloin varaamaan enemmän aikaa saunalle, mindfullnessiin, joogaan ja hömppäelokuviin!
 

Samoihin aikoihin hiustenlähtöni tuli puheeksi erään pr-työntekijän kanssa ja hän ehdotti että kokeilisin L'Orealin Serioxyl*-kampaamosarjan tuotteita. Olen aina ollut vähän skeptinen tämäntyyppisten hiustuotteiden kanssa mutta kuitenkin tuossa tilanteessa olin utelias. Serioxyl-sarjaan kuuluu useampikin tuote mutta itselleni kokeiluun päätyi shampoo*, hoitoaine* ja hoitoneste*. Sarjan tarkoitus on ravita niin hiuksia kuin hiuspohjaakin sekä herätellä lepovaiheessa olevia hiusnystyjä, samaan aikaan koostumuksen tehtävä on myös lisätä paksuutta yksittäiselle hiukselle että jäljellä olevat hiukset tuntuisivat täyteläisemmiltä. Tuotesarjassa on käytetty patentoituja aineosia, eräänkin tehokkuutta on testattu ja kehitelty kymmenen vuoden ajan! Tuotteita olisi käytettävä sitkeästi ainakin kolme kuukautta jotta näkisi niiden vaikutuksen.

Jotenkin vähän pelkäsin että miltähän nämä mahtaisivat tuoksua ja että olisikohan pesutuotteet tarpeaksi kosteuttavia omille pitkille hiuksilleni, viimeiseksihän haluaisin katkaista nekin jäljelle jääneet hiukset jotka eivät olleet vielä päättäneet muuttaa :D Mitä tuoksuihin tulee, shampoon ja hoitoaineen tuoksut ovat hyvin samantapaisia - omaan nenääni lähinnä miedon lääkemäisen minttuisia kuitenkin ilman sen suurempaa viilentävyyttä. Hoitonesteen tuoksu on jo voimakkaampi vaikkakin aika neutraali.

Ensimmäisenä on sanottava että pumppupulloon pakattu shampoo on niin riittoisaa! Pumppaukset ovat todella pieniä ja omille hiuksilleni riittää jo nelisen pumppausta. Shampoo vaahtoaa hyvin ja huuhdellessa hiukset eivät tunnu rutikuivilta vaikkakin kaipaavat vielä hoitoainetta. Hoitoainetta minun on tarvinnut käyttää vähän reilummin, kosteuttavuudeltaan se on keskiluokkaa ja hiukseni kaipaavatkin vielä jotain ekstraa pesun päätteeksi. Jossain vaiheessa aloinkin sekoittaa öljyä hoitoaineeseen ennen levitystä ja se toi hoitoaineeseen lisähoitavuutta. Hiusten kuivuttua hieman lääkemäistä tuoksua hiuksista tuskin edes enää huomaa ja jos se häiritsisi, voisi hiuksiin aina sipaista esimerkiksi jotain ihanalta tuoksuvaa öljyä.


Hoitoneste on pakattu lasiseen pakkaukseen lasisine pipetteineen. Pipetti on hieman laiska poimimaan nestettä itseensä mutta näppärä levityksessä. Levityksen jälkeen olen aina yleensä itse vielä hieronut päänahkaani että saan nesteen tasaisesti jokapaikkaan. Päänahkani ollessa kuivimmillaan jouduin tauottamaan tämän kanssa, silloin tämä sai päänahan kutiamaan ikävästi. Päänahan ollessa paremmin kosteutettu ei se reagoinut enää mitenkään. Nesteen kuivuttua hiukset eivät näytä likaisilta mutta tämä jättää kuitenkin päänahkaan ja hiuksiin selkeän "raskaan" tunnun, itse olen tykännyt käyttää kuivashampoota kuohkeuttamaan tyveä tämän jäljiltä.

Ja mitä sitten olen tästä tuotesarjasta mieltä? Minulla on nyt ollut lähes yksinomaan tämä sarja käytössä viimeiset nelisen kuukautta. Ja taidan uskoa tähän. Ihottumat eivät ole hävinneet eikä täysin uniongelmatkaan mutta joka puolelta päänahastani tököttää jokusen sentin mittaisia itsepäisiä hiuksia rivissä, nyt sen vasta huomaa miten paljon niitä ehti tippua! Paksuutta pituuksiin nämä tuotteet eivät normaalia nopeammin tuo mutta on jo lohduttavaa nähdä että niitä hiuksia on edes kasvamassa. Uskoisin että ainakin väliaikaiseen ja kuuriluontoiseen käyttöön tämä sarja sopii aivan loistavasti jos olet menettänyt hiuksia tai olet huolestunut hiusten ohentumisesta.

Stressin aiheuttamat ongelmat ovat olleet minulle kova koulu. Kuulun niihin ihmisiin jotka aina laittavat toiset itsensä edelle joten oli hankala opetella olemaan vain itseään ja omia tarpeitaan varten. Ja täytyy myöntää, opettelen edelleen.Lähtisittekö te kokeilemaan tälläisiä tuotteita tarpeen tullen vai oletteko täysin skeptisiä näiden suhteen?

Rentouttavaa loppuiltaa sinne ruudun toiselle puolelle<3


*pr-näyte

4 kommenttia:

 1. "Stressin aiheuttamat ongelmat ovat olleet minulle kova koulu. Kuulun niihin ihmisiin jotka aina laittavat toiset itsensä edelle joten oli hankala opetella olemaan vain itseään ja omia tarpeitaan varten. Ja täytyy myöntää, opettelen edelleen."

  Voin allekirjoittaa! Tänään sanoin suoraan tuttavalle, että ei, en valitettavasti jaksa. Ja mitään kamalaa ei tapahtunut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten se onkin niin vaikeaa vaan sanoa ei? :D Jotenkin sitä ajattelee et on huono ystävä,tytär,mitä tahansa jos ei ole 24/7 käytettävissä.

   Poista
 2. Onneksi olet saanut tilanteeseen apua! Stressi on kavala asia ja olen varmaan vuosia sitten ehkä liialla stressillä ( ja liian terveellisesti syömällä..) saanut kehon sekaisin. Siihen menee yllättävän kauan, että saa stressin vaurioita korjattua MUTTA onneksi se on mahdollista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankalaa on ollu jotenkin suhtautua itseensä eri tavalla. Pitäs osata pysähtyä ja sulkea kaikki elektroniikka eikä keskittyä mihinkään muuhun.

   Poista