keskiviikko 10. tammikuuta 2018

Jokaiselle jotakin - 3 x kasvoputsari

Heii!Tänään kurkataan monipuoliseen kolmikkoon. Makuja, mieltymyksiä ja ihoja on monenlaisia joten halusin kirjoitella useammanlaisesta puhdistustuotteesta. Here we go!


Suomalaisen Flow Kosmetiikan Bilberry with Refreshing Lemon Cleansing Balm* putsari onkin jännä tapaus. Miedon makean sitruunaiselta tuoksuva puhdistusbalmi (tuotekuvauksessa sanotaan "voide" mutta minusta tämä on enemmän balmimaista) on koostumukseltaan jotain hunajan ja siirapin välimaastossa kuitenkaan olematta liian paksua pumppupulloon. Heti pullosta pumpattuna tuote vaikuttaa jämäkältä mutta alkaa sulaa heti käsien lämmössä.

Läpinäkyvän balmin levittäminen kuiville kasvoille on miellyttävää mulla hieman kitkaista joka kyllä käy järkeen koostumusta ajatellen. Kun aloin tätä ensin kokeilla, mietin mielessäni että tämä ei millään pysty huuhtoutumaan kasvoilta täysin mutta kappas! Huuhdellessa balmi sulaa nestemäiseen muotoon ja jättää kasvot joustaviksi mutta puhdistetuiksi. Vaikka tuotekuvauksessa tämän yhdeydessä mainitaan kosteuttavuuden lisäksi syväpuhdistavuus, laittaisin tämän enemmän sinne kosteuttavan puolelle.

Itse olen käyttänyt tätä vain meikittömillä kasvoilla mutta uskoisin tämän soveltuvan ainakin kaksiosaiseen puhdistukseen, yksin käytettynä tämä ei välttämättä poista kaikkea meikkiä hellävaraisuutensa takia. Ja en voi korostaa tätä tarpeaksi, tämän koostumus on niin ihanan hassu!


Seuraavan kohdalla mennäänkin aivan toiseen suuntaan mitä tulee puhdistustehoihin. Natura Siberican Nothern Soap For Deep Cleansing* on säväyttävän mustaa, purkkiin pakattua kiinteää puhdistusainetta. Musta väri selittyykin tuotteen pääpointilla, aktiivihiilellä joka imee tehokkaasti itseensä epäpuhtauksia. Tuoksu tuotteella on aika neutraalin saippuamainen, ei siis mitään mitenkään epämiellyttävä tai liian voimakas.

Puhdistusaine tulee paketissa mustan sienen kanssa. Sieni on tarkoitus kastella ja levittää tuote sitä kautta kasvoille. Olen kokeillut tämän levittämistä niin märille kuin kuivillekin kasvoille ja ainakin itselläni tämä levittyy tasaisemmin kuiville kasvoille. Olen myös levittänyt tämän muutaman kerran käsin mutta onhan se nyt totta että sieni tuo tähän vähän jotain lisäsäväystä ;)

Massa leviää kasvoille märällä sienellä levitettäessä hieman vaahtoutuen ja se onkin tarkoitus jättää "vaikuttamaan" iholle noin minuutin ajaksi, ainakin itselläni tuote alkaa tänä aikana kihelmöidä iholla. Itse olen usein huuhdellut tämän välittömästi ja silti huomannut miten voimakkaasti puhdistava tämä on. Tätä onkin tarkoitus käyttää vain korkeintaan kaksi kertaa viikossa jonka ymmärrän hyvin! Huuhtelun jälkeen iho tuntuu narskuvan puhtaalta ja kireähköltä, itselläni tämä ei siis ole otollisin ainakaan talviaikaan.


Viimeisenä kurkataan ylelliseen Matis Comfort Cleansing Oiliin*. Minähän olen ollut hitaasti lämpiävä mitä tulee puhdistusöljyihin, nyt olen kuitenkin alkanut pikkuhiljaa enemmän tutustumaan myös niihin. Mitä puhdistusöljyihin tulee, Comfort Cleansing Oil on sarjassaan koostumukseltaan keskipaksua ja puhdistustehoiltaan aika hellävaista. Mikä minulle tuli ihanana yllätyksenä tämän kanssa oli todella ylellinen tuoksu. Puhdistusöljyssä on naisellinen, pehmeän parfyymisen mieto tuoksu.

Pakkauksen pumppu on näppärä ja annostelee kerralla tarpeaksi vähän. Arvostan myös sitä että kyseessä on muovipakkaus lasin sijaan, vaikka lasi olisi ehdottomasti ympäristöystävällisempi, koska olen itse juuri niin kömpelö että särkisin sen aivan varmasti. Esimerkiksi ensimmäisenä esitellyn Flown tuotteessa on lasinen pakkaus ja varjelen sitä jatkuvasti hengelläni :D

Puhdistusöljyä otetaan 2-3 pumppausta kuivien käsien väliin ja hierotaan öljyille tuttuun tapaan kuivalle iholle. Öljy leviää kitkattomasti ja helposti, tässä on ylellisen tuoksun lisäksi myös itselleni miellyttävä tuntu - pehmeä ja sulava. Öljytuotteiden hyvä puoli on se että ne sulattavat meikin helposti, tämänkin puhdistutehot ovat meikin suhteen mainiot, olen kuitenkin aina viimeistellyt puhdistuksen toisella tuotteella. Comfort Cleansing Oil huuhtoutuu kasvoilta pois maitomaisena ja jättää ihon ihanan joustavaksi ja pehmeäksi, tämä ei ole tuote joka saa kasvot tuntumaan kuivilta.


Kaikki kolme esiteltyä tuotetta ovat niin erilaisia keskenään. Olen tykännyt käyttää Flow Kosmetiikan Cleansing Balmia meikittöminä päivinä, Matiksen puhdistusöljyä sulattamaan meikkiä ja Natura Siberican puhdistusainetta silloin tällöin kuuman iltasuihkun yhteydessä.

Noudatetteko te kaksiosaista puhdistusta vai menettekö ihan perinteisellä linjalla? Itse aloin käyttää monivaiheista puhdistusta jo vuosia sitten enkä tiedä osaisinko enää puhdistaa kasvoni vain yhdellä tuotteella!Ihanaa loppupäivää<3
*pr-näyte

10 kommenttia:

 1. Varmaan täytyisi siirtyä kaksoispuhdistukseen. Olen jo jonkin aikaa käyttänyt Cattierin puhdistusmaitoa yhdessä konjac-sienen kanssa. Puhdistusmaito on minulle sopiva putsarimuoto siinä mielessä, että se ei kuivata, mutta sitten tulee se mutta. Minulla on epäpuhdas ja rasvoittuva iho, ja tämän ominaisuuden vuoksi pitäisi käyttää tujumpaa putsaria, sillä huomaan, että iho tukkeutuu nytkin kamalasti ilmeisesti siitä syystä, että puhdistusmaito ei ole tarpeeksi tehokas edes konjac-sienen kanssa. Tujumman putsarin kanssa näppyjä tulee sitten sen vuoksi, kun iho kuivuu, vaikka siihen lotraisi ties mitä seerumeita ja rasvoja. Tiedä sitten, olisiko tuollainen öljy hyvä! Tai juuri se kaksoispuhdistus. Hankalaa! Kosmetologitkin neuvovat hyvin ristiriitaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohan se on rasvoittuvammassakin ihossa et jos sitä kuivattaa liikaa niin siitähän se vasta riemastuukin rasvottumaan! Ootko kokeillu aluks vaikka ihan vaan pientä muutosta eli puhdistuksen viimeistelemistä puhdistusmaidon+konjacin jälkeen esimerkiks misellivedellä? Sillon tulis just se kaksoispuhdistus mut puhdistusteho ei olis kuitenkaan liian äkänen :)

   Poista
  2. Misellivesiä en ole käyttänyt, mutta enpä olekaan ajatellut, että se voisikin olla hyvä juttu ton puhdistusmaidon kanssa! :D Nyt täytyy alkaa etsiä sopivaa!

   Poista
  3. Oma lemppari hinta-laatusuhteeltaan on Mossan miselli,jos et bongaa omaa suosikkia niin kokeile ihmeessä sitä ^_^

   Poista
 2. Flow kuulostaa siltä mistä tykkäisin nyt talvella. Natura Siberican ostin messuilta ja se odottaa vielä testaamista. Ehkäpä keväämmällä avaan sen tai voihan se mennä nytkin kaksoispuhdistuksessa, jos ei kuivata liikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo FLOWn putsari on niin hauska! Ja onhan se lempeekin samalla :)

   Poista
 3. Käytän nykyisin meikkiputsarina melkein yksinomaan puhdistusöljyjä. Niin kuin totesit, öljy jotenkin sulattaa meikin pois vähemmällä vaivalla kuin esim. geelillä. Öljy sopii hyvin myös mun kuivalle iholle. Puhdistusöljyjä on viime aikoina tullut enemmän markkinoille, enkä ole Matis puhdistusöljyä vielä kokeillut, mutta laitan muistiin,jos sattuu tulemaan vastaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ja geeli usein kuivattaakin ihoa enemmän. Mitä öljyputsareihin tulee,mulla on muutama meikkivoide (esim Estee Lauderin Double Wear) jotka ei edes lähde kunnolla irti ilman öljyputsaria joten siinäkin mielessä ne on näppäriä ^_^

   Poista
 4. Tuo Flow Kosmetiikan mustikkaputsari on kiinnostellut mua jo pidemmän aikaa, jospa saisin napattua sen viimeistään Luonnonkaunis-messuilta mukaan. Myös Beauty Highlightsin Mia sitä kovasti kehui. Olis vielä tarvettakin uusille putsareille! Tuo Natura Siberican jutska multa löytyy myös, mutta se on aika kuivattavaa tavaraa. Varmaan kesällä käytän sitä enemmän.

  VastaaPoista