torstai 5. lokakuuta 2017

Kun atooppinen iho kaipaa hoitavaa uudistamista - Urtekram ja Brown Sugar Body Scrub

Heii!


Niin ne vaan kylmät ilmat alkavat saapua ja iho kuivuu taas ihan eri tavalla kuin kesällä. Ihon kosteuttaminen on todella oleellista mutta niin on kuoriminenkin. Ihoa voi hölväillä rasvoilla maailman tappiin asti jos sitä kuorruttaa kuollut ihokerros - kuollut ihokerros estää osittain voiteen imeytymistä ja silloin rasvaillaankin vain jo kuollutta ihoa.

Omassa ihossani vartalolla olen huomannut sen että se kuivuu voimakkaasti mutta myös tuskailee kuolleen ihosolukon tiputtamisen kanssa. Kuolleen ihosolukon kertyessä ihon pinnalle, ilman kuorintaa ihosta alkaa tulla suomuinen ja kireä.


Nyt haluankin esitellä kuorintatuotteen joka jättää öljyisimmän pinnan mihin olen ikinä törmännyt, nimittäin Urtekramin Brown Sugar Body Scrubin*. Plussaa tässä on kirvelemätön koostumus - sokerikuorinnat eivät kirvele rohtunutta tai atooppista ihoa niin kuin suolakuorinnat yleensä tekevät.

Kuorinta-aine on pakattu kauniiseen lasipurkkiin, ensimmäisenä tätä katsoessani tulee mielikuva kotikutoisen hillon hillopurkista. Lasipurkki tosin on myös raskas joten tämän säilyttämisen ja käyttämisen kanssa kannattaa olla varovainen.


Aineen pääosassa on tottakai ruokosokeri mutta siihen on sekoitettu ihoa hoitavia öljyjä. Purkista löytyy niin manteliöljyä, jojobaöljyä kuin parsakaalin siemenöljyäkin sekä tuoksua tuomaan tarkoitetut laventeliöljy ja eukalyptusöljy. Purkissa sokeri painuu enemmän pohjalle seisoessaan joten massa on hyvä sekoittaa sormin ennen käyttöä. Mitä tuoksuun tulee, en haista tässä laventelia vaan hieman yrttisen mutta miedon eukalyptuksen. Jostain syystä purkin nähdessäni kuvittelin että tämä tuoksuu makealle.. :D

Käyttökokemus tässä on hyvin tuttua sokerikuorinnan laatua, tässä vaan öljyä on sen verran reippaammin ettei sokerimassa ole ikävä levittää varisemisen takia. Sokeri kuorii tehokkaasti ja öljy sulaa iholle välittömästi, huuhdellessa iho jää käytännössä katsoen aivan yhtä öljyiseksi kuin ilman huuhteluakin. Kuitenkin pieni varoitus, tämä on ensimmäinen kuorinta jonka huuhtelun aikana olin lentää perseelleni lattian öljyyntyessä.


Mikä tästä taas tekee minulle niin otollisen on juurikin öljypinta. Iho jää sen verran öljyiseksi että se tuntuu vielä tuntienkin päästä eikä tämän jälkeen todellakaan tarvitse enää rasvailla. Öljypinnan tuntu iholle kuivuessaan kuitenkin muuttuu, se ei ole pitkään liukkaan öljyinen vaan muuttuu lähes vahamaisen tuntuiseksi vaikkei tässä vahaa olekaan.

Arvelisin tämän siis olevan oikein oiva muillekin kuivaihoisille jotka eivät halua kuoriessaan kuivattaa ihoa lisää vaan päinvastoin.

Urtekramin kuorinnan löydät muun muassa täältä.



Minkä kuorinnan olet kokenut itsellesi parhaimmaksi? Haetko kuorinnalta enemmän puhdistusta vai kosteutusta kuorimisen lisäksi?
















*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Ymmärrän, että atooppinen iho tykkää tästä varmasti, mulle tää taas kuulostaa tuotteelta jota en voisi sietää ton öljyisen pinnan takia, joutuisin pesemään vielä saippualla itseni tämän jäljiltä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No just mietinkin et joilleki tällänen on varmaan yks painajainen :D

      Poista