keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Saman tuoksutalon kaksi maailmaa

Givenchyllä on pitkä historia tuoksujen parissa. Oma näkökulmani merkin tuoksuihin on että niistä joko tykkää tai ne tuntuvat etäisen vierailta. Merkin käyttämät tuoksunenät luovat erilaisia,erikoisia ja särmäkkäitä tuoksuja. Niitä siis luvassa nytkin!


Ensimmäisenä syksynä lanseerattu L'Ange Noir*. Tuoksutalon kuvaus osuu tämän ytimeen: "Radiant as an angel,elusive as the darkness". Jopa pullo kertoo hyvin sisällöstä - särmää,rosoisuutta ja komplekseja muotoja. L'Ande Noir iskee luihin ja ytimiin,se on aggressiivisen tumma ja syntinen.

Tuoksu avautuu äräkällä rosé pippurilla. Pippuri enteilee asennetta joka paistaa läpi koko tuoksusta. Tämä tuoksu ei ole lämmin tai turvallinen - se vaatii kantajaltaan tietynlaista särmää ja napakkuutta. L'Ange Noir esittäytyy minulle lähes kylmänä,tästä puuttuu pehmeys ja puhdas makeus.

Fragratican tuoksunuotit:
Top Notes: Bergamont,Almond,Pink Pepper
Heart Notes: Black Sesame,White Iris
Base Notes: Amber,Ambrette Seed,Tonka Bean

Vaikka pohjalla väijyy meripihka,myskinen ambrette ja tonkapapu ei sen kannata antaa hämätä. Tämä tuoksu säilyttää kipakkuutensa loppuun asti pehmenemättä. Sydännuoteissa oleva valkoinen iiris loistaa poissaolollaan omaan nenääni - hentoinen kukka ei ole yksin tarpeeksi vahva pehmentääkseen tätä.


Pehmeän naisellinen Dahlia Divin Le Nectar* on aivan kuin toiselta planeetalta - hämmennyn vieläkin joka kerta kun tajuan että nämä kaksi tuoksua ovat samalta tuoksutalolta. Tämä juurikin kertoo Givenchyn monipuolisuudesta.

Dahlia Divin Le Nectaria voisi kuvailla lähes klassiseksi tuoksuksi. Se on makean naisellinen muttei hyökkäävä. Puhdas feminiinisyys loistaa jo pullosta - selkeitä linjoja,kultaa ja kromin heijastavuutta. Täytyy sanoa,jos olisin pullo,olisin aivan kuin tämä! Kultainen kauluri ja lehtikulta jykevässä korkissa kielivät hohdokkuudesta ja sisäisestä kauneudesta.

Fragrantican tuoksunuotit:
Top Notes: Mimosa
Heart Notes: Rose,Sambac Jasmine
Base Notes: Vetiver,Sandalwood,Tonka Bean,Vanilla,Musk

Tämän tuoksun kantaja on naisellinen mutta itsevarma - tässä tuoksussa ei ole mitään tyttömäistä vaan puhtaan naisellista. Tuoksu ei ole "vanhan klassinen" vaan selkeästi uuden sukupolven pehmeän klassinen. Se on jykevä mutta samalla pröystäilemätön. Dahlia Divin Le Nectar on pohjaltaan lämmin ja päältä syvän makea,pohjanuotteihin on panostettu tässä aivan loistavasti!


Näin joulunkorvilla erilaisia tuoksuja on ihana nostaa esiin. L'Ange Noir sopii itsevarmalle ja päämääräänsä tavoittelevalle naiselle kun taas Dahlia Divin Le Nectar istuu lämpimästi pehmeän naiselliselle naiselle.

Givenchyä myydään aika laajalti Suomessa mutta sitä löytyy esimerkiksi Sokoksilta.Kumpi siellä viehättää enemmän - pehmeä vai aggressiivinen?
*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Tykkään molemmista, mutta L`Ange Noirissa on enemmän luonnetta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oon samoilla linjoilla tossa,tuo kultanen söpöläinen on huomattavasti kesympi :)

      Poista