perjantai 9. syyskuuta 2016

Davinesin MELU-kaksikko

En tiedä minkä verran teissä on salonkilaatuisia hiustuotteita käyttäviä,onko Davines jo tuttu?

"Founded in Parma, Italy in 1983 by the Bollati Family, Davines Group started as a research laboratory, producing high-end hair care products for renowned cosmetic companies worldwide. After a decade of honing our expertise, we began creating our own brand of Davines hair care products exclusively for salons, and in 1996 founded [ comfort zone ] skin care for premier spas."

Davines keskittyy myös kestävään kehitykseen ja kierrätykseen - kierrätys aspektin huomaa esimerkiksi pakkaustavoista joissa yritetään käyttää mahdollisimman vähän kierrättämätöntä muovia tai mitään raaka-aineita ylipäätänsä. 


Sain käsiini jo kauan aikaa sitten merkin MELU*-kaksikon mutta en osannut muodostaa niistä mielipidettä. Sarja on erikoinen niin tuoksultaan kuin koostumukseltaan - tai eri toten hoitoaineen koostumukselta.

Shampoota kuvaillaan näin:
"Ideal for long or damaged hair. Its formula, characterized by a soft and creamy foam, is designed to gently cleanse long or damaged hair, making it shiny and silky. The scent that characterizes the MELU family has a floral and woody note."

Tykkäsin siitä millaiseksi tämä hiukset jätti. Jo huuhdellessa hiukset olivat pehmeät ja sileän suorat ilman mitään takkuja. Tämä myös todellakin vaahtoaa runsaan pehmeästi,olen harvoin törmännyt tälläiseen vaahtoavaisuuteen! Purkki tässä on pehmeähköä muovia flippi-korkilla joka toimi moitteetta.

Hoitoaineesta taas sanotaan näin:
"Ideal for long or damaged hair. Its formula is designed to gently condition the hair leaving it soft and light, and adding body and volume. It does not weigh down the hair. The scent that characterizes the MELU family has a floral and woody note."

Minulle kuvaus on omaan kokemukseeni nojaten hämmentävä. Hoitoaine tulee ei-niin-näppärässä purkissa ja on koostumukseltaan.. Jännää. Koostumus on siis todella paksua,vaikuttaa melkein silikonisen hyytelömäiseltä purkista kauhaistaessa. Kiinteähkön koostumuksen takia koinkin tämän pituuksiin levittämisen tasaisesti hieman haasteelliseksi. Koostumuksensa takia tätä myös saa huuhdella pois huolella,tosin lopputulos onkin sitten ihanan pehmeä!


Sitten siihen monien huomauttamaan piirteeseen Davinesissa - tuoksu. Niin monet bloggarit kuin ystävänikin ovat kuvailleet Davinesin tuotteiden tuoksumaailmaa laajassa skaalassa erikoiseksi. Ja täytyyhän se minunkin myöntää,tuoksu on erikoinen. Davines itse kuvaa MELU-sarjan tuoksua floral with woody note mutta minulle tämä tuo mieleen kovasti vasta leikatun nurmikon johon on sekoitettu kukkien makeutta. Tuoksu on myös sitkeässä hiuksissa - itselläni tämän tuoksu leijui hiuksista vaikka hiukset oli pesty muilla aineilla kolme kertaa Davinesin käytön jälkeen.

Yksi huomautettava asia on hoitoaine. Ei niinkään aine itsessään vaan uskoisin kyseessä olevan enemmän pakkaustavan sivuhaitta. Tämä ei nimittäin säily käyttökelpoisena avaamisen jälkeen kamalan kauan. Hoitoaine ei varsinaisesti mene pahaksi vaan alkaa kuivua ja kovettua - piirre mikä jo muutenkin sitkeän paksussa hoitoaineessa ei ole hyvä asia levittyvyyden kannalta.

Tykkäsin kuitenkin molempien tuotteiden jättämästä pehmeästä lopputuloksesta. Loppujen lopuksi hiuksista on aika helppo saada sileät mutta enemmän kiven alla tuntuu olevan tuotteet jotka tuovat pehmeyttä,tämä sai nimenomaan hiukseni pehmeiksi. Hiukset oli helppo selvittää ja käsitellä - tuoksuunkin totuin vaikka se onkin aika voimakas ja dominoiva.Millaisesta tuoksumaailmasta tykkäätte hiustenhoitotuotteissa?

*pr-näyte

4 kommenttia:

 1. Omaa kokemusta ei ole Davinesin tuotteista, mutta yksinkertaiset pakkaukset ovat ihastuttavat. Mutta harmi, jos tuo hoitoaine toimisi paremmin jossain muussa kuin rasiamuodossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäsin ite varsinkin tuon shampoopullon ohuemmasta pullosta,niin helppo puristella shampoota ulos :)

   Poista
 2. No onpas tuoksu tiukassa, jos hiuksissa haistaa vielä kolmen pesun jälkeen muilla tuotteilla kun on pessyt. :o Itse en pystyisi mitään tollaista käyttämään, koska tykkään käyttää tuoksuja, en halua, että hiukseni enää tuoksuvat millekään. Tykkään tosi, että pesupäivänä niistä irtoaa heti kuivumisen jälkeen sellainen puhdas tuoksu, mutta sekin katoaa nopeaan. Shampoo sen sijaan kuulosti kiinnostavalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se kiva et hiukset tuoksuu kivalle mut sekin ajatus vähän kärsii jos niissä sit tuoksuu monien shampoopesujen tuoksut päällekkäin x)

   Poista