lauantai 24. syyskuuta 2016

AHA ja BHA,rakkautta!

Tänään päästäänkin sitten minun rakkauteni pariin eli ihonhoidossa käytettäviin happoihin. Nykyään (luojan kiitos!) markkinoille on alkanut virtaamaan suurenevissa määrin erilaisia happotuotteita - on ne sitten seerumin,kasvoveden,naamion tai voiteen muodossa.

Tässä postauksessa tahdon perehtyä kahteen erilaiseen happokasvoveteen,toinen sisältäen BHA-happoa ja toinen AHA-happoja.


Sinisessä purkissa on Paula's Choicen BHA nestekuorinta*. BHA-happo eli salisyylihappo yhdistetään yleensä enemmän rasvaisen ja epäpuhtaan ihon hoitoon. Salisyylihappo kuorii ja rauhoittaa tulehdusta - sillä on kyky myös rasvaliukoisena kuoria ihohuokosen "sisältä" joten se liuottaa rasvakertymiä eli esimerkiksi mustapäitä. Salisyylihappo siis hajoittaa kuollutta ihosolukkoa,liuottaa rasvakertymiä ja kirkastaa ihoa. Tässä vaiheessa on mainittava ettei BHA-tuotteet sovi aspiriiniallergisille!

Paula's Choicen kuorivaa nestettä ohjeistetaan käytettäväksi ihotyypistä riippuen joko joka toinen päivä,kerran päivässä tai kaksi kertaa päivässä. Tätä kehoitetaan levittämään myös sy-iholle kuitenkin välttäen silmäluomia. Ymmärrän tuon sy-ihonkin tällä sivelemisen - onhan tuotteessa kuoriva teho ja sy-ihoa on muunlaisilla tuotteilla hankala kuoria. Itse olen käyttänyt tätä yleensä vain iltaisin enkä läheskään joka ilta,silti huomaan selkeästi (noiden kettumaisten) miliumien hiljattaisen häviämisen.

Plussaa on ehdottomasti annettava hajusteettomuudesta ja väriaineettomuudesta - hapot voivat herkistää ihoa muutenkin. Nesteen "tuoksu" tuleekin siis lähinnä ainesosista mutta ei ole voimakas tai luotaantyöntävä.

Minun purkkini koko on hassut 88ml ja linkissä näkyvän koko on 118ml - en tiedä onko ulkonäkö näissä taas uudistumassa vai johtuuko värierot purkkien kokoeroista.


Seuraavaksi onkin pirtsakan oranssissa purkissa oleva eleveniltä saamani Pixin Glow Tonic kuoriva kasvovesi*. Tämä kasvovesi nauttiikin jo lähinnä kulttimainetta ja on singahtanut monen kuluttajan vakkarituotteeksi. Tämä 250ml pullo on riittoisa ja tarpeeksi iso käytettäväksi vaikka joka päivä.

Glow Tonicin sisältämä glykolihappo yhdistetään yleensä sekä kuivemman että ikääntyvämmänkin ihon hoitoon. Vesiliukoiset AHA-hapot kuorivat ihon ulommaista kerrosta saaden esiin kirkkaamman ja tasaisemman ihon. Koska AHA-hapot ovat vesiliukoisia,eivät ne auta niin tehokkaasti rasvaisen ihon ongelmiin kuin BHA-happo mutta purevat paremmin esimerkiksi auringon aiheuttamiin vaurioihin.

Olen kuullut kriittisyyttä Pixin tuotteiden pakkauksista mutta minuun ne vetoavat täysillä - hempeän tyttömäistä ja värikkyyttä. Tässäkin tuotteessa pullon ulkonäkö kuvasi kyllä hienosti purkin sisältöä,sisältä nimittäin löytyi ihanan hedelmäisen tuoksuinen neste. Omalle iholleni joka ilta käytettynäkään tämä ei ole liian tuju tai ankara,päinvastoin. Koin Glow Tonicin aika hellävaraiseksi. Siinä missä BHA-neste auttoi miliumeihin ja mustapäihin,oli tämä mahtava ylläpitämään ihon tasaisuutta ja rauhoittamaan hormoneista johtuvaa epätasaisuutta tai hormoninäppyjä. Tämä kasvovesi on alkoholiton ja sisältää rauhoittavaa aloe veraa - hyvä vaihtoehto siis myös herkkäihoisille jotka vasta tutustuvat happotuotteisiin.


Happotuotteet ovat voittaneet minut täysin puolelleen. Kun kasvojen kuolleesta ihosolukosta on päästy eroon,on iho selkeästi tasaisempi sekä pehmeämpi,seerumit/voiteet/hoitonesteet sun muut imeytyvät paljon paremmin ja vaikuttavat tehokkaammin.

Joillekin happotuotteet aiheuttavat kihelmöintiä,kuumotusta tai pistelyä,minulla mitään näistä esiintyy harvoin. Joillakin myös iho silminnähden kuoriutuu varsinkin ensimmäisten kokeilukertojen jälkeen,silloin kannattaa himmailla käyttökertojen tiheyden kanssa ja totutella ihoa uuteen tuotteeseen. Niin AHA kuin BHA-tuotteiden käytön kanssa on muistettava ihon auringolta suojaus - nämä kuitenkin kuorivat ihoa kemiallisesti ja herkistävät auringonvalolle.

Jos teiltä englannin kieli taittuu,on Paula's Choicen sivuilla hyvä juttu AHA ja BHA happojen eroista ja kuorinnasta yleisestiottaen.Mites te,onko siellä uskaltauduttu happojen maailmaan ja missä muodossa?

*pr-näyte

4 kommenttia:

 1. Mulla on juurikin Paula`s Choisen tuotetta, mutta ei tota samaa. Voisit muuten tykätä Alpha H:n liquid goldista, se on tosi tehokasta myös. Itse en voi käyttää kuin 1-2 kertaan viikossa, muuten kuivattaa liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikääää.. Sulta tulee aina nuo mielenkiintosimmat ehotukset! :D :o

   Poista
 2. Mulle on tulossa korealainen COSRX BHA-tuote, odotan innolla mitä vaikutuksia se saa aikaan :)

  VastaaPoista
 3. Tykkään näistä happotuotteista niiiiiin paljon ku näiden kans eron näkee tosi nopeesti ♡_♡

  VastaaPoista