keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Kun paistaa ja vaikkei paistakkaan

Suomen kesä on tähän asti ollut hieman.. Epävakaa. Välillä tulee vettä taivaan täydeltä ja sitten taas iskee helteet jotka tukehduttaa. Itselleni helle on vaikea. Fyysisistä syistä en kestä hellettä ja ihoni on asiasta aivan samaa mieltä.

En ole palanut sitten lapsuuden mutta syy luultavasti löytyy siitä että käytän pitkähihaisia kesien ajan sitkeästi. Ihoni ei kestä kontaktia auringon kanssa vaan heittää päälle aivan järkyttävän aurinkoihottuman ja kerää ihon alle nestettä. Ihostani tulee myös arka ollessaan auringon kanssa tekemisissä vaikkei palamisesta ole tietoakaan.


Pitkähihaisissa kulkeminen vuodet läpeensä on kuitenkin tuskaista. Aurinkoihottumalta tai arkuudelta ei voi muuten oikein suojautua mutta ainakin sitä voi koittaa helpottaa.

Puhdas+:lla on valikoimissaan Sun Capsules* jota useammat käyttävät keväästä aina kesäkuukausien yli voimistaakseen rusketusta ja auttaakseen ylipäätänsä rusketuksen syntyä. Minulla tämä sen sijaan toimii antamassa extra "vastustuskykyä" iholle. Kaikista tärkein on kuitenkin hyvä ja tarpeaksi korkea aurinkosuoja.


"Ensimmäinen sisäinen aurinkotuote jossa on mukana elintärkeä kollageeni. Suojaa ihoa sekä UVA että UVB-säteilyltä. Estää ihon palamisen ja tehostaa ruskettumista. Tehoaineet vegekapselissa; Kollageeni, NutroxSun, A-vitamiini (Beetakaroteenina)."

Aurinkokapseleita otetaan tässä tapauksessa kahdesti päivässä ja näissä on tehoaineina muitakin kuin vain totuttua beetakaroteenia. Kapseleissa on kaikenkaikkiaan sitrusrosmariiniuutetta,kalakollageenia,C-vitamiinia,A-vitamiinia ja E-vitamiinia. Toisinsanoen,ihan näpsäkkä sekoitus lisäravinteita vaikkei tarkoitus olisikaan maata auringossa ;)

Ihoni on tykännyt näistä kapseleista yleisen hyvinvoinnin merkeissä mutta aurinkoihottumalta nämäkään ei minulla suojaa,sitä en kuitenkaan odottanutkaan.


Aurinkosuojana taas olen tätä kesänä tutustellut Ziajan SPF50+*-voiteeseen. Voide tulee spraypullossa joten niinkuin kuvitella saattaa,on kyseessä ohut voide. Tämän voi suihkuttaa suoraan iholle ja levittää siitä käsin mutta itse suihkuttelen tämän ensin käden "kuppiin" ja levitän siitä eteenpäin.

Voide on totutun valkoista ja epäilinkin sen olevan vaikeasti levittyvää ja todella tahmaista korkean aurinkosuojan takia. Voide kuitenkin levittyy köykäisesti jättämättä ihoa valkoiseksi ja ihon tahmeus kestää vain hetken. Suosin aina näitä todella korkean suojakertoimen voiteita ja tämä on ehdottomasti ohuin ja helpoin tähän mennessä.

Joillakin aurinkoihottuma helpottaa aurinkosuojien käytön myötä mutta minulla se ei ole ikinä sen suuremmin auttanut joten en odottanut sitä tältäkään.

Niin Puhdas+:aa kuin Ziajaakin olen löytänyt itse Sokoksilta,mutta Ziajan jälleenmyyjät löytyy täältä http://www.facehelsinki.fi/ziaja_jalleenmyyjat.html ja Puhdas+:n jälleenmyyjät täältä http://www.puhdasplus.fi/jalleenmyyjat/. Itse tosin toivoisin että Ziajaa löytyisi laajempina valikoimina useammasta paikasta - onhan se edullinen merkki.Mikä on teidän kesäkombo ihon suojaamiseen?


*pr-näyte

2 kommenttia:

  1. Mä käytän Garnierin tai Acorellen aurinkovoiteita, joissa on SPF 50. Tuntuu, että ihoni palaa tosi helposti ja huomaan kyllä, jos aurinkovoide on kulunut iholta pois ja sitä pitäisi laittaa lisää. Ihmettelen miten lapsena en palanut koskaan, vaikka silloin ei kukaan puhunut aurinkovoiteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo siis mäki mukulana jopa rusketuin,nyt en siedä aurinkoo ollenkaa :D

      Poista